A forgalomszámláló előnyei kiskereskedésben

Szerző: Váróczi Ákos | Vásárlógyártó tippek

A profit maximalizálása a kiskereskedelmi üzletekben rendkívül fontos. A kiskereskedelmi ágazatban ma már elengedhetetlen, hogy pontos adatokkal tudja a tulajdonos, hogy mi történik pontosan az üzletében.

Talán feleslegesnek tartod a forgalomszámláló beépítését, de a segítségével olyan információkhoz juthatsz hozzá, amikkel a megfelelő üzleti taktikáidat kialakíthatod a siker érdekében.

Észreveheted például a forgalom volumenének a trendjeit és ennek megfelelően módosíthatod a bolti műveleteket a költségek csökkentése és a bevétel növelése céljából.

Ezt többféleképpen is meg lehet valósítani.

A forgalomszámláló előnyei kiskereskedésben

Ellenőrzi a hirdetési kampányaid és a promócióid hatékonyságát

Kereskedőként minden bizonnyal hirdetsz vagy lokálisan szórólapokkal és/vagy interneten. De honnan tudhatod, hogy ezek a reklámok eredményesek-e?

Többek között a kiskereskedelmi forgalomszámláló adatai is segíthetnek meghatározni, hogy milyen szinten teljesítenek a hirdetési kampányaid. Olyan statisztikákat ad, amik alapján megbizonyosodhatsz arról, hogy jól költöd-e el a marketingre szánt forintokat, vagy sem.

Visszaigazolást ad arról, hogy optimális mennyiségű-e a személyzeted

Már azzal sok pénzt spórolhatsz meg, ha megfelelő mennyiségű bolti alkalmazottad van. Ha nagy a forgalom és kevés az eladó, ez magyarázat lehet a kisebb bevételre.

Amennyiben sok alkalmazottat foglalkoztatsz, de kicsi a forgalom, nagy eséllyel csökkentened kell a munkaerőt, hogy optimalizáld a költségeidet. A forgalomszámláló a munkaerő ütemezésében is nagy segítséget jelenthet.

A forgalmasabb időszakokban több eladóra van szükség, gyér forgalom mellett kevesebb eladóval is szépen működik a bolt.

Így csúcsidőben több eladót foghatsz munkára, hogy pörgessék az eladásokat, uborkaszezonban pedig nem fognak céltalanul álldogálni az embereid az üzlettérben. Az extra rezsi kiiktatása azonnali hasznot és pénzmegtakarítást jelent a vállalkozások számára.

A megfelelő mennyiségű személyzet másik nagy előnye, hogy a lehető legjobb vásárlói élményt nyújthasd a vevőidnek. Ha például csúcsidőben egyszerre 20 ember beesik a boltba és csak két ember van műszakban, elveszted az eladásokat és a vevők elégedettségét is.

Segíthet nyakon csípni a bolti tolvajokat

A veszteségmegelőzés minden kiskereskedő számára fontos, függetlenül attól, hogy milyen típusú biztonsági rendszert alkalmaz.

A kiskereskedelmi tolvajok gyakran sztrájkolnak zsúfolt időszakokban, amikor az alkalmazottak azzal vannak elfoglalva, hogy segítsenek a vásárlóknak.

A kiskereskedelmi üzletek forgalmi számlálójával, különösen a vizuálisan igazolhatóval, bármikor biztosíthatod a megfelelő számú dolgozót. Egyes forgalomszámláló rendszerek képeket is adnak az üzletbe lépő ügyfelekről, így nagy eséllyel el is kaphatod a tolvajokat.

A kiskereskedelmi üzletek forgalmi számlálói által szolgáltatott adatok elemzése után számos lehetőséget találhatsz üzleted működésének az optimalizálására, kiadásaid csökkentésére és az ügyfélszolgálat minőségének a javítására is. Mindezek növelik az árbevételét és elősegítik a vállalkozásod növekedését.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: