10-20-30 %-os bevételnövelés optimális üzletvilágítás választással

Szerző: Váróczi Ákos | Üzletberendezés

Többféle üzletvilágítás áll rendelkezésre, de akkor jársz jól, ha ezeket megfelelő módon kombinálod a célod érdekében.

Az általános üzletvilágítás a saját szándékod szerint tudja a vevő útját irányítani, a kiemelő üzletvilágítás pedig nagyobb figyelmet adhat egy-egy termékcsoportra.

Jan Taminiau, holland divattervező mondta:
„A ruháim sokkal jobban néznek ki a ragyogó, tiszta fényben, és emellett az egész munkát áthatja a professzionalizmus érzése.”

Általános üzletvilágítás

Az általános világítás gondoskodik a helyiség teljes megvilágításáról. Ehhez függő lámpákat, mélysugárzókat, paneleket, izzókat, fali lámpatesteket használunk többnyire, de például az alusínes panellel készült falakat is feldobja a jó világítás.

Az üzlet a színpad, és a termékek a főszereplők. Ezt a Bostonian mindenkinél jobban tudja. A mennyezeti üzletvilágítás olyan hangulatot és színhőmérsékletet áraszt, amely jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy például a cipők szinte eladják magukat.

10-20-30 %-os bevételnövelés kiemelő fényekkel

A kiemelő fények bizonyos üzletrészek, termékek, próbafülkék vagy bútorok fókuszba helyezésére szolgálnak. Az irányított lámpatestek és a LED csíkok kiválóan alkalmazhatók arra, hogy reflektorfénybe tedd a kiemelt ajánlataidat.

A polcokra szerelt LED csík például felhívja a figyelmet a termékre, melyek így kevesebb ideig lesznek a polcokon. Kínálatod kiemelheted továbbá világító árusínnel, világított üvegvitrinekkel vagy egyéb fénytechnikai marketing eszközökkel is.

Az olyan márkák, mint a Lacoste, az üzletek polcain válnak igazán vonzóvá. A polcok fényes világítása és a színváltó kiemelő hatások személyes élményt biztosítanak, így a ruhákat a legjobb oldalukról mutatják be. Az ilyen belső térben a vásárlók is szívesebben tartózkodnak.

A vásárló a próbafülkében egyedül marad a termékkel és fontos, hogy a felpróbált ruha előnyösen mutasson rajta. Banálisnak tűnhet, de egy rosszul vetülő árnyék is elveheti a vevő kedvét a vásárlástól.

A belgiumi Levis üzletekben ezért egy előnyös, kevés árnyékot vető üzletvilágítási modellt alkalmaznak. A kifinomult és dinamikus üzletvilágítás pedig az évszakokkal együtt változtatható. Ha a forgalom nem is duplázódik meg, már 10-20-30 százalékos bővülés is sokat jelent.

A LED világítás előnyei

  • A LED-es világítás költséghatékony. Alkalmazásával 70-80 %-ban csökkenthető az energiafelhasználás.
  • A LED élettartama extrém hosszú. Ennek köszönhetően minimális karbantartást igényel csak.
  • A LED gyártók nem csak a minőség, hanem a design területén is elkényeztetnek bennünket. Bármilyen stílusú üzlethez könnyen találsz ideális fényforrást.
  • A LED fényforrások nem teszik tönkre a termékeket, ez pedig kiemelten fontos az üzletvilágítás területén. A LED-ek nem bocsátanak ki UV sugarakat, nem fakítják ki a megvilágított termékek színét. A hagyományos fényforrásokhoz képest kevésbé melegszenek fel, ezzel is kímélik az árukészletet a károsodásoktól.
  • A kiváló minőségű LED-fényforrások használatával az eladásra szánt termékek sokkal vonzóbbak lesznek a vevők szemében.
  • A LED-es üzletvilágítás modern, trendi, környezetbarát, javítja az üzlet megítélését, növeli a vásárlók bizalmát.

A siker kulcsa az összehangolt munka a megbízó, a tervező, és a kivitelező között

A világítástechnika nem csupán fotonokról és luxokról szól. Egy hatékonyan „értékesítő” üzlet kialakításához a különféle szakági tervezők összehangolt és profi munkájára van szükség a tervezés kezdeti szakaszától fogva. A szükséges segédleteket a szerelők rendelkezésére kell bocsátani, és mindent a tervek szerint kell beépíteni. A projekt sikere gyakorlatilag a hatékony kommunikáción múlik.

A fényt meg kell szelídíteni. Úgy kell alakítani és irányítani, hogy az adott üzletben a maximális és legideálisabb komfortérzetet teremtse meg. Ehhez elengedhetetlen az együttműködés és a csapatmunka.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: