Hűséget kérni a hűtlenség korában

Szerző: Váróczi Ákos | Vásárlógyártó tippek

Ma, amikor minden arról szól, hogy válogatunk, keresünk, lecserélünk, új helyekre járunk, vajon hogyan érhető el, hogy az, aki betér az üzletedbe, hűséges maradjon hozzád?

Hozzád, akinek az árukészlete megegyezik az összes többiével. Hiszen bármit is árusítasz, nyilvánvalóan nem te leszel az egyetlen a piacon.

Épp ezért megtartani a hozzád betérő vevőket, hűséget remélni tőlük nem egyszerű feladat. De nem lehetetlen.

Nézz másként az üzletedre

Nem az árukészlet a különleges, hanem minden esetben a vevő. És ez az, ami kivitelezhető. A vevőnek kell különlegesnek éreznie magát, és ezzel leszel Te más, mint a versenytársaid.

Ezt pedig csak úgy tudod megvalósítani, ha kitalálod a vásárlók igényeit és gondolatait. Mert ebben az esetben vásárlóként kell végigjárnod a boltod minden négyzetméterét. Vásárlóként kell megnézned a polcok, gondolák, vagy útbaigazító táblák állapotát, elhelyezését és annak tartalmi mondanivalóját.

Holtidő az üzletben

Hiszen eladni akarsz. Egy vásárlónak, többször. Épp ezért minden eshetőséget – amit csak lehet – ki kell küszöbölni annak érdekében, hogy a vásárló ne csak egyszeri költést hajtson végre nálad, de mindig hozzád menjen először.

Épp ezért ne higgy abban, hogy a szezonális termékek esetében létezik holtidő, hiszen a boltod bármi mással is megtöltheted.

Lehetsz különleges, egyedi, vagy épp stílusos. Olyan, amilyennel még nem találkozott a vásárló. Hiszen ez a lényeg. Hogy jól érezze magát. Hogy amint belép az üzletedbe levetkőzze a gátlásokat, ami egyébként ott tombol majd benne, hiszen ő is jól tudja, itt fizetnie kell majd.

Kényelem, egyediség

De ha elfeledteted vele ezt az érzést, és helyette egyediséget, kényelmet sugárzol a berendezéseddel, nagy baj nem lehet.

Fontos, hogy már a kirakaton lássa, más vagy, mint bárki más. Az első terület, aminek nem lehet, hanem meg kell állítania a leendő vásárlót. El kell kapnod azt a helyzetet, azt a pillanatot, ami vagy meghökkenti, vagy elgondolkodtatja, netán megnevetteti a vásárlót.

Mert így lehetsz a közösségi média sztárja.

Mert le fogják fotózni, ki fogják posztolni és beszélni fognak rólad. Ez az egyik cél, hogy képben legyél ott, ahol mások csak nyögve lesznek fent.

Légy egyedi és merész. Ne feledd, hogy a megállítótáblák ugyanezt a célt szolgálják. Ha csak azért vásárolsz táblát, hogy ráírd, akció, akkor feleslegesen költesz rá. Légy kreatív, és üzenetet sugallj, gátlást oldj, vagy információt szolgáltass. Mindegy mit, csak tedd másként.

Legyél merész

Ugyanez a helyzet az üzlet berendezésével is. Merésznek kell lenned. Igenis érdemes a polcokat ferdén felszerelni, érdemes meghökkentőnek lenni, és mint mondtam, bátornak, merésznek, és következetesen másnak.

Hiszen ha unalmassá válsz, elpártolnak majd tőled. Hiszen ne feledd. Az árukészleten nem változtathatsz. A hozzáálláson és az üzletberendezésen azonban bármikor.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: