4 dolog, amivel lepipálhatja a konkurenseit

Szerző: Váróczi Ákos | Üzletberendezés

Az idei az üzlethelyiségek éve. Gondoljon bele!

  • A webshopoktól megfásult vásárlók valódi üzletekre vágynak, szeretnék megnézni, megtapogatni a termékeket. Éppen ezért versenyelőnye van annak, aki élőben is ki tudja szolgálni őket.
  • A konverzió egy valódi boltban sokszorosa egy honlapénak. (100 honlaplátogató közül hányan vásárolnak Önnél?)
  • A konkurensei üzlete és üzletberendezése szinte biztosan idejétmúlt, így könnyen győzni tud – de csak ha gyorsan elhatározza, hogy jobb akar lenni náluk!

Az egész világ átlagos és szürke. Ha az emberek szemében

  • az üzlete is átlagos;
  • pont ugyanolyan mint a többi;
  • pont ugyanúgy néz ki;
  • pont ugyanaz a színvonal;
  • egy a tucatból;

akkor a bolt pont ugyanazt az eredményt hozza, mint a konkurens üzletek.

Ez dühíti? Vagy fél tőle?

Nem kell aggódnia, egyszerű a megoldás. Emlékezzenek az üzletére, legyenek betérő vevői és irányítsa őket, hogy kiszámítható, stabil bevétele legyen.

Így:

Mitől lesz felejthetetlen az üzlete?

Az unalmas, szinte ugyanolyan üzletek közt legyen egy olyan boltja, ami a vevői szemében izgalmas és felejthetetlen! És ez nem ám csak annyi, hogy van egy kreatív, optimális helykihasználást biztosító üzletberendezése… Az ma már kevés.

Önnek ennél sokkal jobb üzlete kell hogy legyen!

Ha összehasonlítja a blogunkon közzétett 2015-ös, 2014-es és 2013-as évértékelőinket, Ön is pontosan látni fogja, hogy a piac nemhogy csökken vagy stagnál, hanem nagyon erősen és lendületesen növekszik.

Lehet, hogy tavaly épp valamelyik konkurense építette át az üzletét?

Jól látszik, hogy a vásárlókban már kialakultak a generációs és vásárlási szokásbeli különbségek. A mai magasabb jövedelemmel rendelkezőknek pedig az elvárásaik is magasabbak.

Éppen ezért fontos a számukra berendezni az üzletet. Egy jól megtervezett és felépített üzletben jelentősen több időt töltenek a vevők, és mindannyian tudjuk, hogy a boltosnak ez magasabb bevételt is jelent.

Egy ilyen üzletben a vásárlók megnézhetik és megtapogathatják a termékeket, és így az eladók megvédhetik magukat attól, hogy elveszítsenek egy ügyfelet. Gondoljunk csak bele, milyen könnyű lemásolni egy online üzletet.

És most abba is gondoljunk bele, mennyivel kellemesebb érzés személyesen vásárolni. Színhelyesen látni a terméket, érezni a tapintását, az illatát, vagy éppen hallani egy-egy ruha suhogását. Miért ne adnánk meg a saját vevőinknek ezt az élményt?

Nem kevés pénz felújítani egy üzletet, de a befektetés minden fillérét megéri. Ez bizony formabontó megoldás a tömött boltra. Ha a forgalom nem is duplázódik meg, már 10-20 százalékos bővülés is sokat jelent.

Miért lesz mindig tele a bolt?

Miközben mások kénytelenek alacsony árakon tartani a kínálatukat a vevőszerzés érdekében, az Ön boltjába a vásárlók nem csak visszajönnek, de az ismerőseiket is magukkal fogják citálni.

Az üzletet akkor tekinthetjük optimálisnak, ha az értékesíteni kívánt terméket vonzó módon tudjuk bemutatni a vásárlóknak, és így a boltban olyan légkört teremtünk, ahol a vevők jól érzik magukat.

A jó üzlet pozitív érzelmeket képes kiváltani.

A bennünk kialakult pozitív emlékek fognak ugyanis minket arra ösztönözni, hogy az adott helyre visszatérjünk. Mivel ott egyszerűen jól éreztük magunkat.

Köszönhető ez a termék, szolgáltatás minőségének, a mosolygós eladóknak, és nem utolsó sorban az üzletvilágítás és az üzletberendezés által kialakított légkörnek.

Az optimális üzlet mindig egy tervezési folyamat végeredménye. Így a berendezések és az üzletvilágítás igazodnak a belmagassághoz.

A termék színén és csomagolásán felül figyelembe vesszük a természetes fény mennyiségét, a mennyezet-, fal- és padlóburkolatok színét és anyagát is.

Hogyan irányíthatja Ön a vevőit?

Az egyik mód az üzlethelyiség belső elrendezése. Gondoljon csak az IKEA-ra: az elrendezés maximálisra növeli az egy vevőre eső árbevételt, mivel a vevő kénytelen körbe menni a boltban.

Körbe megy, és közben magához vesz ezt-azt. Ráadásul épp olyan termékeket, amelyek nem kerülnek sokba, viszont nagyobb rajtuk az árrés.

A másik pedig a világítás. Tudta, hogy egyes – LED-del előállított – összetett fehér fények, amelyek nagyrészt kékből állnak, a szem retinájában található melatopszinok működésére hatnak?

Ezek pedig a melatonin nevű hormon termelését serkentik. Ez a hormon felel az alvás és ébrenlét egyensúlyáért, így jelenlétének fokozásával éberebb, érdeklődőbb vásárlókat kaphatunk.

Kísérletek igazolták, hogy az így megvilágított üzlethelyiségekben növekszik az értékesítés mennyisége.

Az üzletvilágítást két felé tudjuk bontani: az általános üzletvilágítással a saját szándékunk szerint irányíthatjuk a vevőket, míg a kiemelő üzletvilágítással nagyobb figyelmet vonhatunk az értékesíteni kívánt termékekre, termékcsoportokra.

Hogyan lesz magasabb a bevétele?

Tudja, hány üzlet veszteséges?

Mire véget ér a nap, a tulajdonosok kimerültek, az eladók elfáradtak, és este kifordított nadrágzsebekkel zárják be a boltot.

Kivéve azokat, akiknek mi segítünk az üzlet berendezésében. Náluk a legnagyobb „probléma” hogy eldöntsék, új üzletet nyissanak-e vagy a meglévőt modernizálják.

A minimal vagy high-end stílus alkalmazásával. Ez nem jelent mást, mint a modern, kicsit hűvös megjelenést sok rozsdamentes acéllal, üveggel, fával és kő használatával.

Teljesen mindegy, mi a termékpaletta. Legyen az műszaki cikk, ruha, cipő, sportfelszerelés, óra, ékszer, papír vagy írószer, ez a stílus biztosan több vevőt jelent az Ön boltjában.

A rozsdamentes acélt utánozhatatlan tulajdonságai teszik napjaink egyik legnépszerűbb építészeti anyagává. A rozsdamentes acél, ahogy nevében is benne van, nem rozsdásodik.

A rozsdamentes üzletberendezés legnagyobb előnye a szinte minimális karbantartási igény. Mind beltéren, mind kültéren a karbantartás mindössze egy időnkénti tisztítószeres áttörlésből áll.

Másik nagy előnye a fémes anyagokra jellemző stabilitás, megfelelő kötőelemek alkalmazásával a rozsdamentes anyagból készült termékek maximálisan garantálja biztonságunkat.

Mindemellett a rozsdamentes acél nyers fém színével, szálcsiszolt felületével esztétikailag is szép látványt nyújt. Az anyagkeresztmetszetek sokfélesége (köracél, zártszelvény, idomacél) korlátlan variációs lehetőséget tesz lehetővé.

5 ok, hogy elgondolkozzon a fentieken:

  1. Egyedi versenyelőnyt tudunk Önnek adni, köszönhetően a több mint 20 éves tapasztalatunknak
  2. Egy üzlet felújításával vagy megépítésével hatalmasat lehet bukni anyagilag is, imázsban is – de megnyugtató garanciáinkkal ez teljesen kizárt
  3. A VÁRÓCZI Üzletberendezés az ország legnagyobb és leginkább naprakész üzletberendező cége. Mégis, hol máshol akarná az üzlete berendezését megcsináltatni?
  4. Teljes betekintést adunk a mai trendekbe: bemutatótermünkben megmutatunk és elmondunk mindent, és természetesen minden kérdésére őszintén válaszolunk!
  5. Egy akcióval készülünk. Figyeljen, különben lemarad!

 

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: