5 tipp a nyári eladások felpörgetéséhez

Szerző: Váróczi Ákos | Vásárlógyártó tippek

Míg a nyári szezonban a turisztikai és a vendéglátóiparban fellendül a kereslet, addig a hagyományos kiskereskedelemben a hőmérséklet növekedésével csökkenek az eladások. Ez többnyire annak tudható be, hogy az emberek vakációra, koncertekre, fesztiválokra mennek, csak hogy párat említsünk.

De ezt a visszaesést nem kell status quoként elfogadni.

Tekintsd meg az alábbi nyári marketingötleteket és nézd meg, hogy fel tudod-e használni őket a kiskereskedelmi üzletedben!

1. Szervezz nyári rendezvényeket

Ki ne szeretne bulizni? A nyári hónapok többnyire a szórakozásról szólnak, ezért szervezz te is olyan eseményeket, amiken az emberek szívesen részt vennének, amik menők!

Kapcsold fel a légkondit, szolgálj fel limonádét és ütemezz be olyan programokat, amik vonzzák az érdeklődőket!

Bemutatót tarthatnak például a beszállítóid, tarthatsz ingyenes órákat, amikor a vevők kipróbálhatnak bizonyos termékeket vagy tarts rendszeresen trendi bemutatókat a legjobb eladóid bevonásával. Az ilyen programok nem csak az eladásokat ösztönzik, de támogatják a közösséghez tartozás érzését és a vásárlói bizalom építését is.

2. Használd ki a turista szezont

Ha a nyár folyamán sok turista érkezik a városotokba, gondoskodj arról, hogy legyen megjelenésed a helyi magazinokban, üdvözlőlapokon, vagy vedd fel a kapcsolatot a helyi turisztikai irodával és készíts az ügyfeleiknek exkluzív ajánlatokat.

A turisták nagy része online utazásközvetítő oldalakon foglal szállást, amit te is kihasználhatsz úgy, hogy ezeken az oldalakon (Google Map, Booking, Szállás.hu, Tripadvisor) az üzleted is szerepel. Még jobb, ha olyan módon jelensz meg ezeken a felületeken, ahol értékelhetik is az üzleted.

A turisták imádnak fotózni. Használd ki ezt az előnyt, és ajánlj fel ajándékot vagy kedvezményes kupont, ha lefotózzák magukat az üzletedben, majd megosztják a képet a közösségi hírfolyamukban, amiken bejelölik a boltodat.

3. Menj ki az utcára

A melegebb nyári hónapokban a gyalogos forgalom a helyiek és a turisták körében is megnövekszik, ezért a vizuális árusítást alakítsd olyanná, ami megállítja őket.

Ha lehetséges, told ki az üzleted az utcára! Helyezz ki az utcára állványokat, kirakati babákat az üzlet előtt. Az arra járók így szinte neki mennek az ajánlataidnak és ha elég csábító, amit látnak, nagyobb eséllyel be is mennek majd az üzletedbe.

Nyáron a kirakatod is kulcsfontosságú, ezért figyelj arra, hogy vizuálisan kreatív vagy szórakoztató legyen, ami az ajtóhoz tereli a járókelőket. Ezenkívül a járdareklámot is beveheted a munícióid közé. A bejárat előtti részre írj hívogató szövegeket az újdonságokról vagy akár az aktuális akcióidról!

4. Legyen limitált nyári ajánlatod

Ha már a nyári eladási tippekről beszélünk, itt a tökéletes alkalom arra, hogy olyan limitált kiadású termékeket raktározz fel, amelyek a nyári hónapokat és a turistákat szolgálják ki. Ha egy mód van rá, szervezz közös promóciókat a legjobb beszállítóiddal. Természetesen nem mindig lehetséges egy nagyobb márkával együttműködni, de ettől függetlenül lehetsz kreatív. Generálj felhajtást és éreztesd az idő nyomását: ha most nem vásárolnak, lemaradnak a különlegességekről.

5. Szervezz nyereményjátékot

Mindenki szeret nyerni, ezért – akár a szezonális áruktól függetlenül is – ötletelj azon, milyen aktivitások ösztönözhetik a szájról szájra történő reklámozást, miközben növelik üzleted forgalmát.

Ez lehet egy tombolajegy osztogatása, vagy egy olyan játék, amiben a legjobb nyári képeiket oszthatják meg a közösségi oldaladon. A legtöbb lájkot kapó fotó(k) készítője értékes ajándékutalványt kaphat. A nyereményjátékok célja az interakció és az ismertség növelése.

Remélem, hasznosnak találtad az ötletelést és találsz a tippek között legalább egyet, amit meg is valósítasz.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: