A fizikai kiskereskedések mentálisan gyógyítanak?

Szerző: Váróczi Ákos | Vásárlógyártó tippek

Fordítsd a hasznodra az emberi kapcsolatok erejét!

A mentális egészséggel kapcsolatos kutatások megerősítik, hogy a személyes kapcsolatok az emberi jólét középpontjában állnak. Hihetetlenül megerősíti az embert, ha tudja, hogy megbecsülik, és hogy a társadalom fontos közreműködő tagja.

Most, hogy a maszkok félig lekerülhettek az arcunkról, mindenkinek – az orvosoknak, a közösségeknek, a szolgáltatóknak, a kereskedőknek közös érdeke és feladata, hogy a meghalványult kapcsolatokat és az emberi kötelékeket megerősítsük. Írásomban arra szeretném felhívni a figyelmed, hogy a fizikai kiskereskedések mentálisan gyógyítanak, és ezt az üzleted eredményességére is fordíthatod.

Ezért gyógyítják a fizikai kiskereskedések a mentális egészséget

Amikor vásárolni megyünk, azon túl, hogy be szeretnénk valamit szerezni, keresünk valakit, aki részben leveszi a vállunkról a frusztrációt, amiben vagyunk. Olyan emberekkel szeretnénk kapcsolatba kerülni az üzletekben, akik átveszik a felelősséget egy kérdésért, termékért vagy szolgáltatásért, amelyre szükségünk van, és megoldja azt.

Szeretjük úgy érezni, hogy jó kezekben vagyunk. Ezért az emberek továbbra is fizikai kiskereskedelmi üzletekbe járnak.

A kiskereskedelmi értékesítésben egy eladó egyszerre egy emberrel foglalkozik. Csináld jól és tartós kapcsolatot alakíthatsz ki a vevőiddel.

Vagy csináld rosszul, de akkor elveszted az esélyed.

3 tipp a személyes kapcsolatok erősítésre

1# Folyamatosan nézd az üzlet forgalmát

Hová mennek a vásárlók attól a pillanattól kezdve, miután belépnek a boltodba egészen addig a pillanatig, amikor távoznak?

Megtorpannak vagy visszafordulnak 10 lépés után? Ha igen, valószínűleg azért, mert öntudatlanul akadályt helyeztél az útjukba.

Hol találhatók a legjövedelmezőbb árucikkek?

Az igazság az, hogy szinte minden üzletet átalakíthatsz – igen, még az üzletberendezési tárgyakat is -, ha eldöntöd, hogy olyan izgalmas és ellenállhatatlan környezetet akarsz kialakítani, ami összhangban áll a vevők igényeivel. Mindemellett ügyelj arra, hogy még a világjárvány után is legyen sok új és különleges termékkínálatod, hiszen számos vevőnek az az első kérdése, hogy „Tud valami újdonságot ajánlani?”

A nézelődés, az eladóval való beszélgetés, a figyelmesség, az, hogy valami új, szép vagy hasznos dologhoz juthatunk, elképesztő módon boldoggá tudja tenni az embert.

2# Frissítsd az értékesítési személyzetet

Megértem, ha félsz elbocsátani a régi kiégett alkalmazottakat, és azt is, hogy kétségeid lehetnek az újonnan érkezők emberi és szakmai képességeikre vonatkozóan. Ilyenkor tedd fel magadban ezeket a kérdéseket.

  • Hogyan vezessem rá őket, hogy kilépjenek a pult mögül, és kapcsolatba kerüljenek a vevőkkel?
  • Milyen kiegészítő képzést adok az eladóimnak az értékesítési képességek javításához?
  • Milyen folyamatoknak kell érvényesülniük, hogy az ügyfél rendkívüli élményben részesüljön?
  • Hogyan mérem ezeket?

Ha mindenre van megoldásod, hiába csap le rád egy Pandémiától frusztrált vevő. Elmondhatod magadnak, hogy ez csak átmeneti vészhelyzet, elmúlik.

Ugyanakkor fontos, hogy az eladóid bírják a kiképzést. Empatikusak legyenek és jól tudják érzelmileg kezelni a nehéz embereket.

3# Legyen szórakoztató a marketinged

Amikor a marketinged vibrál a humortól, egyben személyiséget is adsz a boltodnak.

Gondolkodj el például azon, hogyan viccelődhetsz azzal, hogy az online kiskereskedők valamit későn, rossz méretben vagy sérülten szállítanak ki. Majd azonnal adj egy esélyt magadnak. Mondjuk emeld ki, hogy a végtelen szájkaratézás és boxolás helyett a fizikai üzletedben a vevő visszateheti a polcra a terméket, ha mégsem tetszik neki, másik méretet kérhet, amit azonnal ki is próbálhat, és a friss szerzeményre sem kell várni, hiszen azonnal magával viheti.

Hidd el, érteni fogják a lényeget.

Menedzseld jól az erősségeid

  • Legyen óriási a kínálatod, hogy a vevő számára a vásárlás ne tűnjön „munkának”.
  • Hangsúlyozd, hogy a fizikai üzletben azonnali élményt nyújtasz, mert nem kell a kiszállításra várni.
  • Sulykold, hogy te személyre szabott lehetőséget kínálsz – nem csak akcióst -, hogy nálad mindenki a legmegfelelőbb megoldást találja.
  • Használj displayeket, amik csodásan megmutatják, hogy a látszólag egymáshoz nem kapcsolódó termékek mennyire jól mutatnak együtt.
  • Mutasd meg, hogy az üzletedben dolgozó kedves és segítőkész eladók nem fognak csalódást olyan okozni, mint például a személytelen chat botok.

Végezetül Coco Chanel szavaival zárom a gondolatot:

„A nőkben a G-pont a VÁSÁRLÁS (shoppinG) szó végén található.”

Szerintem tegyünk boldoggá minden nőt és ha ők boldogok, akkor férfitársainknak sem lehet okuk sok panaszra.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: