Mutasd a gyereket, megmondom ki vagy, avagy üzletberendezés a gyermekekért

Szerző: Váróczi Ákos | Gyermekruházati üzlet

Ugye ismerjük azt a viccet, amikor a kislány hisztizik a boltban, anyuka pedig végtelenül türelmes, maximálisan higgadtan nem enged neki. Megy a hiszti, hogy kell neki valami de anyuci mosolyogva nyugodtan mondogatja hogy:

– Etelka, nyugodj meg mindjárt a pénztárnál leszünk.

Hiszti, hiszti vergődés ordítás, anyuka megint mondja:

– Etelka, nyugodj meg mindjárt a parkolóban leszünk 10 perc és hazaérünk.

Egy hölgy megszólítja anyukát:

– Elnézést, de ön hogy tudja ilyen nyugodtan kezelni a helyzetet.

Erre anyuka megszólal:

– De hölgyem! Etelka én vagyok!

Ez azonban amellett, hogy vicces, és jót mosolygunk rajta, ha igazi kereskedő vagy, el is gondolkodtat. Hiszen Te is találkozol napi szinten nyűgös, hisztis gyermekkel, akivel nem egyszerű a bevásárlás.

Ilyenkor pedig a szülő rohanni kezd, zavarttá, ingerültté lesz, és vagy nem is vásárol, vagy ha nagyon muszáj, a legszükségesebbeket dobálja be a kosárba, észre sem véve a bolt megannyi törekvését a marketingre.

Mert a gyermek a legnagyobb kritikus

És ez valóban így van. Ha nagyon meleg van, a gyermek sírni fog. A kicsi, és a nagyobb is nyűgössé válik. Adj teret, lehetőséget, kiváltképp a téli időszakban, hogy a szülő levethesse a kabátot, overált a gyermekről. Ha teheted, szerezz be kulccsal zárható értékmegőrző kis szekrényeket, ahová ezeket beteheti a szülő, hogy ne kelljen a babakocsival, a totyogó, vagy a kíváncsi gyermek mellett még a téli öltözetre is vigyázni.

Nyár van? Adj vizet.

Számtalan megoldás létezik már, pont az üzletek számára kifejlesztve, hogy az oda betérők inni tudjanak. Lesznek nagy ballonos megoldások, műanyag pohárban, vagy fél literes kiszerelés csőrös véggel, a kisebbek kedvéért. A lényeg, hogy ne úgy tekints erre a lehetőségre, mint felesleges pénzkidobás, hanem mint a beeső vásárló törzsvásárlóvá avatására.

Mert akár hiszed, akár nem, minden itt kezdődik el.

A szülő ott szeret vásárolni, ahol biztonságos. Épp ezért hatalmas ellenérzést tud kiváltani a szülőkből, ha azt látják, hogy bár a termék spaletta kisgyermekeknek szól, ruházat, cipő, játékok, az üzlet azonban minden, csak nem biztonságos. Élesek a bútor sarkai, ha elesik a gyermek könnyen megüti magát, emellé még a csúszós talaj növeli az izgalmak fénypontját, megfejelve ezt a nem mindennapi veszélyes élményt ingatag polcrendszerekkel.

Itt egyedül csak az nem izgul, aki nem megy be.

Mert biztonságossá tenni a polcokat, semmit nem jelent, ahhoz a marketinghez képest, amit ebből kovácsolni tudunk. De tényleg! Hiszen biztosan ott vagy Facebook-on, Instán, van blogod, vagy megállító táblád, és ha megszellőzteted, hogy épp most készül a polc, lekerekített élekkel, hogy a kicsi nyugodtan vásárolhasson, imádni fognak!

Ha egy pénztár helyett kialakítasz egy másikat is, és szintén posztolod, hogy nálad a türelmetlen gyermek megértésre talál, és lehetőséget adsz a szülőnek, hogy a nyűgös gyermekkel hamarabb fizethessen, imádni fognak.

Ha kiteszel egy megállító táblát azzal, hogy a gyermekeket várod egy kis üveg vízre, a nagy melegre tekintettel, imádni fognak.

Mert azt érzik majd mind ebből, hogy a gyermek biztonságban van az üzletben. És akkor már ne is beszéljünk a játszó sarok fontosságáról, melyről már számtalan említést tettünk. Hiszen amelyik gyermek lefoglalja magát, ott szívesebben marad, kevésbé lesz nyűgös, hisztis.

 

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: