Polcrendszerek üzletbe

Szerző: Váróczi Ákos | Üzletberendezés

A vásárlási döntések nagyjából 70%-a nem tervezett, és a vevő a polcok előtt dönt. Például már rég bebizonyosodott, hogy ha szemmagasságban helyezi ki a terméket, akár 100% -kal gyorsabban eladja.

Még akkor is, ha ezek drágábbak, mint a kevésbé látható termékek. Ráadásul ha több terméket tesz a polcra, valószínűbb hogy az ügyfelek többet fognak vásárolni, mint amennyit eredetileg akartak.

Épp azért kerülnek polcrendszerek üzletbe, hogy átlátható legyen a bolt, legyen optimális a helykihasználás, jó legyen a kínált áru csoportosítása, és nőjön a bevétel.

De milyen lehetőségek közül lehet választani?

Polcrendszerek üzletbe: Melyik helyiségbe kerül a polcrendszer?

Ez egy igen fontos kérdés, hiszen más és más az elvárás. 2 fő helyiséget különböztethetünk meg:

  • raktár
  • eladótér

Míg a raktárban az elsődleges szempont a terhelhetőség és a helykihasználás, addig az eladótérben fontos az esztétikum is.

Polcrendszerek üzletbe: Milyen anyagból legyen a polc?

Ha már tudja, hogy melyik helyiségbe kerül a polc, a felhasznált anyagokat is le lehet szűkíteni.

Fém polcokat, mint a Salgó vagy a Tegometall, általában a raktárban használnak. Rendkívül jól terhelhetőek és maximálisan kihasználják a helyet, ám hátrányuk, hogy nem elég szépek.

Ez alól természetesen kivétel a rozsdamentes acélból készült polc.

Bútorlapból is elkészíthető a polcrendszer. Ezek a polcok általában sokkal mutatósabbak az előbb említett fém polcrendszereknél, sőt, egyedi méretben, a helyre szabottan készítik el a szakemberek. Legnagyobb hátránya viszont, hogy nem elég rugalmas és nem variálható.

A kifejezetten eladótéri polcrendszerek jól variálhatóak.

Polcrendszerek üzletbe: Hogyan lehet elhelyezni a polcrendszereket?

A polcrendszerek üzletbe lehetnek akár önállóak, saját lábon állók is, azaz a polcrendszer lehet

Annak érdekében, hogy a bolt tetszetős legyen, fontos a rendelkezésre álló teret a lehető legjobban kihasználni mind tárolásra, mind termék bemutatásra.
Szerelhetjük ezeket falra, vagy akár folyosókat is kialakíthatunk a gondolákkal.

Polcrendszerek üzletbe: Milyen legyen a kivitelezés?

„Konfekció” vagy személyre szabott? 3 kivitelezést különböztetünk meg:

  • standard
  • méretre igazított
  • egyedi

A polcrendszerek üzletbe hihetetlenül széles körben használható termékbemutató állványok, és a polconkénti, akár változtatható színű világítás nagyon könnyen magára vonja a tekintetet. Nagyon jól mutatnak rajtuk az apró, de magas árú termékek is.

Egyre azonban fokozottan figyeljen: nem mindig az olcsó kerül a legkevesebbe!

Polcrendszerek üzletbe – 5 tipp, ami garantáltan megnöveli az eladást

Lebegő polcok

Bár ez nem éppen innováció, de úgy tűnik, hogy a semmiből előtűnő polcok utat találnak maguknak szinte minden modern megjelenésű üzletben. Azt tapasztaljuk, hogy ez nagyon jól működik a kis terekben. Ezért ez az egyik kedvencünk a polcok és árukínálók körében.

Miért?

Mert nem csak szép és rengeteg alapterület takarít meg, hanem a szó szoros értelmében is emelkedett megjelenést kölcsönöz a bemutatott termékeknek.

Háttérvilágítás a polcokhoz – erős színekkel

A fal festése helyett már a fehér és semleges színű falak és polcok vannak divatban. Komoly háttérvilágítással…

A márka vagy a termék számára a lehető legjobb színű világítást állíthatunk, még új termékkihelyezésnél is. Az RGB színű ledekkel szabadon variálhatja a világítást.

Dolgoztassa a koncepciót

Ha egy új terméket jelenít meg, akkor kétségtelenül egy erős koncepció áll mögötte. Valószínűleg a hirdetéseket is ez alapján készítették el. Használja ezt a bolti kihelyezés tervezéséhez is, különösen ha a termék zászlóshajója az Ön kínálatának.

Megtervezheti a teljes üzletet, csak egy falat, vagy csak a termék közvetlen környezetét.

Legyen otthonos az üzlete

Egyes ügyfelek folyamatosan azért jönnek vissza, mert otthon érzik magukat az üzletben. Például egy ruházati boltot úgy rendezzen be, mint egy elegáns gardróbot.

Legyen kényelmes, nyitott, tiszta, és tegyen az üzletbe egy kanapét a vevő kísérőjének. A kulcs itt az, hogy a vevők jól érezzék magukat az Ön üzletében.

Hozzon létre egy feltűnő környezetet

Néhány ügyfelünk azt választotta, hogy kitűnjön a konkurensei közül. És bizony legtöbbjük arról számolt be, hogy ez segített nagyobb forgalmat generálni. Választhat monokróm témát, de választhat színes, kirívó dizájnt is, ha a márka éppen úgy kívánja.

Ne feledje: a siker kulcsa az, hogy segítsen a vásárlóknak megtalálni az árut.

Akár meglévő bolthoz kellenek polcrendszerek üzletbe, akár újat üzletet építene, ne csak a polcok segítségét vegye igénybe, hanem a VÁRÓCZI Üzletberendezés tapasztalatát és szakértelmét is.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: