Csipkerózsika mese, avagy a magyar kisvállalkozás története az Euroskills 2018 verseny berendezéseivel

Szerző: Váróczi Ákos | Rólunk

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy világraszóló verseny, ahol a különböző szakmák és mesterségek képviselői évről évre összejöttek, hogy a legjobb tudásukat bemutathassák egymásnak és a nagyközönségnek.

Voltak köztük szabók, kőművesek, kertépítők, virágkötők, fodrászok, pincérek, burkolók, festők, kőfaragók, asztalosok, fűtésszerelők és mindenféle, kétkezi szakma jeles művelői.

Kétévente, ezen a versenyen az európai országok mesterei mérik össze tudásukat. Történt egyszer, hogy 2018-ban egy kis kelet-európai ország rendezhette meg a viadalt.

Nagyon büszke volt az ország népe ettől versenytől és a saját mesterei is nagyon készültek, hogy méltóképp helyt álljanak a megmérettetésen.

A helyszínt már régen kiválasztották; legalkalmasabbnak a Hungexpo budapesti vásárközpont területe tűnt az esemény számára.

A szakmák 2018-as Európa-bajnokságán 525 versenyzője mutathatta meg tudását és tehetségét 37 szakmában. És mi ott lehettünk.

A magyar és a külföldi szakértők három éven át tervezték az egész verseny felépítését és a feladatokat.

A legtöbb szakma képviselőinek speciális munkahelyeket, úgynevezett boxokat kellett kiépíteni, ahol a közönség és a versenybírók által átláthatóan, de egymást nem zavarva tudtak dolgozni.

A falak és különböző munkaállomások nagyobb részének építésével egy magyar kisvállalkozást, a Váróczi Üzletberendezést bízták meg.

A kis műhely dolgozói nem ijedtek meg a feladattól

Hosszas előkészítés után néhány faipari gép vásárlásával és rengeteg nyersanyag megrendelésével készültek neki a nagy feladatnak.

A szakmai munkát Hepp Tamás vezette, aki több évig Galliában gyakorolt és bizonyította, hogy mesteri szinten bírja az asztalos szakmát. A cég legkiválóbb asztalosai és szerelői folyamatosan dolgoztak a megbízáson, hogy a szűk határidőre elkészüljenek.

A munkát azonban több nehézség hátráltatta

Egyik esetben két projekt felelőse és egy asztalos is elhagyta a műhelyt, ezért az itt maradottaknak még több feladattal kellett megbirkózniuk.

Máskor pedig Aranykezű Tibit érte baleset, amint hazafelé tartott, így több napig otthonról szurkolt a többieknek.

Minden nehézség ellenére csak az lebegett a szemünk előtt, hogy a határidő lejártáig az elvárt minőségben elkészítsék a megrendelést.

Éppen ezért éjt nappallá téve, hétfőtől-vasárnapig megállás nélkül dolgoztak.

Később a 3 főre zsugorodott asztalosokból álló csapatot 6 főre sikerült bővíteni és érkeztek melléjük is kisegítő legények. Ennek köszönhetően a hatalmas kihívást egy hihetetlen nekifutással, a véghajrában, a határidő előtt 24 órával tudtuk teljesíteni.

A terepen sok segítséget kaptunk, hiszen a Kaesz Gyula iskola asztalos tanulói és mestereik is beálltak dolgozni.

A Váróczi csapat pedig Tomi, Gyula, Tibi, Atti, Andris, Jani, Peti, Pisti, Kálmi, Attila, Gyuri, István, Zsolt, Balázs, Krisztián, Tamás, Erik, Milán, Lajos és a többiek.

Volt aki csak 1-2 napra jött, sokan viszont 2 hónapig minden erejüket és figyelmüket a kiállítás munkájára fordították.

Köszönjük a közel 2000 munkaórát, amit belefektettek a feladat elkészítésébe. 100.000 látogató megelégedése, a verseny csodája, és ismét a mi határaink átlépése volt a cél.

És megnyertük

Hiszen a szakmák megmérettetése egyben pedig a Váróczi Üzletberendezés megmérettetése is volt.

Kitartással, hozzáértéssel, vérrel és verítékkel azonban ezt a történetet is sikerült mesebeli végre vinni.

Egy álom kiállítás, melyen A szakmák 2018-as Európa-bajnokságán 525 versenyzője mutathatta meg tudását és tehetségét 37 szakmában.

És mi ott lehettünk.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: