Kinek való a használt üzletberendezés?

Szerző: Váróczi Ákos | Üzletberendezés

A használt üzletberendezés mindig nagy dilemma.

Megvegyem? Ne vegyem?

Az elmúlt 23 évben olyan sokszor hallottuk már ezt a kérdést, hogy úgy gondoltuk, itt az ideje mindenki számára azonnal elérhetővé tenni a válaszunkat.

„Kedves VÁRÓCZI Üzletberendezés!

Rengeteget tanultam Önöktől, és már eddig is nagyon sokat profitáltam a közös munkánkból. Viszont hetek óta motoszkál egy kérdés a fejemben. Szeretném berendeztetni a boltomat, de az a helyzet, hogy nem tudom milyen bútorok lennének jók nekem.

Egy blogon épp az ellenkezőjét olvastam annak, amit Önök mondtak a használt üzletberendezés vásárlásáról és felhasználásáról. Önök azt mondták hogy nem érdemes foglalkozni vele, ezen a blogon meg azt írják, hogy az sem baj ha mállik a vakolat.

Most akkor melyik nézőpont igaz? Van ötletük, amivel sikeres lehet az üzletem, és nem égek le a vevőim előtt?

Várom válaszukat.
Nagy Andrea
nagy.andrea@…”

Ez a válaszunk a használt üzletberendezés dilemmára:

Mi is olvassuk az Üzletberendező blogot, így azt gondolom, erről és erről a bejegyzésről lehet szó.

Fantasztikusan kreatív és olcsón kivitelezhető ötleteket lehet ott találni. Éppen ezért innen és ezúton is szeretnék gratulálni a szerzőnek.

Csak így tovább Laura!

Persze nem vagyok biztos benne Andrea, hogy Ön ezekre a cikkekre gondolt. Ám ha valóban, akkor röviden és tömören az a válaszom, hogy bár teljesen más kaliberű üzletekről van szó, teljesen más a célcsoportunk.

A használt üzletberendezés kapcsán viszont Ő és mi ugyanarról beszélünk, ugyanazt mondjuk.

Miért mondom ezt?

Szó szerint ezt írtuk Önnek:

“Üdvözlöm Andrea!

Önnek mennyire fontos, hogy variálható legyen az üzlete? Lényeges, hogy mennyire néz ki jól?
A berendezésnek tartósnak kell lennie? Nem árt, ha jó az ára?

Sokan használt üzletberendezésben gondolkoznak. Ezzel nincs is semmi baj, ha az ember eléggé felkészült, fifikás, és rengeteg ideje van felkutatni a valóban igényes, használt üzletberendezést.

A használt üzletberendezés hatalmas pofon Önnek és a boltjának.

Andrea ne vegye sértésnek, de ha Ön is használt berendezésben gondolkozik, tönkreteszi a cégét.

Mire megtalálja azt, ami az értékesítésben is segíteni fogja Önt, nem töredékébe, hanem sokszorosába fog kerülni az üzlete…

Szinte teljesen kizárt, hogy a kész elemek mérete passzoljon az üzlethelyiség adottságaihoz.

Ha egyedi megoldásra van szüksége, gyakorlatilag el is felejtheti.

Az Ön vásárlójának nem mindegy, milyen a bútor. Gondolja csak végig! Ön hol adna többet egy ebédért? Egy kifőzdében, vagy egy légkondicionált, nívós étteremben?

Állítólag kisebbet lehet rajta „bukni”, mert kevesebbe kerül mint az új. Ühüm! És a garancia?

Komolyan mondom, ez csak néhány azokból a mondvacsinált érvekből, amiket eddig hallottam a használt üzletberendezés mellett. Ám ezek a legnaivabb okok.

Vigyázzon, Ön ne engedje magát becsapni!

Ha kisebb a keret, inkább válasszon kedvezőbb árú, de mindenképpen új, az Ön igényeinek leginkább megfelelő üzletberendezést!”A fentieket bátran merem írni, és bármikor fel is vállalom. Hogy miért?

Mi nem akarunk, és nem is fogunk tudni mindenkinek segíteni.

A VÁRÓCZI Üzletberendezésnél határozott missziónk, hogy a felső-közép kategóriában a 20 és 500 négyzetméter közötti, iparcikkeket forgalmazó üzletek tulajdonosai számára megtaláljuk a legmegfelelőbb, a leghatékonyabban működő, optimális termékkihelyezést és magas forgalmat biztosító üzletberendezést a lehető legkedvezőbb áron.

Mindezt egyszerűen, könnyen, gyorsan.

Képzeljen el egy olyan világot, ahol minden üzlet berendezése segít eladni a forgalmazott terméket! Mi ezen dolgozunk.

Csak tavaly 3364 csomagot küldtünk ki, és 2334 üzlettulajdonosnak segítettünk. Ráadásul 86 különböző üzletet építettünk Békéscsabától Passauig. És bizony ez a 86 üzlet nem lowcost kategóriás volt.

Ők 86-an felismerték, hogy az ő célközönségüknek bizony komoly igényeik vannak. Felismerték, hogy nem engedhetik meg maguknak azt a luxust, hogy ne a célpiacuknak, a vásárlóiknak tetsző üzletet rendezzenek be.

Egy szóval sem mondtuk soha, hogy senkinek nem jó a használt üzletberendezés. Mi azt mondtuk, hogy túl sok idő megy el a keresgéléssel, és közel sem biztos hogy megérte a fáradtságot.

Mi azt mondtuk, hogy a mi partnereinknek erre sem ideje, sem energiája, de – tovább megyek – még csak igénye sincs.

Azt, hogy milyen legyen az üzlet belseje, sok-sok dolog határozza meg. A környék, a környező épületek, a konkrét üzlethelyiség kialakítása, elhelyezkedése, a természetes fény mennyisége, a szomszéd üzletek, a forgalmazni kívánt termékek, a bolttulajdonos ízlése, a vevők igényei, és sorolhatnám reggelig is.

(Azt azért hadd jegyezzem meg, hogy az említett blogon döntő többségben külföldi, itthon nem vakon és feltételek nélkül követendő példák szerepelnek, illetve – amennyiben valóban erről a konkrét cikkről van szó – értsük meg azt is, hogy egy öreg komód nem használt üzletberendezés. Maximum átalakítják és kinevezik annak.)

Száz szónak is egy a vége. A mi ügyfeleinknek teljes mértékben alkalmatlan a használt berendezés.

És továbbra is tartom, ha Ön azt szeretné, hogy az üzletberendezés legyen az üzlete legjobb marketingje és szinte eladja a termékét, akkor jó helyen jár, tudunk segíteni.

Középkategóriában ott van a www.olcsouzletberendezes.hu . Itt még mindig kapni garanciát is, hiszen ezek is új üzletberendezések.

Ha ez sem megoldás, marad az olx és a keresgélés.

Végszóként szó szerint szeretnék idézni az említett blog oldaláról.

“Igen, a használt üzletbútorok felkutatása sok időt és kreativitást igényel. Igen, nem lesz rá garancia. Igen, magunknak kell csinálni. Igen, ehhez kell némi háttértudás vagy legalábbis jó érzék. Viszont cserébe kaphatunk egy igazán eredeti és egyedi boltbelsőt. Egy olyan boltberendezést, ami megkülönböztet a konkurenciától. Ami minket képvisel. Amire rácsodálkoznak a vevők és jó eséllyel legközelebb magukkal hoznak egy ismerőst is, akinek feltétlenül meg szeretnék mutatni a helyet. És, ha már ott vannak és nézelődnek, hát segíts nekik, hogy vásároljanak is!“

 

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: