A zene, mint kereskedelmi munkatárs

Szerző: Váróczi Ákos | Vásárlógyártó tippek

Ki gondolná, hogy a zene, és a vásárlás nagy mértékben összefüggenek.

Elég csak arra gondolnunk, hogy a karácsonyi bevásárlás alkalmával mennyivel jobban rá tudunk hangolódni a vásárlásra, ha halljuk az idei téli slágereket, a karácsonyi zenéket.

Ez nem véletlen.

Nem kell hatalmas kutatásokat végeznünk annak érdekében, hogy megértsük, a zene bizony hatással van ránk. Lesz, ami melankolikus hangulatba ejt, és lesz, amitől vidámakká válunk. A lényeg, hogy a zene bizony mindig, és mindenhol elkísér bennünket.

Kivéve az üzleteket!

Érdemes betérni egy olyan üzletbe, ahol szól a zene, és megnézni a vásárlók arcát, vagy a saját hangulatunkat vizsgálni közben.

Azt kell látnunk, hogy egy jól megválasztott zene valóban eladásra képes. A vásárlót ugyanis pénzköltésre ösztönzi.

Elég csak belegondolnunk abba, hányféle ember tér be egy üzletbe.

Egy azonban mindannyiukban közös, megtalálható bennük a belső feszültség. Lesz, aki attól tart majd, hogy a megálmodott darab elfogyott, vagy nincs a méretében.

Lesz olyan, aki attól tart majd, hogy sokat költ az üzletben, így folyamatosan a költését tartja kordában. És persze nem utolsó sorban ott lesznek azok, akik nem akarják megszólítani az eladót, helyette inkább órákig bolyonganak, vagy vásárlás nélkül távoznak.

És persze ne feledjük a gyermekkel érkezőket sem, ott eleve feszültség forrása lehet a gyermek unalma.

Így ezeket összegezve elmondhatjuk, hogy az adott pillanat, az adott hangulat nagyban befolyásolja majd a vásárlási kedvet.

Ezt számtalan módon feloldhatod, de mielőtt hatalmas tornamutatványokra gondolnál, ne feledd a zene hatalmát. A zene ugyanis képes nem csak a feszültség oldására, de a jókedv, vagy a pozitív életszemlélet elérésére is az egyénben.

Épp ezért ezt a lehetőséget se hagyd figyelmen kívül.

Természetesen most legyinthetsz, és kijelentheted, nálad szól a rádió, a helyzet azonban az, hogy bár ez már eggyel jobb eset, mint a síri csendes üzlet, még korántsem az, amit el szeretnél érni.

A zenének ugyanis olyannak kell lennie, ami téged tükröz, vagy a márkát, terméket, amit képviselsz, amit el szeretnél adni.

Tehát, ha a zenével történő eladást szeretnéd elérni, akkor bizony kísérletezned kell.

Figyelned kell a vásárlókat, az eladott termékeket és a bevételt egy-egy zeneszám közben. Ez persze ne kis munka, épp ezért érdemes bevonni a munkatársakat, alkalmazottakat is a kísérletbe.

Mondják el ők is, mit éreznek, mit tapasztalnak egy – egy zeneszám felcsendülésekor, valamit figyeljék a vásárlói reakciókat is.

Egy dolog bizonyos: A hatás nem marad el.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: