Üzletberendezés, ingyenes tanácsadásokkal, avagy hogyan legyen ez az év, a te éved!

Szerző: Váróczi Ákos | Vásárlógyártó tippek

Ma egy üzlet megnyitása 60%-ban hirtelen jött ötlet, és szerelemből történik, nem szaktudásból. A maradék 40% az, ami rákészülve, előre alaposan megtervezve jön létre.

Pedig ma már nem luxus sem a szándék, sem pedig a kivitelezés.

Az, ami nekünk tetszik, nem minden esetben felel meg a kereskedelmi szempontoknak. És ez így van jól.

Nem mindegy, hogy van-e kereskedelmi útvonal (neked van ilyen?), ahol a vevő, a legtöbb áruval találkozik, nem mindegy, hol a megvilágítás, hová esik a fény, és oda mit tettél.

Az sem mindegy, milyen hangulat várja a vásárlót, amikor betér hozzád az üzletbe.

Nem mindegy, mit sugall a kirakatod, milyen érzés keríti a hatalmába az embert, amikor meglátja azt. Egyetlen próbababa, egyetlen megvilágítás is növelheti a forgalmat. És erre mindenkinek szüksége van. Neked is.

Mosolygó alkalmazottak, mégis kevés forgalom

Na igen, a másik hatalmas probléma nem más, mint, hogy az eladó nem kereskedő. Nem hangzanak el a bűvös szavak, a bűvös mondatok annak érdekében, hogy a cipő mellé pót fűzőt, vagy talpbetétet adjon el.

Gondolkodtál már azon, mivel motiváld az alkalmazottaid?

A motiváltság nagy előny. Ma is. Mert bizony tőlük is nagyban függ a forgalmad.

Biztosnak kell lenned, hogy ha nem vagy, ott akkor is mindent, de mindent megtesznek azért, hogy még több eladást generáljanak.

Miért? Mert érdekükben áll. Így tehát kezdj el kereskedőket faragni az eladóidból. Mindkettőtök örömére.

Van nálatok nyalóka?

Komolyan kérdezem.

Tudom, most azt gondolod elgurult a gyógyszer, pedig korántsem. Ideje lenne végre az áru és pénz csere mellett meglepő kedvességeket bevezetni a kereskedelembe. Akár egy toll, akár egy nyalóka, vagy egy pici notesz kíséretében.

Ajándék. Rajta feltüntetve a bolt neve, címe, elérhetősége. Miért is ne?

Akcióm lesz, de ki tudja majd meg?

Na igen. Amikor kilép a vevő az ajtón, meg kell várnod, amíg kinövi a nadrágot, vagy ismét cipőre, hátizsákra, egyebekre vágyik.

De biztosan várnod kell? Miért nem keresed fel? Miért nem írsz, üzensz neki? Miért nem szólsz neki, hogy akciód van? A válasz pofon egyszerű, nem tudod az elérhetőségét.

Kiengedted a vevőt anélkül, hogy utána tudnál nyúlni. Pedig csak egyetlen pici kérdőív, vagy egy tabletes pár adat, melyet szívesen kitölt majd a vevő, ha közlöd vele, akcióra készülsz, és szeretnéd, hogy tudjon róla. És tádám. Máris épül az adatbázisod.

És küldhetsz hírlevelet, havonta egy sms üzenetet, vagy épp felköszöntheted a neve napján személyre szóló akcióval kedveskedve számára.

Tengernyi lehetőség, ami semmibe nem kerül, neked mégis forgalmat jelent. Nagyot. Így tudod elérni, hogy ne legyen üres a bolt, hogy mindig legyen pörgés, és hogy soha többé ne higgy abban, hogy létezik holt szezon. Mert csak holt marketing van.

És szezon. Mindig.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: