Pozitív hangulat vásárlás közben. Nem csak üzletberendezéssel.

Szerző: Váróczi Ákos | Vásárlógyártó tippek

Beköszöntött az ősz, vele együtt érkezik a borús, esős idő is, ami nem csak a szervezetet, de vele együtt a hangulatot is megpecsételi.

A mindennapos apróbb és nagyobb bajok mellett az emberi testet is megviseli az esős, borongós idő, így a vásárlási kedv is visszaeshet.

Mindezek ellenére nap mint nap érkeznek olyan mémek, viccek, melyek arról szólnak, ha rossz a kedved, menj vásárolni.

Nem véletlen, hiszen számtalan kutatás szól arról, hogy a szerzés, megszerzés, birtoklás növeli a boldogságért felelős endorfint a szervezetben, így ha csak pillanatnyit is, de örömöt okoz a vásárlás.

A fő cél azonban nem más, mint az, hogy nálad leljenek a boldogságra.

Neked mindent meg kell tenned annak érdekében, hogy a jelenlegi piaci versenyben előre kerülj, vezetővé válj, és valóban téged keressenek, nálad akarjanak költeni.

Hogyan érd ezt el?

Legyél különleges, kommunikálj másként, máshogyan, légy egységes az üzletedben, a marketing eszközeidben és a kirakatodban egyaránt. Mert nem létezik kis üzlet, kevés fantázia viszont annál inkább.

Amikor azt mondom, kommunikálj, nem csak arra gondolok, hogy írd ki a megállító táblára a kedves, vicces üzeneteidet, bár ez is nagyon fontos. Meglepő, de ma is számtalan üzlettel találkozunk, ahol a vásárló betér, és sem ő, sem az eladó nem köszön.

Így kialakul a lehetetlen kommunikáció folyamata, amikor két sült hal tartózkodik az üzletben. Az egyik a vásárló, aki bolyong, keres-kutat, a másik az eladó, aki egykedvűen, életuntan áll, vagy épp tesz-vesz, de nincs közöttük kapcsolat.

Mi történik ezekben az esetekben?

Semmi. Hiszen, ha a vásárló elakad, nem fog segítséget kérni, az eladó pedig nem tudja feltérképezni az igényt, így meghiúsul az eladás, az eredmény pedig egy felejthető vásárlás lett, eredménytelenül.

A pozitív hangulatot minden esetben az üzletedben dolgozó kollégákkal együttesen kell elérned, hogy ez ragadjon rá a vásárlókra.

Az első valóban a köszönés. Természetes lenne, hogy a betérő vásárló köszön először, de ha ez nem történik meg, a belépés pillanatában köszönni kell neki.

Nem árt megkérdezni, mit szeretne, igényel-e segítséget, és ha a válasz nem, fel lehet ajánlani, hogy bármiben segítséget kaphat, válogasson nyugodtan.

Mert az üzlet nem más, mint színház. Igenis el kell játszani, hogy el akarunk adni, hogy mindenünk a vásárló, hogy a termékek messze a legjobbak, épp rászabták, vagy udvarias csendben várni, hogy döntsön, néha megjelenni a közelében, hogy tudja, közel a segítség, ha szüksége van rá.

Az, hogy elfér-e a boltban a kosárral együtt, hogy kellő távolságban vannak- e egymástól a polcok, hogy egyes termékek megvilágítását hogyan oldod meg, csak akkor lesz fontos, ha ezekre lehetőséged lesz felkelteni a figyelmet.

Hiszen a pozitív hangvételű vásárlás lehetősége felkelti az érdeklődést, szerethetővé teszi az üzleted, és kialakul egy bizalmi, szimpatikus kapcsolat a vásárló és az eladó között, mely minden esetben bevételt generál, arról nem is beszélve, hogy törzsvásárlókká válhatnak, ami a céged alapját képezi majd.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: