Hogyan növeli az impulzus vásárlásokat a perforált hasábgondola?

Szerző: Váróczi Ákos | Üzletberendezés

A perforált hasábgondola kis helyen képes sok impulzus terméket bemutatni, amivel látványosan növelni tudod az üzleted profitját.

Hogyan tudnám növelni a nagy haszonkulcsú eladásokat?

Bizonyára ez a kérdés már sokszor megfogalmazódott a fejedben.

Ha még nem jöttél rá a megoldásra, menj el egy ABC-be és nézd meg a kassza környékét. De most értékesítő szemmel figyeld azt, amit az élelmiszerkereskedelemben már ’ezer’ éve használnak.

Kis ’vacak’ dolgokat tesznek ki a vevők szeme elé, akik türelmesen várják a sorukat, hogy fizessenek. Közben pedig bámulják azokat, amik nem szerepelnek a bevásárlólistájukon.

Ugye te is vettél már így csokit, rágót, vitamint, bármit?

Ezt nevezik a marketingben impulzus vásárlásnak

Az impulzusvásárlás egy termék hirtelen és azonnali megvásárlása előzetes vásárlási szándék nélkül.

Ez azután fordul elő, hogy az emberek vásárlási késztetést éreznek azután, hogy meglátnak valamit. Ilyenkor habozás nélkül és spontán leemelnek bármit az árutartóról és beteszik a kosarukba.

Az impulzus vásárlás maga a megtestesült kísértés. Az érzés, hogy valami olyat vásárolunk meg, amire nincs is szükségünk, de vágyunk rá. Ott van a szemünk előtt és egyszerűen nem tudunk valaminek ellenállni.

Tehát mi hajtja az impulzusvásárlásokat? És mit tehetsz az üzletedben, hogy az érdeklődőket bátorítsd a vágyaik megszerzésére?

Tedd a szemük elé minden termékedet, még az apróságokat is, hiszen tudjuk, a részletekben lakik a lényeg.

Találkoztunk már olyan kereskedőkkel, akik azt gondolták, az ő profiljukba nem illeszthetők be az impulzus termékek.

Aztán kis beszélgetést követően maguktól is rájöttek, hogy ha kilépnek a „dobozból” és kiszélesítik a látókörüket, rengeteg ajtó és lehetőség nyílik meg számukra.

Neked is azt javaslom, hogy gondold át, mivel bővítheted a kínálatod. Milyen apróságokkal egészítheted ki a palettádat, ami a fő termékedhez közvetlenül vagy akár közvetetten kapcsolódhat.

Lehet, hogy most elfuserált ötletnek tartod, hogy kilépj a komfortzónádból és változtass. De hidd el, előtted már sok ezren megtették ezt a lépést és a legtöbben a növekedés útjára léptek.

Ha nem jön be? Akkor is megpróbáltad.

Nos, akármilyen az üzleted profilja, szinte biztos vagyok abban, hogy te is tudsz vagy tudnál nagy haszonkulcsú kis mütyüröket a vevőid szeme elé tenni.

Még amikor kis hely áll rendelkezésedre, akkor is tudunk olyan megoldást kínálni, ami megoldaná ezt a kihívást.

A perforált lemezes, ezüst színű, hasáb alakú forgóállványunk az üzleted bármely részére kihelyezhető.

Görgőinek köszönhetően könnyen mozgatható, így egyik pillanatról a másikra tesztelheted, hol állítja meg leggyakrabban a vevőidet.

A gondolák között? Az üzlet központi részére, vagy a kassza közelében? Teszteld!

Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy akkor tudod kimaxolni ennek az üzletberendezésnek a hatékonyságát, ha több helyen is kihelyezed.

A perforált lemezbe illeszthető horgonyzott kampóink pedig különböző hosszúságban szerezhetők be, hogy még jobban ki tudd emelni a különféle árucikkeket.

Az igazán haladó értékesítők az egymás mellett függő kampókra egymást kiegészítő árucikkeket raknak ki, így növelve az impulzus vásárlásokat és persze a profitot.

Nem hiszel ennek a kis eszköznek az erejében? Olvasd el az egyik elégedett partnerünk véleményét!

„Megérkezett a megrendelt áru, viszont csak a mai napon volt időm felszerelni a helyére. Minden a legnagyobb rendben, a véleményem pedig ott van a kosárban: ugyanis rendeltem még 30 db-ot.” – Takács István |

Használd ki te is a kis, vagy a nagy forgalmú helyeket az üzletedben és bombázd extra ajánlatokkal a vevőidet. Ne elégedj meg az eléggel, ha többet is kihozhatsz a forgalmadból!

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: