3 nem hétköznapi tipp a forgalom növelésére

Szerző: Váróczi Ákos | Vásárlógyártó tippek

Fogadni mernék rá, hogy kiskereskedőként folyamatosan azon gondolkodsz, hogy tudnád növelni a boltod forgalmát.

Végül is a több látogató több lehetőséget kínál az eladások növelésére, ami magasabb eredményt és összességében népszerűbb üzletet jelent.

De vajon hogyan növelheted a vásárlók számát az üzletedben?

Ennek megválaszolásához 3 példát gyűjtöttem össze. Nézd meg őket és próbáld meg beépíteni ezeket a kiskereskedelmi stratégiádba.

1. Tarts lépést az évszakokkal – és a popkultúrával

Semmi sem tartja jobban távol az embereket, mint egy elavult üzlet, ezért ha növelni szeretnéd a forgalmat, az egyik első dolog, amit meg kell tenned, hogy rendszeresen megújítod a kirakatod.

Adj új és aktuális okokat az embereknek, hogy megnézzék a kirakatod, hogy aztán belépjenek az ajtón is. Ezt könnyen megteheted, ha divatos és szezonális elemeket építesz be a kirakatodba.

Az évszakváltások például mindig adnak új lehetőséget a megújulásra.

Tavasszal használhatsz élő virágokat, ősszel színes faleveleket, télen hóesés imitációt, nyáron utazással vagy nyaralással kapcsolatos kiegészítőket.

De az ötletelésnél bártan lépj túl az évszakokon és a hagyományos ünnepeken. Fordítsd a figyelmed az aktuális eseményekre, olyan dolgokra, amik foglalkoztatják az embereket.

Lehet ez egy aktuálisan felkapott film is, amiért mindenki oda van és készíttess olyan kijelzőket, amelyek arra emlékeztetik az embereket.

De két dologra figyelj!

Az aktualitás, a boltod tematikája és a célközönséged passzoljon. Másfelől járd nagyon körbe a jogi kérdéseket, azaz, hogy mennyire hasonlíthatnak a kijelzőid az eredeti témára.

2. Használj szemmágnes kijelzőket a kirakatodban

Ha az üzleted forgalmas helyen van és mindenhol csak összezavarodott embereket látni, próbáld valami nem mindennapi dologgal megállítani őket a kirakatod előtt.

Most biztosan arra gondolsz, hogy már megint egy drága ötlet, ami lehet, hogy be sem válik.

Az az igazság, hogy egy kis kreativitással a legegyszerűbb kijelződ is meghozhatja ezt a hatást.

Használj egyszerű, megfizethető kijelzőket, amelyek ügyesen használva garantáltan megállítják az embereket. Ilyen lehet a szendvicspanel vagy egy látványos bútorlap, amit nem függőlegesen, hanem a kirakatra merőlegesen állítasz ki. Majd erre helyezed az aktuális ajánlataid.

Mivel az emberek a kirakatokban többnyire a függőleges dolgokhoz vannak hozzászokva, meg kell állniuk, ha látni szeretnék, mit rejt a kijelző. Még jobb hatást érhetsz el, ha a szöveges ajánlatod is merőleges a kirakatra, azaz a szendvicspanelen fekszik.

3. Lépj túl a termékek értékesítésén

A fizikai termékek jelentik a kenyered, a legtöbben ezekre is összpontosítanak a kirakatukban.

De ennek ellenére ne feledkezz meg arról, hogy a fogyasztók ma szinte bárhonnan rendelhetnek fizikai termékeket az online kereskedelemnek köszönhetően.

Emiatt egy fizikai üzletnek túl kell lépnie a termékek értékesítésén és olyan élményeket kell nyújtania, amelyeket az emberek nem kapnak meg online vagy a telefonjukon.

Ha a gondolkodásod csak az eladásokon kattog, akkor a mai világban nem fogsz messzire jutni.

Az eladásnak másodlagosnak kell lennie az élményhez képest. Ne feledd, hogy az üzlet a márka fizikai megtestesülése, aminek csábítónak és inspirálónak kell lennie.

Egy ruhaüzletben vagy egy parfümériában önbizalmat és csábítást árulsz, nem cuccokat. Adj el egy jó közérzetet biztosító életérzést, és az emberek a későbbiekben is vissza fognak térni még többért.

És hogy milyen élményt adj el?

Ez az üzleted profiljától és a vásárlói közönségedtől függ. Ha például ékszerüzleted van, kínáld meg a vevőket pezsgővel, bonbonnal vagy friss eperrel, hogy azt érezzék, hogy VIP embernek számítanak.

Figyeld a vevőid, ők sokkal beszédesebbek, mint gondolnád, maximum elmennek a szavak a fülek mellett. De ha jól figyelsz és az eladóidat is erre ösztönzöd, akkor a vevők hozzák a legjobb ötleteket.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: