5 árubemutató tipp, amit érdemes kipróbálni

Szerző: Váróczi Ákos | Üzletberendezés

A kiskereskedelmi árubemutatók és a vizuális értékesítések elengedhetetlenek – és mindig is azok lesznek – a figyelem felkeltéséhez, ami magasabb magasabb konverziót eredményez a hagyományos kiskereskedelemben.

A tanulmányok ugyanis kimutatták, hogy az emberek által feldolgozott információk nagy része a látáson keresztül érkezik.

Nyilvánvaló, hogy az emberek rendkívül vizuális természetűek, és ez a tény különösen fontos, ha fizikai boltot üzemeltetsz. Az egyik fő ok, amiért az emberek még mindig az offline vásárlás mellett döntenek az az, hogy személyesen nézzék meg az árut, és ez még inkább megindokolja a profi kiskereskedelmi megjelenítések tervezését.

Olvass tovább, és használd tippjeinket a jól megtervezett és végrehajtott vizuális értékesítés sikeréért!

Hozz létre magával ragadó kiskereskedelmi kijelzőket

A legjobb módja annak, hogy eredményes benyomást kelts, ha olyan környezetet teremtesz az üzletben, ami magával ragadja az érdeklődőket. Ehhez nem kell feltétlenül méregdrága és díszes displayt kialakítanod.

Ha elég erős és összhangban van a „téma”az üzlet többi részével, lenyűgöző élményt teremthetsz. Vegyünk például egy ruhaüzletet és legyen nyár!

Egy színes, nyári motívumokkal díszített falra szerelt álványrendszer is eléri a megfelelő hatást. Írd a falra, hogy „Kint perzsel a meleg!”, és tegyél az árukihelyezőkre nyári ruhákat, cipőket, kalapokat, naptejet és mindent, ami a témához, azaz a nyárhoz kapcsolódhat és árulod is.

Adj lehetőséget, hogy a termékeket megérinthessék a vásárlók

A nemzetközi Ripen eCommerce felmérése azt találta, hogy az emberek az e-kereskedelem helyett a hagyományos boltokban vásárolnak inkább, mivel a fizikai üzletek lehetővé teszik a vásárlók számára, hogy megérintsék és megtapintsák a termékeket.

Mit tanulhatunk ebből?

Hozz létre olyan kijelzőket, amelyek arra ösztönzik az embereket, hogy fizikailag megérintsék a termékeidet. Ha az árukat becsomagolva tárolod a polcokon, elszalasztod a lehetőséget, hogy a vevők ’kapcsolatba lépjenek’ a termékeiddel. Vedd ki tehát a termékeket a dobozaikból, helyezd ki őket úgy, hogy akár működés közben is kipróbálhassák (vagy megszagolhassák, megkóstolhassák őket).

Használj növényeket az üzleten belül

Egyszerű és megfizethető eszközre van szükséged, hogy életet lehelj a vizuális árusításba? Használj növényeket! Ezzel nem csak vonzóbbá teszed a kijelzőket, hanem természetesebb és kellemesebb vásárlási élményt is teremthetsz.

Egyes kutatások arra világítanak rá, hogy az élő növények hívogatók és csökkentik az emberekben a stresszt, aminek köszönhetően többet elidőznek az üzletekben. Az élő növények ráadásul javítják a belső levegő minőségét és csökkentik a zajszintet is, ami szintén jó hatással van a vásárlókra.

Játssz a színekkel

A színek tönkre tehetik vagy ellenkezőleg, sikeressé tehetik a kiskereskedelmi kijelzőket, ezért elengedhetetlen a megfelelő színséma kiválasztása. Ennek nagy részét a termékeid színei határozzák meg.

Ha például a legtöbb árud pasztell árnyalatú, akkor ezeknek a színeknek érdemes visszaköszönniük a kijelzőkön is. Amennyiben színesek a termékeid – például egy drogériában – alakíts ki a termékek árnyalataival azonos színű, mintás falakat (festve vagy tapétázva). Olyan vibráló lesz a látvány, hogy senki sem tud majd unottan elsétálni mellettük.

Mindig legyen valami szezonális a kínálatodban

Bármit is árulj, tervezd meg előre a naptáradban, milyen szezonális terméket tudsz árusítani a különböző évszakokban vagy a népszerű és felkapott ünnepek körül. Ezen kívül érdemes odafigyelni arra is, hogy a vizuális értékesítés passzoljon az aktuális évszakokhoz vagy eseményekhez.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: