A Spanyol viasz esete a boltokban

Szerző: Váróczi Ákos | Vásárlógyártó tippek

Akármennyire is üzletvezető vagy, mindenképp elmondható rólad is, hogy vásárolsz.

Így azt is jól tudod, nincs az a dolog, árucikk a világon (vagy csak kevés), ami ne lenne más boltban is. Tehát akármennyire is szeretnéd, lecsúsztál a Spanyol viaszról.

Nem tudsz újabb árukészletet kitalálni. Egész egyszerűen esélytelen.

Épp ezért nem az árut, hanem a vásárlót és a berendezést kell másként kezelned.

Úgy kell bemutatnod a „tucatot”, hogy a vásárló azt érezze, erre van szüksége.

Annak ellenére, hogy:

A, eszébe sem jutott pont ilyet vásárolni

B, a melletted lévő üzletben épp akciós ugyanez

C, már van belőle otthon,

D, meg sem engedheti magának

Mert bizony ez mind kifogás egyetlen árura, amit Te épp eladni készülsz. És neked ezt a kifogásokkal tarkított korlátot kell minden nap, minden betérő vásárló esetében legyőznöd.

Máskülönben elvesztél.

Épp ezért nem árt, ha tudod, hogy a vásárló az, aki minden esetben egyéni. Egyéni érzésekkel, gondolattal, anyagi lehetőségekkel tér be az üzletbe.

Akkor vagy jó kereskedő, ha ráébredsz, hogy a vásárló tulajdonképpen a céged részvényese. Mert abban a pillanatban, ahogy pénzt ad ki egy termékre, – ha jól csinálod – voltaképpen részvényt vásárol.

Hozzájárul ahhoz, hogy működtesd a boltod, hogy fenn maradj, és fejlődhess. Tehát tekints a vásárlóidra úgy, mint a céged résztulajdonosaira. És kezeld is őket így. Egész egyszerűen vond be őket abba, amibe eddig senki.

Törzsvásárlóknak

Szervezz számukra egy külön napot, amikor csak a törzsvásárlóknak nyitsz ki. Legyen ez egy olyan nap, amikor ráérnek, vagy egy hónapban egyetlen nap egyetlen időpontja szóljon csak nekik.

Ha cipőket, ruhát vagy fehérneműt árulsz, légy okos, és tarts a törzsvásárlóknak külön divatbemutatót, stílustanácsadással.

Ha fehérneműt árulsz, tágíts egy picit a bolton, és szerezz be egy táncoktatót, aki kifejezetten arra tanítja a törzsvásárló hölgyeket, hogyan csábítsák el álmaik hercegét mozgással.

Egy-egy ilyen óra után garantáltan növekszik majd a magasabban frekventált árucikkek vásárlása.

Egész egyszerűen add meg nekik azt, amire vágynak. Egyetlen üzletágat minimális fantáziával a legkevesebb, hogy a csúcsra juttathatsz, hiszen ez a cél.

És hidd el, egyetlen ilyen zárt ajtós parti után csak téged akarnak majd. Mert nálad vásárolni, hozzád tartozni kiváltságos érzés lesz, ahol olyat kapnak majd, amit mástól nem; törődést.

Ugyanezt tükrözze az üzletberendezés is. Egész egyszerűen számolj le a hétköznapival, a sablonossal, és merj újítani, újba belevágni. Érezze azt a vásárló, hogy minden milliméter az ő kényelmét, komfortérzetét szolgálja.

Ne fukarkodj a fényekkel, az ötletes polc elemekkel, vagy a kirakati babák sokszínűségével.

Egész egyszerűen tudd, hogy a vásárló, aki különleges, a tiéd. Attól a pillanattól kezdve, hogy elsétál az üzleted előtt, megkezdődik a stratégiai játék, amiben neked kell győznöd.

Ehhez pedig minden eszköz a rendelkezésedre áll. Hiszen ne feledd, nem az árukészlet a különleges. Minden esetben a vásárló.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: