7 zseniálisan egyszerű kirakati dekoráció, ami mágnesként vonzza a szemet

Szerző: Váróczi Ákos | Üzletdekoráció

Kiskereskedőként akkor lehetsz eredményes, ha izgalmas és kreatív eszközökkel minél több potenciális vevőt tudsz becsalogatni az üzletedbe.

A kirakati élményteremtés fontosságáról már többször is írtam, most pedig egy Pinterest válogatást gyűjtöttem össze, hogy inspirációt meríts a jövőre nézve.

Minimalista – monokróm

Fotó: https://hu.pinterest.com/pin/7599893105276521/

A régi fekete-fehér filmek emlékezetes csókjelenetei mellett senki sem tud megállás nélkül elhaladni.

A vágy, mint az egyik legerősebb impulzus, beindítja a nők fantáziáját és természetesen a vásárlási ösztönüket is. Ez a kirakat amilyen egyszerű, annyira hat az érzelmekre.

A monokróm fotokópiák a szabóbabákon megjelenített ruhákkal kombinálva mágnesként vonzzák a szemet. Ki ne vágyna egy filmbéli romantikára!? Már csak egy jó ruha hiányzik hozzá.

Különösen ügyes megoldás a betekintő kirakat paravánokkal való leválasztása, így folyamatosan meg tud újulni az üzlet arca.

Emlék – érték

Fotó: https://hu.pinterest.com/pin/39476934215069934/

Ennek a kirakatnak a megálmodója a világ legegyszerűbb értéknövelő eszközét vetette be, a képkeretet. Amit bekeretezünk, az egy személyes és fontos emlék, egy érték, ami sokat ér a számunkra.

A keretbe helyezett termékek értéke pszichésen felértékelődik a vevő szemében. A különféle magasságba helyezett displayeken és szabóbabán elhelyezett áruk pedig dinamikát sugároznak, ami arra ösztönöz, hogy a járókelők a bejárat felé vegyék az útjukat.

Lebegés

Az előbbihez hasonló módszert alkalmazott ennek a kirakatnak a berendezője is, aki egy kicsit tovább ment. A felöltöztetett, és keretbe foglalt szabóbabákat a levegőbe emelte, mintha repülnének.

Szerintünk minden hölgy szárnyal az örömtől, ha csodás új ruhákat vásárolhat magának.

Fotó:https://hu.pinterest.com/pin/36028865742819784/

Szinteltolás – mozgás

Fotó: https://hu.pinterest.com/pin/11540542780250719/

Kis méretű kirakatban a szinteltolás lehetőséget teremt több termék bemutatására.

A high-tech elemek mellett a naturális fahasábok élesen elkülönülnek, ami még inkább vonzza a tekintetet. A kirakati babák beállítása és a fények játéka mozgásba hozza a teret, és arra ösztönöz, hogy induljunk el a bejárat irányába.

3D-s festmény

Fotó: https://hu.pinterest.com/pin/6966574412466667/

Számtalan lehetőséget láthattunk már a szabóbaba marketing erejéről, de ez a kirakat szinte már egy mestermű. A virágokba öltöztetett baba olyan, mintha az erdei jó tündér csalogatna be a kirakatból.

Virágüzletekben ez az egyszerű vevőhívogató módszer mindig beválik, de más profilú üzletekben is bevethető a klasszikus megállítótábla helyett.

Minimalista – UFO

Fotó: https://i.pinimg.com/originals/12/95/7c/12957ceba2f7fc95618d08ff937b9688.jpg

A kevesebb néha több – tartja a mondás. Ez bizony igaz lehet a kirakatokra is, ha azt a keveset sikerül valóban jól kiemelni.

Az UFO fejű kirakati babák egyszerűsége, a kiegészítők hiánya és a ruhák színeivel harmonizáló, felfelé ívelő installáció láttán mindin bizonnyal földbe gyökerezik a járókelők lába.

Bohém

Fotó: https://hu.pinterest.com/pin/124341639698024665/

Létezik ez ősrégi módszer a figyelemfelkeltésre. A lufi szinte mindig bejön, még akkor is, ha sokan elcsépeltnek és unalmasnak tartják.

Ennél a kirakatnál azt is hihetnénk, hogy nem volt jobb dolga a kirakatrendezőnek, de ha jobban megfigyeljük, pont az egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége.

A szív formára ösztönösen felkapjuk a fejünket, de ha ez nem lenne elég, akkor az alulról megvilágított fényes lufik szinte beragyogják a kirakatot. A koncepció egyszerűsége és játékossága zseniális.

Légy te is merész a kirakatrendezésben! A kirakati babákkal és a szabóbabákkal végtelen variációs lehetőséget ki tudsz próbálni, és minden kirakatrendezéskor meg tud

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: