3+1 friss kiskereskedelmi ötlet a vevők csábítására

Szerző: Váróczi Ákos | Vásárlógyártó tippek

A kiskereskedelmi értékesítés lényege, hogy felkeltsük az üzletek előtt elsétáló emberek figyelmét, hogy felnézzenek az okostelefonjaikból, vagy a piros lámpánál állva felfigyeljenek a kirakatunkra.

A vizuális értékesítés szempontjából tehát kulcsfontosságú, hogy felkapják a fejüket valamilyen kiemelkedően attraktív, vagy éppen oda nem illő dologra. Valami olyanra, ami megzavarja az agyat.

Joggal kérdezheted, miért szükséges az agy megzavarása?

2021-ben mindannyian a technológiától függünk. A szemünk egész nap a monitorjainkra és a telefonjainkra van ragadva, majd esténként a TV vagy a Netflix bámulásával folytatjuk. Mindez kiszámíthatóvá tette a gondolatainkat és a cselekvéseinket.

Alakítsd kirakatod is szemmágnessé!

Az igazán profi kirakatok rejtélyesek. Kezdve a berendezésektől a színeken át a tárgyak elrendezéséig minden érdekes egy ilyen kirakatban. Sokkal vonzóbbak, mint az 50 %-os akciót hirdető plakátok.

Ideális esetben mi történik egy figyelemfelkeltő kirakat előtt?

Az emberek megállnak, majd a fejükhöz kapnak.

„Ááá, nekem erre van épp szükségem!”, vagy „Hát ez meg micsoda?”.

Bármelyik eszközt is veted be, a lényeg, hogy megállítsd az embereket és felkeltsd az érdeklődésüket.

Szeretnél te is több lendületet és kreativitást vinni 2021-ben az eladásaidba? Olvass tovább, lesd el tippjeinket!

1# Sárgulj

A nemzetközi piacon szétnézve egyre több monokróm sárga üzlettel találkoztam, amiket főleg fehérrel vagy feketével társítanak. Ez a meleg szín befelé vonzza a szemet, és nem mellékesen világszerte a reményt szimbolizálja. Divat ide vagy oda, azt hiszem, most mindannyiunknak nagyobb szüksége van a reményre.

2# A kirakati babákra bármi ráadható

A tejes alakos próbababákat a 18. századtól használnak a ruhakészítők és kereskedők. Kezdetekben fonták vagy drótokból készítették őket, napjainkban pedig már teljesen élethű modelleket is hadba állíthatunk a figyelem felkeltésére. A kirakati babák nem csak ruhakereskedésekben eredményesek.

Árulj bármit, tegyél mellé egy babát és keltsd életre a kirakatod! Csokoládét árulsz? Állíts a kirakatodba egy csinos női és férfi bábut, adj a férfi kezébe egy doboz exkluzív bonbont! Arra azért figyelj, hogy látszódjon a női baba elragadottsága!

3# Mutasd be teljes képet

Ki ne küzdött volna azzal a problémával, hogy helyet találjon egy teljes kép megjelenítéséhez? Mindannyiunknak vannak olyan termékei, amiket egymással kiegészítve érdemes használni.

Használd ki a lapos felületeket, például az üres falakat!

Kertészeti szaküzleted van? Eljött a nagy kerti munkálatok ideje?

Tedd ki a munkaruhát, a gereblyét, a seprűt, a lapátokat, a baseball sapkát és mindent, ami a jó munkához kellhet a falra. A lapos (flat) elrendezés már egy ideje amúgy is hódít az Instagramon, miért ne valósíthatnád meg ezt az elrendezést az üzletedben te is?

A falra szerelt rácsos fallal vagy egy alusínes panellel kombinálva egyszerűvé válik a kihelyezés anélkül, hogy „olcsónak” tűnne a megoldás.

+1 Vonzd a szemeket az üzlet belsejébe

Sok üzlet beltere keskeny és hosszúkás és nem engedi láttatni mindazt, amit a bolt mélye rejt. Hacsak nem ragadod meg a potenciális vevők figyelmét, egyszerűen elsétálnak melletted. Szerintem nem ez a legfőbb vágyad.

Ha ilyen kialakítású az üzleted, használd ki a mennyezetet egy zseniális vizuális trükkel. Függessz fel a plafonra színes kendőket, sálakat, selymeket! Olyan sejtelmes hangulatot tudsz ezzel az apró változtatással elérni, ami úgy vonzza majd az embereket az üzletedbe, mint a mézédes nektár a méheket.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: