Miért használj papírtáskát a kereskedésedben?

Szerző: Váróczi Ákos | Üzletberendezés

A papírtáskák hosszú utat tettek meg a XVIII. század közepe óta, amikor néhány zacskógyártó elkezdett masszívabb és tartósabb papírzacskókat fejleszteni.

Napjainkban a papírtáskák egyre fontosabbá válnak a kereskedelemben a környezettudatosság fokozatosan növekvő tendenciája miatt.

Ezek a táskák 100%-ban újra felhasználhatók, újrahasznosíthatók és környezetbarátok, mivel biológiailag lebomlanak. Ezáltal pedig nem szennyezik a földeket, a vizeket és kevésbé veszélyeztetik a vadon élő állatokat.

A társadalmi felelősségvállalás a nagy multik márkaépítésének fontos részét képezik már, mivel felismerték, hogy az embereknek egyre fontosabb a környezettudatosság.

Ez a pozitív branding azonban nem csak a nagyok kiváltsága.

A kiskereskedések is könnyen megtalálhatják a környezettudatosság eszközeit. Ilyen például a papírtáska, amelyeket bármelyik üzlet azonnal be tud építeni a stratégiájába.

Az alábbiakban összegyűjtöttem a papírtáskák öt legfontosabb előnyét, amelyekkel a te üzleted is profitálhat hosszútávon. Olvass tovább és építsd be te is a vállalkozásod működésébe a környezettudatosságot.

A papírtáskák használatának 5 előnye

1.

Ugyan a műanyag zacskók mellett számos érv szól (például az olcsó beszerzés), mégis, a környezetvédelem miatt egyre inkább háttérbe szorulnak napjainkban.

A műanyag nem megújuló forrás, lebomlásához UV-sugárzásra van szükség, ami további környezet- és levegőszennyeződést okoz.

Az egyszer használatos műanyag termékekre vonatkozó – beleértve a 15 mikron falvastagságú és a feletti hordtasakokat – jogszabályi rendelkezések ráadásul már tiltják is bizonyos műanyag termékek forgalomba hozatalát, mivel biológiailag nem lebomlók.

Ezzel szemben a papírzacskók újrahasznosíthatók és környezetbarátok.

2.

A papírzacskók általában fából készülnek, a papírhulladék pedig könnyen lebomlik nem károsítva így a környezetet. Ezenkívül a papír alapú termékek, mint a papírtáska is, új termékek előállítására alkalmas.

Készülhet belőlük könyv, újság vagy más termék. A környezettudatos emberek már szelektíven gyűjtik a hulladékot esélyt adva a körforgásnak és a környezetszennyezés csökkentésének.

3.

A papírtáskák általában szögletesek, ami lehetővé teszi, hogy függőlegesen állítható és letehető legyen, hogy több árut lehessen béléjük pakolni, valamint, hogy könnyebben lehessen hordani.

Ez roppant praktikussá teszi a használatukat a kereskedők és a vásárlók számára egyaránt.

4.

A papírzacskónak van „kisugárzása”. Bármilyen hihetetlenül is hangzik, de a papírtáska egyfajta státuszszimbólummá vált.

Ha valaki műanyag zacskó helyett papírtáskával a kezében sétál, azt sugallja, hogy az illető ad magára, a környezetére, sőt, van benne egy kis luxus érzet is.

5.

A papírtáskák környezetbarát és márkahű ügyfeleket vonzanak. Szerencsére az emberek ma már tudatosabbak és folyamatosan keresik a környezetünk megóvásának minden lehetséges módját.

Ha egy kiskereskedés elkezd papírtáskákat használni, azt mutatja kifelé, hogy támogatja a környezetvédelmet, jobbá szeretné tenni a világot. Ez pedig olyan környezettudatos ügyfeleket vonzhat, akik általában márkahűek is. Azaz könnyen törzsvásárlókká konvertálhatók.

Ha hezitálsz, hogy papír- vagy műanyag szatyrokat használjon az üzleted, ne aggódj tovább!

Az emberek akkor is szeretik a papírtáskákat, ha sérülékenyebbek, mivel fontos számukra a környezet védelme. A papírtáskák előnyei valójában felülmúlják a hozzájuk fűzött reményeket, ezért bártan legyél te is zöldebb!

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: