5 tipp, hogyan növeld ékszerüzleted profitját

Szerző: Váróczi Ákos | Vásárlógyártó tippek

Az emberek belépnek az üzletedbe vagy felkeresik online áruházad, hogy meglepjék ismerősüket egy csillogó kedvességgel, hogy megvegyék az áhított eljegyzési gyűrűt, netán egy jubileumra keresnek az eseménynek megfelelő ajándékot.

Hozzád fordulnak a kis és a nagy pillanatokért is.

A kérdés csupán az, hogyan tudod ezeket a pillanatokat maximalizálni és gyakoribbá tenni. Erre adok most 5 tippet, amelyeket beépíthetsz értékesítési stratégiádba.

Építs márkát!

„Az ékszer olyan, mint a márkaépítés. Amit nem látsz, azt érzed.” /Kevin Main/

Ki vagy te? Mit tudsz adni, amit más nem? Ha a márkádról van szó, elengedhetetlen, hogy ezekre a kérdésekre jól kidolgozott válaszod legyen!

Amikor egy potenciális vevő belép ékszerüzletedbe, mit érez?

Nyugodt és kellemes a hangulat, netán eklektikus a légkör? Hadd jegyezzem meg, nincs rossz válasz, de abban biztosnak kell lenned, hogy a piacodon egyedülálló vagy és van egy sajátos védjegyed, ami folyamatosan fejlődik.

Az olyan apró dolgok, mint a gőzölgő forró kávé, az ásványvíz felkínálása vagy egy elkülönített ülősarok nagyban hozzájárulnak a versenytársaktól való megkülönböztetéshez. Egy történetbe helyezik a vevőt, ami egy erős márka lényeges eleme.

Legyen az üzletednek személyisége, ami üzenetként szolgál ahhoz, hogy miért nálad költsék a pénzt, ne pedig a versenytársadnál!

Szolgáld ki az ügyfeleket

Most biztosan azt gondolod, hogy ez evidens, miért kell erről egyáltalán beszélni. Természetes, hogy kiszolgálod őket, de vajon úgy, ahogyan azt ők szeretnék?

Hallgasd meg vevőid és ők megmondják, milyen kiszolgálásra vágynak, hogy hogyan tudnád őket boldoggá tenni! Az ékszerüzletek eladásai növelésének egyik kulcstényezője a hallgatás – nem a beszélgetés!

Ha tudod, mi érdekli és mozgatja őket, hasznos információkhoz jutsz, amelyek a te beszerzési, tervezési és eladási döntéseidre is hatással lesznek. Azt adod, amire áhítoznak!

Az eladók kérdezzenek: „Milyen alkalomra szeretne gyűrűt venni? Eljegyzésre vagy születésnapra? Milyen a megajándékozott ízlése? Mit szeretne kifejezni a gyűrűvel? Mekkora összeget szán rá? Stb.”

Az ékszereladás során az ügyfélnek kell a vezetőülésben ülnie. Éreznie kell, hogy ő irányít, hiszen itt nagy összegekről beszélünk.

Ha úgy érzik, hogy nincsenek manipulálva, hogy ők döntenek, akkor minden alkalommal visszatérnek hozzád, amikor értékes ajándékot szeretnének vásárolni. Ezen a piacon a bizalom és a személyes kapcsolatok a legfontosabbak!

Hozd testközelbe a vevőt az ékszerrel!

Az Interneten adatok, opciók és képek alapján vásárolnak az emberek.

Amikor átlépik ékszerüzleted küszöbét, többet akarnak: történetet, élményt, romantikát és lehetőséget.

Lehetőséget arra, hogy közelről megszemléljék az ékszereket, megfoghassák, felpróbálhassák vagy elképzeljék, milyen lesz a szeretett személy ujján, nyakán, csuklóján a kiválasztott darab. Ha ezt megadod a vevő számára, a termék saját magát adja el!

Tedd kényelmessé az üzletet!

A kényelem érzetét bármilyen eszközzel testközelbe hozhatod, de minden apró részletnek összhangban kell lennie a márkáddal!

A vitrinek, a dekoráció, a konzultációs sarkok, a világítás, a hőmérséklet, a felkínált italok, a vendégek üdvözlése legyen tudatosan megtervezett.

Az ékszerüzletekben a próbálgatás sok ideig eltarthat, ezért nem mindegy, hogy kényelmesen vagy görnyedve próbálgatják fel például a gyűrűket.

Az ékszerbolti kényelem egyik kulcsfontosságú eszköze pedig a magasított pult.

Ajánlj fel különféle fizetési lehetőségeket!

Az élet megannyi területén hitelre vásárolnak az emberek, miért ne lehetne egy ékszerüzletben is bevezetni ezt a rendszert?

Garantáltan elnyered a friss házasulandók kegyeit, ha például felajánlasz egy frissházasok-hitelt! Ha a termékeid sokak számára elérhetőek, érdemes fontolóra venned a kreatív finanszírozási lehetőségeket!

Amennyiben exkluzív márkád van, ez a konstrukció nem érvényes.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: