Bevált gyakorlatok az útbaigazító táblák és jelzések használatára

Szerző: Váróczi Ákos | Vásárlógyártó tippek

Léteznek olyan bevált tippek az útbaigazító táblák és jelzések használatára, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Ha olyan sikeres kiskereskedést szeretnél működtetni, ami vonzza az ügyfeleket és növeli az értékesítést, akkor kezdd a bolt felpörgetését az útbaigazító táblákkal és a jelzésekkel.

A vásárlókkal való kommunikációra már az üzletberendezés tervezésekor érdemes hangsúlyt helyezni, hiszen a minőségi feliratok minden kétséget kizáróan hatással lesznek a bevételedre.

Az internetes kereskedelemből ismert rövid, tömör és lényegre törő információközlés a kiskereskedésekben is az egyik leghatékonyabb módja a vásárlásösztönzésnek.

Az emberek a szemükkel szkennelnek, kiszűrik a számukra érdekes információkat, ezért másodperceken múlhat, hogy megállnak valami mellett, vagy szépen tovább sétálnak.

Tekints úgy az útbaigazító táblákra és jelzésekre, mint a te néma, de leghatékonyabb eladódra!

Ahogy a bolti eladóknak is különféle feladatokat delegálsz, az útbaigazító eszközeidet is csoportosítsd, és előre meghatározott modell alapján jelöld.

Legyen egységes az üzletedben minden értékesítési jelzés, útbaigazító tábla és általános termékinformáció. Ezeket megkülönböztetheted a jelzések típusával, méretével, színével stb.

Mindezeket figyelembe tartva, íme néhány általánosságban bevált gyakorlat, amire érdemes odafigyelned.

Bevált gyakorlatok a kiskereskedelmi jelzések használata során

Függetlenül attól, milyen típusú jelzéseket választasz, vedd figyelembe ezeket az alapvető szabályokat, hogy az útbaigazító eszközök pénzt termeljenek számodra.

Legyen konkrét

A testreszabott jelzés a megfelelő üzenetet hordozza a megfelelő helyen. Konkrét részleteket tartalmaz, például termékinformációkat, árakat, vagy hely specifikus információkat.

Például PRÓBAFÜLKE, UTOLSÓ DARABOK, LEGÚJABB KOLLEKCIÓ stb.

Egy általános ruházati üzletben például megkönnyítheted a vevők dolgát, ha jól látható módon jelzed, hol találhatók a női- és a férfiruhák. Ezen túl azt is segítheted a táblákkal, hogy gyorsan rátaláljanak a számukra ideális méretű darabokra.

Legyen egyszerű

Használd az 5 másodperces szabályt!

Mit is jelent ez?

Ha túl sok információ van egy jelzőtáblán, gyakran figyelmen kívül hagyják az emberek. Az üzenetnek ezért rövidnek és könnyen értelmezhetőnek kell lennie.

Törekedj tehát az egyszerűségre, mondhatnánk azt is, fogalmazz röviden és tömören. Ha nem tudod egy jelzőtáblára leegyszerűsíteni az üzeneted, akkor használj inkább több útbaigazítót, és vezesd végig a vevőket a kitűzött célig egy vizuális történetmeséléssel.

Használj címsorokat

Olyan ez kicsit, mint az újságírás.

Van egy üzeneted, amiről oldalakat tudnál írni. Ha egybeömleszted, azaz nem tagolod, akkor egy átláthatatlan szövegtörzs lesz a végeredmény.

Ha az elején nem sikerül felkelteni a figyelmet, az olvasó tovább lapoz és könnyen elsiklik egy számára fontos vagy hasznos információ mellett.

Mit tesznek ilyenkor az újságírók?

Tagolnak. Nézd meg ezt a cikkek például! Mi is kiemeljük a lényeget, alcímeket adunk az egyes bekezdéseknek, amiket vastagon jelzünk. Így könnyítjük meg számodra, hogy könnyen emészthető legyen az üzenet.

Írd össze, mit szeretnél egy-egy útbaigazító táblára felírni.

Majd kezd el gyomlálni a szöveget. Ki tudsz venni belőle előszókat, kötőszavakat, vagy felesleges részeket? Folytasd ezt addig, amíg egy rövid, tömör és konkrét mondatot nem kapsz.

Buzdíts cselekvésre

Az üzlet jelzései a te belső hirdetéseid. Akkor jók, ha valamilyen cselekvésre ösztönzik a vásárlókat.

„Próbálja ki! Próbálja fel! Egyet fizet, 2-tőt kap! Már ma elkezdheti a diétát! „

Gondold át, milyen érzelmeket válthatnak ki a termékeid a vevőkben! Mi motiválja őket, mire vágynak, mitől akarnak megszabadulni, és ennek megfelelően írd meg az útbaigazítótábláid és jelzéseid feliratait.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: