Az ár helyett az értéket reklámozd

Szerző: Váróczi Ákos | Vásárlógyártó tippek

Akárhogy is nézzük, a folyamatos áremelkedés egyre frusztráltabbá teszi az embereket.

És ennek egyre jobban hangot is adnak. És lássuk be, igazuk van, mert a mi pénztárcánk is érzi ezt nap, mint nap, bármit is akarunk vásárolni.

A túlélés miatt nem tudjuk elkerülni az áremelkedést, de mit tehetünk, hogy ne az árra fókuszáljanak a vevőink?

Az ár helyett reklámozd a termékeid értékét!

Miért az értéket add el az ár helyett?

Vegyünk egy egyszerű példát, a fapados repülőket. Aki így utazik, pénzt spórol, ezért lemond egy sor kényelmi szolgáltatásról.

De, aki utazott már így, vagy néz híreket, tudja, hogy az olcsó utak többnyire késéssel vagy más bosszankodással járnak.

Vagy aki az olcsó ruházatot veszi meg, az lemond a tartósságról. Ha valami gyorsan elszakad, kikopik, azt gyakran kell cserélni, miközben egy minőségi ruházat évekig garantálhatja a stílusos megjelenésünket.

Egy olcsó szállodai szobában kifogásolható lehet a higiénia, a biztonság és a kényelem is.

Érted, miért értéket adj el az ár helyett ebben az eszeveszetten drága világban?

Hogyan add el az értéket az ár helyett?

A kiskereskedelmi üzletekben történő ’érték’esítés azt jelenti, hogy zseniálisan alkalmazzuk az alapokat.

Az egyik ilyen alap a tények ismerete.

A siker kulcsa az, hogy ezeket a tényeket olyanná alakítsuk, ami az előttünk álló ügyfélnek előnyös lehet. Például egy kertészeti osztályon lehet egy titánból készült gereblyénk, amit egy vékony és öreg bácsika nézeget.

Hogyan add el neki?

Mondd például ezt: „Ez a gereblye titánból készült, így a nagy halom lehullott őszi levelek gereblyézése sokkal könnyebb lesz és nem fájdul meg tőle a háta .”

Míg a szolgáltatások és az előnyök a legáltalánosabb dolgok, amelyeket a boltok adnak, ha az eladó nem veszi észre, hogy a legtöbb esetben értékesebb árukat is eladhatnának az olyan, mintha nem is értékesítenének.

Van ennek értelme?

A bolti eladóknak a pillanat tört része alatt rengeteg szempontot kell összehasonlítania, vagy szembe állítania, hogy olyan megoldást mutasson a vevőnek, ami számára ideális lehet.

Egy ruházati boltban szavak nélkül is rá lehet beszélni egy értékesebb darabra a vevőt.

Egyszerűen csak húzzuk végig az ujját egy olcsóbb anyagon lévő durva varráson, majd figyeld meg, hogy egy mosollyal fogja nyugtázni az ’üzenetet’.

Sőt, ezzel a módszerrel az eladó felemeli a vevőt, hiszen így azt érezheti, hogy milyen szemfüles, hogy ezt észrevette.

És ez a kulcs.

Sohasem tudhatod, hogy mi kapcsolja be az emberek fejében a drágább iránti igényt.

Te megengednéd, hogy az eladóid az olcsóbb termékeket adják el a vevőidnek anélkül, hogy meggyőződnének a valódi igényeikről?

Az alkalmazottaid tudják, hogyan beszéljenek le valakit diszkréten egy termékről, amiről tudják, hogy nem váltották be a hozzá fűzött reményeket?

És egy utolsó kérdés.

Az eladóid el tudják mondani a vevőknek, miről mondanak le, ha az olcsót választják?

Ha igen, akkor ez minden fülnek zene lesz.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: