Felkészülés az ünnepi rohamra

Szerző: Váróczi Ákos | Vásárlógyártó tippek

Hogy miért kezdd el már most ezerrel tolni a karácsonyi promócióidat?

A Salesforce júniusi felmérése szerint az ember 42 %-a világszerte az ügyfelek 42%-a idén jóval korábban vásárol az inflációnak és az ezzel járó folyamatos áremelkedéseknek köszönhetően.

Olvass tovább és inspirálódj a bevált módszerekből!

1. Tervezd a készleteid

A fogyasztói kereslet kiszolgálásához és az ellátási lánc hibáinak elkerülése érdekében számítsd ki, mennyi pénzt kell az ünnepi készletre fordítani az előző évek eladási számai alapján.

Emellett kutass rá az idei év trendjeire és vásárlási attitűdjeire, hogy a csúcsszezon előtt vásárolni tudjanak már az emberek. Ha a szokásos beszállítóid ellátása akadozó, keresd fel közvetlenül a márkákat és érdeklődj a direkt rendelésekről.

Ne hagyd tehát üresen a polcaidat!

És bár mindenképp fontos ünnepi termékekkel beraktározni magad, bölcs dolog most olyan örökzöldekbe is fektetni, amiket az ünnepek után is el tudsz adni.

2. Játssz ki az erősségeidet egyedi ajándékbemutatókkal

Egy észak-amerikai kutatás szerint az ünnepi szezonban az emberek 90 %-a hajlandó új márkákat és termékeket kipróbálni. Ezt a felfedezési étvágyat ki tudod elégíteni azzal, hogy célcsoport specifikus ajándékbemutatókat állatsz össze.

Egy jó ajándék ötlet bemutató figyelembe veszi a megcélzott vásárlói csoport:

  • korát
  • helyzetét
  • értékrendjét

Fontos megemlíteni, hogy az ajándéktippeknek nem feltétlen kell az ünnepre szabott termékekből állniuk. Nyugodtan tegyél a csomagokba klasszikus árucikkeket is. További előnyt szerezhetsz, ha csomagban kínálod az ajánlataid kedvezményebben áron, így a vevő úgy érzi majd, hogy jó vásárt csinált.

3. Teremts szemet gyönyörködtető ünnepi élményeket

A termékek bemutatásának módja ugyanolyan fontos, mint maguk a termékek, mert arra ösztönzi a potenciális vásárlókat, hogy valóban megtapasztalják, amit kínálsz.

Varázsold el vásárlóidat az ünnepi szezonban olyan vizuális berendezések felhasználásával, hogy olyannak tűnjenek, mint egy lenyűgöző kiállítás.

Napjaink vásárlói vágynak az egyedi élményekre a vásárlás során. Az ünnepi kialakítás pedig lehetőséget kínálhat arra, hogy növeld az üzletben eltöltött idejüket, ezáltal pedig arra ösztönözd őket, hogy ismerőseiknek is ajánljanak.

4. Találkozzon az ügyfelekkel ott, ahol vannak

Míg egyes vásárlók kezdik nagyobb biztonságban érezni magukat a nyilvános tereken, egyes statisztikák arról számolnak be, hogy a fogyasztók egy jelentős része még mindig ragaszkodik a világjárvány idején bevezetett új szokásokhoz, mint például az omnichannel vásárlás.

Az előrejelzések szerint világszinten az emberek 33 %-a az online vásárlást választja kiszállítással vagy szimpla bolti átvétellel.

A biztonság felértékelődött, és ha most nincsenek is járványügyi intézkedések, gondoskodj arról, hogy legyen a készletedben elegendő kézfertőtlenítő és ezeket tedd ki a boltod több pontján is (különösen a bejáratnál).

Az ünnepi szezonban átalakíthatod a vevő útvonalat úgy, hogy elkerüld a túlzsúfoltságot és ha egy mód van rá, tedd lehetővé az érintésmentes fizetési lehetőséget is.

TIPP: Egy kézfertőtlenítős oszloppal megmutathatod vevőidnek, hogy odafigyelsz a biztonságukra.

5. Bővítsd ki a marketing csatornáidat

Manapság egyre több vásárló használja a közösségi médiát a felfedezés eszközeként a vásárlási folyamat során. Ha legalább egy közösségi média platformon jelen vagy, már akkor is megnő az esélyed új ügyfelek elérésére.

Ha még nem ismered annyira a közösségi médiát, először csak egy platformra koncentrálj. Kezdésnek az Instagram népszerű választás lehet a vásárlók körében.

Építs közösséget, alakíts ki partnerségeket influancerekkel: növeld az eladásokat és növeld a forgalmat. Ez egy nagyszerű platform arra is, hogy ügyfeleid naprakészen tájékoztasd a promóciókról, az ünnepnapi nyitvatartásról és más fontos üzleti információkkal kapcsolatban.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: