Apró észrevételek, üzlettípustól függetlenül

Szerző: Váróczi Ákos | Egyéb

Számtalan üzletvezetővel, eladóval és kereskedővel találjuk szembe magunkat, nap, mint nap.

Mindenki dolgozik, akar, kapar, kiszolgál, felszolgál, a lényeg, hogy naponta megannyi X órát dolgoznak, annak érdekében, hogy pörögjön az üzlet. És persze közben megfigyelnek, mosolyognak, és levonják a következtetéseket rólunk, egyszerű, mezei vásárlókról.

  • Ha üres az üzlet, menj el a mosdóba, harapj bele a szendvicsedbe, és máris legalább 10 vásárló néz veled farkasszemet, azt sugallva, könnyű dolgod van, mert semmi dolgod.
  • Nyitás után egy óráig szinte semmi forgalom. Egyszer késs el 3 percet, és mire az üzlet elé érkezel, szemrehányó, toporgó vásárlókkal találod majd szembe magad, akik közlik, már egy órája csak rád várnak, és légy boldog, hogy nem hívják azonnal a nagyfőnököt.
  • A kifutó termékeket, amelyeket hosszú hónapok alatt nem tudtál eladni, vidd be a raktárba, tedd be egy olyan helyre, ahonnan majd nehéz lesz előszedni, várj 10 percet, és körülbelül öten keresik majd azt a terméket.
  • Az dörzsölt eladó már tudja, hogy a nyitvatartási idő csupán tájékoztató jellegű, a legnagyobb forgalom általában zárás előtt fél órával kezdődik.

  • Soha nem lehet elég hangosan, vagy halkan köszönni a vásárlónak. Ha hangosan köszönsz, a vásárló kikéri magának, hogy nem süket, ha halkabban, nem hallja majd meg, és lebunkóznak. Ez már csak ilyen bevett szokás.
  • Munkaidőben kitenni a táblát, hogy 5 perc múlva itt vagyok, legalább annyit jelent, itt vagyok, támadjatok!
  • Pénztár előtt, fizetésre várakozni, nem azt jelenti, hogy a vásárlónak eszébe jut majd előkészíteni a bankkártyát, pénztárcát. Nem. Megvárja szépen, amíg meghallja a végösszeget, majd utána kezd őrült keresésbe. Természetesen az utolsó pakkban lesz a tárca, természetesen eldugva mindenféle fontos dolog alá. És egyértelmű, hogy ez a művelet a mögötte állók számára nem szolgál elrettentő példával, tehát kezdődik minden elölről.
  • A legtöbb vásárló rohan. Előtte a termékek válogatásánál százszor tesz fel kérdéseket, minden termékben talál valami kivetnivalót, egy órát próbál, majd a kasszánál fennhangon közli, a lassú pénztáros miatt fog elkésni, mert egy órája máshol kellene lennie. Ismerős?

De bizony minden kereskedő, eladó, pénztáros, jelenlegi megfigyelő átvedlik, és vásárlóvá válik. Ugyanezekkel a néha aranyos, néha dühítő megoldásokkal. És így van ez jól, hiszen emberek vagyunk.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: