Fali rácsok – az üzleted sablonosságának a megmentői

Szerző: Váróczi Ákos | Üzletberendezés

Az emberek nap mint nap számos boltban járnak és gyakran az egyformaság, a sablonos polcrendszerek kedvetlenítik el őket.

Vegyük például azt a tipikus élelmiszerboltot, ahol minden polc ugyanolyan és az áruk is mindig ugyanott találhatók. A vásárlók szinte már vakon is megtalálják, amit keresnek és ez az ismerősség paradox módon az unalmat is magával hozza.

Ha az emberek már nem éreznek izgalmat vagy újdonságot, amikor belépnek az üzletedbe, akkor könnyen tovább állnak.

De mi lenne, ha azt mondanám, hogy van egy megoldás, amivel nem csak frissíteni, de felfrissíteni is tudod a boltod hangulatát? Ráadásul költséghatékonyan.

Igen, a fali rácsok használatával minimális befektetéssel, látványos és hatékony változásokat érhetsz el. Az elrendezés rugalmassága, a design frissessége és a termékek újszerű bemutatása mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a vásárlók újra felfedezzék az üzletedet.

És hogy egy kis inspirációt adjak, bemutatok most 7 olyan előnyt, amit nem hagyhatsz figyelmen kívül!

Milyen típusú üzleteknek ajánlanátok a fali rácsokat?

A fali rácsokat szinte minden típusú üzletben lehet alkalmazni. Gondolj például egy vintage butikra, ahol a falra szerelhető rácsok segítenek kihangsúlyozni az egyedi és ritka darabokat.

A rácsok textúrája és stílusa hozzáad egy plusz réteget az üzleted atmoszférájához.

Milyen előnyökkel rendelkeznek a fali rácsok a hagyományos polcrendszerekkel szemben?

A fali rácsok elképesztően sokoldalúak.

Egy pékségben, például, könnyedén változtathatsz az elrendezésen, hogy kiemeld az éppen újdonságoknak számító süteményeket. Ez az átalakíthatóság újra és újra megragadja a vásárlók figyelmét és arra ösztönzi őket, hogy a rutinszerű kenyér-zsemle körút helyett kipróbálja az újdonságokat is.

Vannak-e kiegészítő elemek, például akasztók, táblák, amelyek segítenek a termékek jobb bemutatásában?

Igen, a rácsokhoz különböző kiegészítők is rendelhetők.

Egy cipőboltban például a rácsra szerelhető cipőtartók használatával az emberek szeme elé teheted a legújabb kollekciókat. Így az árud nem csak láthatóbb, de könnyeben eladható is lesz.

Hogyan segíthetnek a fali rácsok az üzletben az áruk látványosabb bemutatásában?

A fali rácsok vizuális dinamikát adnak az üzletnek.

A krómozott rácsaink, illetve a betonvas elemeink különböző méretekben és alakzatokban kaphatók. A nem sablonos kialakítás mozgást visz az üzletbe, amit nem lehet nem észrevenni.

Hogyan javíthatnak a fali rácsok az üzlet forgalmán?

A fali rácsok optimalizálják a termékek elrendezését az üres terek kihasználásával, így több termék kerülhet kiemelt helyre.

Például egy reform élelmiszerboltban a fali rácsokra helyezett kiegészítőkön mutathatod be a legújabb termékeket vagy az akciós darabokat, ami növeli az impulzusvásárlások számát.

Van-e lehetőség egyedi méretű vagy stílusú fali rácsok rendelésére, hogy jobban illeszkedjenek az üzlet koncepciójához?

Igen, több megoldást is kínálunk. A krómozott rácsok több méretben elérhetők, a betonvas desing pedig különféle alakzatban kapható. Ezeket egymáshoz illesztve is kialakíthatók egyedi látványfalak.  

Hogyan segíthetnek a fali rácsok a vásárlók számára könnyebb termékválasztásban és navigációban?

A fali rácsok segítségével a termékek könnyebben kategorizálhatók.

Egy autóalkatrész boltban például könnyedén elrendezheted a termékeket típus vagy márkaspecifikus kijelzők használatával, így a vásárlók gyorsabban találnak rá arra, amire szükségük van.

Tudjuk, hogy a kereskedelem világában a változás az egyetlen állandó. A piac, a trendek és a vásárlói szokások folyamatosan alakulnak és ha nem lépsz előre, könnyen lemaradhatsz.

De ki mondja, hogy a változtatás mindig drága vagy bonyolult?

Egy fali rácsrendszer bevezetése az üzletedben olyan, mint egy kis durranás: feltűnő, hatékony és azonnal felkelti a vásárlók érdeklődését.

Ebben a cikkben 7 olyan előnyt mutattam be, amiért érdemes fali rácsokat alkalmaznod, de a lehetőségek tárháza még ennél is szélesebb. Ha valóban nagy durranást szeretnél az üzletedben, de közben azt is fontosnak tartod, hogy a zsebedben is maradjon pénz, akkor ne habozz: válaszd a fali rácsokat!

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: