3 hasznot hozó előny, amit a kiskereskedésed átalakításával nyerhetsz

Szerző: Váróczi Ákos | Üzletberendezés

Minden fizikai kiskereskedés sikerének kulcsa a vevő, és az üzleti életben való fennmaradáshoz a legfontosabb feladat az ő becsábításuk a vásárlótérbe.

Amíg a nemzetközi áruházláncoknak meg van az a luxus kiváltsága, hogy minden üzletükben ugyanazt a tervezési koncepciót használják, és alapvető felszereléseket használnak a termékeik megjelenítéséhez, a kicsi, független üzlettulajdonosoknak fokozniuk kell a vásárlótér kialakításának játékosságával az ügyfélkör és az értékesítés növelését.

Legyen szó kézműves termékekről, főzési cikkekről, helyben készített ajándékokról, ruházatról vagy bármilyen kiskereskedelmi forgalomban árusított termékről, az üzletbe beépített tervezési koncepció látványos hatással lesz a vállalkozás nyereségességére.

Az alábbiakban bemutatom egy kiskereskedés ki- és átalakításának három legfontosabb beruházói okát, amelyek segítenek életben maradni az üzleti világban.

Az attraktív üzletek vonzzák a vevőket

Annak érdekében, hogy felkeltsd a vevők figyelmét, kedvet kapjanak belépni és körülnézni, az üzletednek vonzónak és egyedinek kell lennie.

A nemzetközii áruházláncok megúszhatják a sablonos elrendezésekkel, mert megalapozott hírnevük van, és annyit költhetnek reklámra, amennyit nem szégyenlenek.

A kisvállalkozásoknak azonban keményebben meg kell dolgozniuk, hogy becsalogassák a potenciális vevőket.

Bármit is árulj, az első lépés az, hogy olyan látványos kirakatot készíts, ami megmutatja a termékeid és az általad nyújtott vásárlói élmény félelmetes és egyedi jellegét.

Az emberek inspiráló vásárlási élményre vágynak, amely lehetővé teszi számukra, hogy elképzeljék, hogyan fog kinézni a kiválasztott elem az otthonukban, hogyan lehet azokat ajándékként bemutatni, hogyan lehet használni vagy viselni.

Jó, ha tudod, hogy az üzlet hangulatát nemcsak az általad értékesített termékek fejezik ki, hanem a helyiség elrendezése és a bemutató berendezések minősége és kialakítása is.

Alakíts ki egy ellenállhatatlan vagy meghökkentő megjelenésű üzletet, rendezz be egy szerethető témát, és ha beválik, ragaszkodj hozzá!

Az egyedi dizájn értéket ad a termékeidhez

Míg a nagy láncok gyakran kínosan nyomott áron adják el a termékeiket, hogy magas értékesítési volumenhez jussanak, a független tulajdonban lévő butik stílusú üzleteknek a lehető legtöbb értéket kell kihozniuk minden eladott termékből.

Egy esztétikailag látványos és kiváló hangulatú üzlethelyiség azonnal hozzáadott értéket ad a termékekhez, így minden egyes darabot magasabb áron lehet értékesíteni. Ennek nagyon egyszerű pszichológiai oka van, mégpedig az, hogy a luxus hangulata felértékeli a termék árát. Ha nagyobb hasznot szeretnél, ne késlekedj az átalakítással! Cseréld le az üzletberendezéseid, legyél kreatív és feltűnő, majd élvezd a megnövekedett eredményt.

A dizájn beszél helyetted

Az emberek gyakran vásárolnak egy-egy speciális tárgyat, legyen az egy ajándék egy különleges személynek, egy új konyhai cikk, egy új ruha vagy akár egy új könyv. Üzleted kialakításának és elrendezésének olyannak kell lennie, hogy az ügyfelek rád gondoljanak, amikor újra vásárolni mennek.

Ha a boltod például konyhai eszközökre és élelmiszerekkel kapcsolatos cikkekre szakosodott, akkor teremtsen merész légkört, ami inspirálja az ügyfeleket a főzésre, és vásárláskor már azon járjon a fejük, hogy mit szerezzenek be a következő alkalommal.

Ha könyvesboltot üzemeltetsz, az üzlet hangulata melegséget sugározzon és legyen pihentető.

Ha szépségápolási termékeket árulsz, az üzleted legyen tágas, hogy egy kényeztető SPA érzést kelts a vevő fejében, amihez nem csak a konkrét termék kapcsolódik, amiért betért hozzád.

Ebben tud neked segíteni a VÁRÓCZI üzletberendezés

Szakértő kollégáink találkoznak veled, és egy alapos konzultációt követően elkészítik a te igényeidnek megfelelő kialakítási és berendezési terveket.

Az ingyenes konzultáció során megismerik a termékkörödet és a kívánt hangulatot, ami alapján segítenek megtervezni álmaid üzletét, ami arra készteti majd a vevőidet, hogy rendszeresen nálad vásároljanak.

Mi nem csak beszélünk, mert életre keltjük az elképzeléseidet, és teljes mértékben azt kapd, amire vágysz.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: