A kereskedelem mindig iskolapadban ül

Szerző: Váróczi Ákos | Vásárlógyártó tippek

Azok, akik szívvel-lélekkel kereskedők, nagyon jól tudják, hogy a fejlődés elkerülhetetlen, és nem mellesleg profitot is hoz.

Eddig számtalan esetben osztottunk meg olyan marketing tippeket, apró trükköket, melyek segítségével szerethetővé teheted az üzleted, és erről a szokásunkról a továbbiakban sem mondunk le.

Fontos tudnod, hogy egyetlen problémával sem vagy egyedül.

Hiszen ma, amikor egyre másra nyílnak az üzletek, bizony hatalmas a verseny, hatalmas az akarat és a harc a vevőkért. Éppen ezért nem győzzük kihangsúlyozni:

Ne az árakat csökkentsd, sokkal inkább add másként a termékeidet, mint a konkurencia!

Hiszen a folyamatos árverseny egyetlen győztese a vásárló lesz. Ha mindenki csak az akció, a leárazás szavakkal játszik, könnyen megeshet, hogy a beszerzési ár alatt kell majd árusítanod a termékeidet.

Mit nyertél vele?

Semmit. Tolongás lesz az üzletedben ideig- óráig, majd elfelejtenek. Pedig a cél egészen más. Neked nem vásárlókra van szükséged, hanem törzsvásárlókra.

Szóval nem árt észben tartanod, hogy mindenre gondolnod kell. Minden élethelyzetet figyelembe kell venned, ha azt akarod, hogy a vásárló otthonosan mozogjon nálad.

Fontos tudnod, hogy a vásárló belépve mindig jobb oldalra pillant majd. Érdemes a hangsúlyosabb termékeket az üzlet jobb oldalára tenned. Ha ezek olyan darabok, melyeket még inkább kiemelnél, máris megteheted a vitrinek segítségével.

Így egy kellő megvilágítással, máris vonzza a tekintetet és a kíváncsiságot, ezzel pedig eladást generálsz, hiszen felébred a birtoklási vágy. Neked pedig pont erre van szükséged.

Ahány vásárló, annyi érzés. Számtalan vásárlód lesz, aki a kirakatban látott termék miatt tér be hozzád.

Éppen ezért ma, a szebbnél szebb kirakatok világában nem lehetsz szürke kisegér, ki kell tűnni a tömegből. Függetlenül attól, milyen keretösszeg áll rendelkezésre ehhez, mindenképp fel kell venned a kesztyűt a versenytársakkal. Ha épp kevesebb a keret, vásárolj csak parókákat, és cserélgesd azokat, vagy cseréld le a babákat újabb, korszerű kirakati babákra.

Ezeket most kedvező áron megvásárolhatod.

Hiszen Te is jól tudod, hogy a kirakat az első állomás, ahol eldönti a vásárló, betér-e hozzád, vagy továbbmegy.

Kivéve, ha iszonyat olcsón adod a termékeidet, mert akkor mindenki bemegy, mindenki vásárol, te csődöt jelentesz, és a következő blogunkat már nem lesz értelme elolvasni. Úgyhogy csak okosan.

Lesznek vásárlók, akik már eleve feszülten térnek be az üzletbe.

Nem szeretik a tömeget, vagy nem szeretnek kérdezni, félnek az áraktól, és még sorolhatnánk. Épp ezért folyamatosan használj információs és útbaigazító táblákat, hogy mindenki könnyen rátaláljon a keresett termékre.

Legyen hely vagy gondola, melyet, ha kicsi a tér, lehet tolni, húzni, arrébb tenni, szükség szerint.

Hiába írjuk le, hogy két embernek, és két kosárnak egymás mellett el kell férnie, ezt bizony egy kisebb üzlethelyiségben nehéz kivitelezni. Ilyenkor pedig jön a feszült tolongás, vagy a vásárlás megszakítása, és a vásárló elhagyja az üzletet.

Mindegy mivel magyarázzuk, de tény, hogy ha a vásárló nem fér el az üzletben, előbb-utóbb feladja a küzdelmet és vásárlás nélkül elmegy. Ez pedig könnyen súlyos anyagi terhet és kisesést jelent majd a vállalkozásnak.

Előzd meg, és olyan berendezéseket válassz az üzletedbe, melyeket könnyűszerrel arrébb tehetsz, tolhatsz, ha a helyzet úgy kívánja.

Hiszen ahhoz, hogy törzsvásárlókká váljanak a betévedt vásárlók, nem kellenek milliók, sokszor a képzelettel ellentétben hatalmas átalakítások sem kellenek, elegendő csak néhány apró változtatás, folyamatos tanulás, gondolkodás, és azt veszed majd észre, a fáradozásod nem marad eredmények nélkül.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: