5 hatásos útbaigazító jelzés a kiskereskedésekben, ami működik

Szerző: Váróczi Ákos | Üzletberendezés

Az üzletberendezések legütősebb kiegészítői az útbaigazító jelzések, mert olyan kiskereskedelmi előnyökhöz juthatsz, melyek folyamatosan termelik számodra a pénzt. A jelzések tervezésekor hozz létre egy olyan egységes képet, ami visszaköszön a kültéri tábláktól a kirakaton át egészen a weboldaladig. Legyél felismerhető!

Az alábbi öt útbaigazító jelzésre tekints úgy, mint egy befektetésre. Képzeld el, ahogy egy potenciális vevő belép a boltodba, és minden egyértelmű és világos számára.

Ha ezt sikerül beépítened a gondolkodásodba, zöld lámpát kapsz a profitmaximalizálásra.

1# Kültéri jelzőtáblák

Az üzleten kívüli jelzések a vevők első benyomásai a boltodról.

Ha hiányos, vagy nem megfelelően megtervezett, akadályozza az ügyféllel való kapcsolatteremtést.

Éppen ezért a kültéri megállító táblák és jelzések vitathatatlanul a legfontosabb fizikai eszközei annak, hogy becsábítsd az üzletedbe az embereket.

A kültéri jelzések lehetnek járda feliratok, kirakati táblák, napellenzők vagy megállító táblák.

Különösen a megállító táblákra érdemes nagy hangsúlyt helyezni, hiszen ezek segítenek a leginkább lelassítani a járókelőket. Írd rá legjobb ajánlatod, legyen igényes a kivitelezése, sugallja azt, hogy érdemes átlépni a küszöböd.

2# Információs táblák

Az információs táblák segítik az üzleten belüli navigációt. Minél könnyebben megtalálják, amit keresnek, annál nagyobb az esélye annak, hogy visszatérő vásárlód lesz.

Képzeld el azt a helyzetet, amikor lelkesen betér hozzád valaki, majd kényelmetlenül toporog, percekig bolyong, végül csalódottan távozik.

Ha az eladók le vannak terhelve, az útbaigazító táblák a te legjobb értékesítőid. Ne veszíts el egyetlen ügyfelet sem, add meg nekik a kényelmet, hogy maguk is megtalálják, amit keresnek.

Az irányjelző magától értetődik. Megmutatja, mi merre található, merre kell menni. Az irányjelzőkön lévő feliratok legyenek érthetők, jól olvashatók és tömörek, lehetőleg egyszavasak. Pl. PRÓBAFÜLKE >>

Az irányjelzők nemcsak a vevők tájékozódását segítik, hanem szervezettebbé teszik az üzlet struktúráját is.

3# Meggyőző jelzések

A meggyőző jelzések szavakkal és képekkel befolyásolják a vásárlók viselkedését. Ezek a táblák hirdethetnek egy adott terméket, egy promóciót, de olyan árucikkekre is felhívhatják a figyelmet, amik egyébként kevésbé lennének észrevehetők.

Ezekkel a jelzőtáblákkal a hagyományos termékeket is drága kincseknek tüntetheted fel. A jól célzott, ütős vagy humoros üzenet megnöveli a termék értékét a vevő szemében, ráadásul javítja az értékesítést is.

Példa: ha cipőüzleted van, ne szokványos módon helyezd a kirakatba a cipőket. A kirakat ablakára pedig írj valami hasonlót: A cipő unalmas, viselj inkább Converse-t!

4# Szolgálati jelzőtáblák

Mindenki szereti, ha odafigyelnek rá, és ez a vevőkre is igaz. Ha az üzletedben van külön kijárat és bejárat, mellékhelyiség, akadálymentes bejárat, parkolási lehetőség stb., jelezd.

Ha ezt figyelmen kívül hagyod, megfosztod a vevőt a vásárlói élménytől, ami lojálissá tehetné irányodba.

Ha például biztosítani tudod a kerekesszékeseknek a bolt bejárhatóságát, helyezz ki az ajtóba egy táblát, amin jelzed, hogy a csengő megnyomásával kijön egy kolléga, és hozza a rámpát a bejutáshoz.

Gondolj minden lehetőségre! Hihetetlen erő és lehetőség van a jelzőtáblákban, használd ki őket, hogy hó végén szépen mutasson a könyvelésed.

5# Lábtörlők

Talán meglepődsz, hogy a reklámra használt lábtörlők mennyire hatékony eszközei az értékesítésnek.

Nem csak tisztasági célokat szolgálnak, de burkolt üzeneteket is hordozhatnak, ami észrevétlenül belopja magát a vevő fejébe.

A lábtörlőkre írhatsz egy egyszerű köszönést, egy vicces feliratot (pl. Jól nézel ki!), de használhatod márkaépítésre úgy, hogy rányomtathatod a logódat.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: