5 hatékony display, ami elad

Szerző: Váróczi Ákos | Üzletberendezés

A kereskedésekben fellelhető display-ek fontos részei egy üzlet kialakításának. Az alábbiakban 5 hatékony display-t mutatok be, amelyek garantáltan hozzák neked a forgalmat.

Ha pedig már rendelkezel ilyen eszközökkel, használd jól őket! Ebben segítek ezzel az írásommal.

Alusínes panelek

Az alusínes panelrendszer az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb display. Ezek a panelek táblákból és vízszintes hornyokból (lécekből) állnak, amelyeket úgy készítenek, hogy különféle értékesítési kiegészítőkkel legyenek variálhatók.

A panelek falra szerelhetők vagy szabadon álló rögzítőelemként aljzattal is kombinálhatók. Ezeket olyan kiegészítőkkel együtt használják a kereskedők, mint például a karok, a horgok és a polcok, amelyek szerszámok használata nélkül könnyen beilleszthetők a sínrendszerbe.

Az ilyen típusú árukihelyezők egyik legnagyobb előnye a sokoldalúság. A különféle kivitelek, színek, formák és kiegészítők sokaságának köszönhetően mindenki a saját vállalkozásához leginkább illő megjelenést alakíthatja ki.

A személyre-szabhatóság mellett az a tény sem elhanyagolható, hogy ez a rendszer megfizethető áron teszi látványossá üzletedet.

A másik ok, amiért sokan ezt a megoldást választják, hogy rendkívül tartósak, ráadásul hely-hatékonyak és nagy tárolási kapacitással rendelkeznek. Miután összeállítottad a paneleket, mindössze annyit kell tenned, hogy beakasztod a kiegészítőket és értékesítesz!

Rácsos falak

Egy másik hatékony árukihelyező típus, amely egyre népszerűbb a kiskereskedők körében a rácsos fal. Ez a fajta rendszer rácsos huzalpanelekből készül, amelyekbe könnyen beilleszthetők a rácshoz kapcsolódó különféle horgok és kiegészítő lehetőségek.

A rácsos falak előnyei hasonlóak az alusínes panelekéhez. Ezek is sokoldalúak, megfizethetők és testre-szabhatók. A rácsos falak azonban sokkal könnyebbek, egyszerűbben karbantarthatók és minimális tisztítást igényelnek.

A rácsos panel különösen a ruhaüzletekben kedvelt megoldás, mivel a kampókat és az akasztókat könnyű eltávolítani és áthelyezni. Ez lehetővé teszi a kiskereskedőnek, hogy minimális erőfeszítéssel gyorsan és rugalmasan alakítsa át üzletét.

Perforált falak

A perforált display egy rögzített elem, amely perforált kemény lemeztáblából készül, leggyakrabban falemezből vagy farostlemezből, és egyenletesen elhelyezett lyukak sorát tartalmazza. A lyukak horgok, rácsok, elválasztók, polcok és egyéb tárolási kiegészítők rögzítésére alkalmasak.

A perforált lemezeket gyakran párosítják másfajta mainstream display-ekkel, például gondolákkal is, amelyek sokkal nagyobb rugalmasságot garantálnak az árukihelyezésre és az üzletkialakítás gyors átalakítására.

Az ilyen típusú falak előnyei között szerepel a rendkívüli sokoldalúság és az árucikkek látványos kihelyezése.

Ezeket a falakat leggyakrabban kisebb méretű és súlyú áruk tárolására használják, mint például a cukrászsütemények, az irodaszerek, az ékszerek és az üreges kiegészítők, csak hogy néhányat említsek a lehetőségek közül.

Pultok (asztalok)

A pultok többnyire lapos, asztal alakú árukihelyezők, de természetesen lehetnek többszintűek is. Többnyire fából készülnek, ám ez nem jelenti azt, hogy más anyagból ne lehetne megalkotni az egyedi álompultokat.

A pultokat általában egy üzlet bejárata közelében helyezik el, hogy impulzusjellegű termékeket helyezzenek el rajtuk. Az ilyen típusú árukihelyezés előnye, hogy olyan termékek kosárba tételére vegye rá a vevőt, amelyeket nem tervezett megvásárolni.

A pultok szezonális és ünnepi dekorációként is felhasználhatók, és mivel feltűnőek, vásárlásra ösztönözik a vevőket. Végül, de nem utolsósorban ne feledkezzünk meg a kasszáknál elhelyezett pultokról sem!

POP-ok

Mit jelent a POP? Point of purchase, azaz eladáshelyi ponton kihelyezett display. A kiskereskedésekben talán ezek a legfontosabb, ám a leginkább kihasználatlan eszközök.

Az ilyen típusú display-eket leggyakrabban a reklámozott áruk kihelyezésére vagy egyes márkák promócióiként használják. Céljuk, hogy növeljék az adott márka vagy termék forgalmát, ezért olyan nagy forgalmú területeken helyezik el őket, mint például a kassza vagy az ajtók melletti területek.

A cél az, hogy a termékek könnyen elérhetők legyenek az ügyfél számára és növeljék az impulzusvásárlások lehetőségét.

A kereskedések a POP-okon gyorsan mozgó árukat, például édességeket, olcsó termékeket és népszerű termékeket is elhelyezhetnek. Sok üzlet ezeket az árukihelyezőket a lejárati dátumhoz közeli tételek kisöpréséhez használja.

Használd jól az árukihelyezőket, kombináld őket a profit maximalizálása érdekében! Amennyiben biztosra szeretnél menni, terveztesd meg üzleted berendezését velünk 3D-s modellel, és bízd ránk a részleteket!

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: