3+1 tipp egy üzlet gyors felfrissítésére

Szerző: Váróczi Ákos | Üzletberendezés

Munkánk során egyre több kereskedés keres fel bennünket az egyedi üzletberendezések kialakítására. Bár ez a tendencia folyamatosan nő, a legnagyobb számban még mindig azzal a kéréssel fordulnak hozzánk, hogyan tudnák gyorsan felfrissíteni a boltjaik megjelenését.

Az üzletberendezés megújítása és frissítése mindig az értékesítést támogatja, ezért előfordul, hogy egy-egy nagyobb kereskedésbe személyesen is ellátogatunk terepszemlét tartani a megrendelő kérésére.

Ebben az írásomban most 4 tippet osztok meg a gyors üzletfrissítéssel kapcsolatosan. Természetesen, személyre szabott formában is tudunk segíteni, ehhez pedig ITT fel tudod venni a kapcsolatot csapatunkkal.

4 tipp egy üzlet gyors felfrissítésére

Hogyan borzoljuk fel a kedélyeket, hogy megmutassuk, mi mindenünk van az üzletben?

Hogyan fókuszáljuk a vevők figyelmét a kiemelt termékeinkre és a bolt többi részére?

Hogyan segíthetünk a vásárlóknak tisztán látni a teljes termékkínálatot?

Sajnos egy blogbejegyzésben nem tudok belemenni minden apró részletbe, de ezek a támpontok kulcsfontosságúak, hogy fel tudd frissíteni a vásárlói élményt.

Nézzünk tehát egy konkrét példát egy kerti bútorokkal foglalkozó cég gyors átalakításán keresztül!

1. A színek mutatják az utat

A kerti bútorokat árusító üzletek egyik egyedisége, amivel más bútorboltok nem rendelkeznek, a napernyők.

Sokan nem gondolják, hogy ez a kerti elem mekkora előnyt jelent az értékesítésben, és csak egy halomban tárolják a számukra kijelölt helyen. Ezek a napernyők általában több színben kaphatók és kinyitva látványos dekorációs elemei lehetnek egy üzletnek.

Ha ügyesen szeretnél értékesíteni, alakíts ki szigeteket, ahol a kerti bútorok mellett színes napernyőket is kihelyezhetsz. Tovább fokozhatod a színek erejét, ha az egyszínű bútorokra színes párnákat és kiegészítőket helyezel. Ez a komplett kerti szett bemutatása segít az embereknek elképzelni a saját álom kertjüket.

2. A fények vonzzák a tekintetet

Igen, tudom. A rezsiköltségek csökkentése alapjaiban szabotálja a díszkivilágítást, de lássuk be, fények nélkül unalmas egy üzlet.

Sőt, láthatatlanok maradnak a részletek, ami miatt jelentős bevételtől lehet elesni. Egy kerti bútor üzletben pedig a lámpa olyan, mint a napfény.

Alapvetően bármely üzletnek azt javaslom, hogy energiatakarékos égőket helyezzetek a lámpatestekbe és ezeket használjátok a beállítások megvilágosítására. Az egészet tökéletessé teheti egy LED-es kültéri lámpasor, ami vonzza a tekinteteket.

3 Kiegészítők, kiegészítők, kiegészítők

Sokan ott rontják el, hogy a kiegészítőket kizárólag a kasszához közeli árukihelyezőkben helyezik el.

Egy kerti bútor áruházban ezek lehetnek díszpárnák, virágok, kaspók és számtalan cukiság, ami igazán varázslatossá tehet egy kerti kompozíciót. Amikor tehát egy sziget beállítást készítesz, használj annyi kiegészítőt, amennyit csak tudsz.

Ha nem értesz az üzletdekorációhoz, akkor kérj fel erre szakembert. Sokszorosan vissza fogja hozni az árát! Lehet, hogy a vásárlók csak egy kerti asztalt szeretne venni négy székkel. De ha látja rajta a párnákat, a vázákat, a virágokat, a limonádés kancsót poharakkal és szívószálakkal, akkor egyszer csak látja az összképet.

És itt a lényeg: ebben a pillanatban válik az impulzus vásárlás megfontolt döntéssé. Ha pedig egyszer sikerült eladnod, utána már könnyebb rástrófolni.

+ 1 A hasonló termékek elkülönítése

Egy kerti bútoráruház húzó termékpalettája például a grillsütő is. Sokan ezeket a termékeket és a különféle márkákat egy területre halmozzák, amiben van egy óriási veszély. Nem hat az érzékekre és a vevők ilyenkor többnyire ár és funkció alapján választanak.

Szerintem már meg sem lepődsz, ha azt mondom, tervezz annyi installációt, amennyi csak elfér a boltodban és mindegyiken más grillsütő díszelegjen. Ha a beállítást egy műfűvel is feldobod, sokkal érdekesebb lesz a hatás.

Bármekkora méretű és szakosodású üzleted is van, egy fontos dolgot meg kell értened a frissítés lényegéről.

Azért kell folyamatosan változtatni, mert a vevők az újdonságokat keresik.

Csak azzal, hogy elmozdítasz dolgokat, színekkel és élettel töltöd meg a teret, új energiát adsz az üzletednek. Közben pedig semmi más sem történik, csak az áru mozog.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: