3+1 tipp a bolti eladók motiválására

Szerző: Váróczi Ákos | Vásárlógyártó tippek

Te olyan ember vagy, aki a motivációt konkrét célok eléréséhez köti? Ha igen, akkor valószínűleg célorientált vezető személyiségtípus vagy. Netán olyan vagy, mint egy éhes nyuszi, és a bónuszok, az extra juttatások és a borravalók motiválnak? Akkor az orrod eléd egy sárgarépát érdemes lógatni (képletesen).

Tudod, hogy mit és mennyit kell eladnod, és ehhez van stratégiád? Akkor neked a győzelem a fontos.

Ha mindenki egyforma lenne, könnyű lenne a bolti eladók motiválása. De nem vagyunk egyformák, és a lényeg itt van.

Sok személyiségtípus létezik és mindenki eltérő motivációval rendelkezik.

A vezető személyiség ellentétes pólusa például a kedves. Őt nem a célok elérése érdekli, hanem hogy mindenkinek jó legyen.

Aztán ott van az elemző személyiség. Egy ilyen eladót jobban érdekli a cél eredményeinek követése, mint a versenyben való részvétel.

Az önkifejező személyiség pedig kreatívan játssza a játékot, akinek a versenyszabályok csupán iránymutatások.

Ha tehát eredményesen szeretnéd a csapatod vezetni, akkor érdemes megvizsgálnod, kit mivel motiválhatsz.

Ismerd meg a saját motivációd

Kiskereskedő vagy és profitot akarsz. Ez rendben van! De nézzünk kicsit a dolgok mélyére. Te mire vágysz (a nyereségen kívül)?

Mielőtt az alkalmazottak motiválására összpontosítanál, kezdd tehát a saját motivációd megtalálásával a munkát.

A motivációd nagymértékben az önbecsülésedtől függ. Attól, hogyan élted meg a múltbéli eseményeket, hogy szépnek vagy csúfnak látod a világot magad körül. Ha ezekkel tisztában vagy, akkor tudni fogod, min érdemes dolgoznod saját magadon. Minél jobban érzed magad a bőrödben, minél nagyobb az önbecsülésed, annál könnyeben megtalálod a saját motivációdat.

Ha pedig már pontosan tudod, mi a te motivációd, akkor könnyebben meglátod a részleteket, nyitottabbá válsz és ösztönözni tudod a bolti eladóidat is.

Íme néhány tipp:

1# Adj figyelmességet és kényeztetést

A legjobban teljesítő alkalmazottak szeretik fontosnak érezni magukat. Nagyobb eséllyel maradnak a te hajódon, ha szavakkal és tettekkel is értékeled a munkájuk hatékonyságát. Beszélgess velük az ebédszünetekben, tudd meg, mire vágynak, minek örülnének, majd lépj a tettek mezejére.

Egy-egy erős hét/hónap után ajándékozd meg őket például:

  • egy doboz exkluzív bonbonnal (ha édesszájú)
  • egy 30 perces masszázzsal (ha hátfájásra panaszkodik)
  • egy éttermi ajándékutalvánnyal (ha közeledik a születésnapja)
  • egy kézzel írt köszönőlevéllel, amit a többiek előtt is felolvasol (ha büszke ember)
  • egy pénteki pizzázással (a csapatnak)

Az eredmények bámulatosak lesznek!

2# Adj nekik időt

Az idő a legértékesebb erőforrásunk. Neked a nyereség számít, az alkalmazottjaid pedig elfáradnak a célok teljesítése során és pihenésre vágynak. A legjobb eladóidnak adj extra fizetett szabadnapokat!

Vállald be a műszakjukat, miközben ők pihennek, a gyerekükkel vannak, vagy elmennek egyet wellneszelni, hogy aztán teljes bedobással és motiváltan térjenek vissza. Ha valami hiba csúszik a gépezetbe, ne hánytorgasd fel az ajándékaidat.

3# Biztosíts nyugodt munkakörülményeket

A személyzet sok időt tölt a munkahelyen, ami szinte a második otthonuk. Fontos tehát, hogy jól érezzék magukat.

Folyamatosan éreztesd a dolgozóiddal, milyen értékesek és hogy a csapat fontos tagjai. Biztosítsd őket arról, hogy nincs olyan helyzet, amit ne tudnátok együtt megoldani. Ha például van kisgyerekes anyuka a csapatodban, alakítsd úgy a munkabeosztását, hogy időben el tudjon menni a gyerekéért. Ha valaki lesérül, ugorj be helyette bosszankodás nélkül.

+1# Adj nekik extra tudást

A nyereséget akkor tudod növelni, ha az eladóid mesteri értékesítők és rendelkeznek az ehhez szükséges készségekkel és tudással. Vegyük például a kommunikációs készséget, ami kulcsfontosságú tényező a sikeres eladásban. Szervezz tréningeket, és tanítsd meg őket például:

  • a professzionális hangszín használatára
  • a szemkontaktus kialakítására
  • az aktív hallgatásra
  • stb.

Tanítsd őket olyan készségekre, amiket az alkalmazottjaid bárhová magukkal vihetnek!

Ha mindent megpróbálsz és ennek ellenére motiválatlan alkalmazottad van, ne hunyj szemet felette, és véletlenül se végezd el a feladatát. Állj bele a nehéz beszélgetésekbe és ha szükségesnek látod, mondj búcsút.

Ne feledd! Képtelenség mindenkit egyformán motiválni. Dolgozz a hozzáállásodon, találj ki pozitív és motiváló módszereket, hogy energikus és boldog emberekkel dolgozhass együtt.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: