5 ok, amiért megéri felújítani az ingatlanod – Otthonfelújítási Program 2021-2022

Szerző: Váróczi Ákos | Egyéb

2020. november 25-én a kormány a Magyar Közlönyben bejelentette az ország eddigi legnagyobb otthonfelújítási programját.

A támogatás keretén belül a gyermekes családok most 2 éven át (2022. december 31.) féláron valósíthatják meg az évek óta halogatott felújításokat és/vagy modernizálásokat.

Az 50 %-os költségvisszatérítés a maximum 6 millió forintos munkálatok után igényelhető fele-fele arányban alapanyagra és kivitelezésre.

A program által visszatérített összeg olyan, mint a talált pénz, vagy mintha mindent 50 %-os kedvezménnyel szereznél be.

Ha eddig tologattad magad előtt a lakásfelújítást, és van gyermeked, eljött az idő a tettek mezejére lépni.

Kik igényelhetik a támogatást?

A felújítási program azokat a családokat támogatja, ahol legalább egy gyermeket várnak vagy nevelnek a házasságban vagy élettársi minőségben együtt élő szülők.

A támogatást az egyedülálló szülők is igényelhetik. A támogatás a gyermek 25 éves koráig igényelhető abban az esetben, ha egy háztartásban él a nevelőjével. A gyermek kora nem számít, ha fogyatékkal él, megváltozott munkaképességű vagy GYOD-ra jogosítja a szüleit.

Gyermeknek számít már a várandósság 12. hetét meghaladó embrió is. Az igénybevétel további feltételeit a Magyar Közlönyben részletesen megtalálod.

Összegyűjtöttünk 5 okot, amiért megéri felújítani az ingatlanod.

1# Növeli az általános komfortérzetet és kényelmet

A lakásfelújítás legfontosabb célja a kényelem és az élhetőség javítása. Az ideális renoválás ugyanakkor növeli az ingatlan funkcionalitását is.

Egy fürdőszoba átalakítás például menedéket nyújt az otthoni relaxáláshoz, egy új konyha pedig még szórakoztatóbbá teszi a főzést.

A nappali átalakítása több időt teremt a közös családi élményekre és közelebb hozza egymáshoz a családtagokat. Otthona a berendezések szimpla lecserélésével is drasztikusan nagyobb kényelmet biztosít.

Senki sem akar egy szűk dobozban élni, ezét nagyon fontos, hogy a család növekedésével a rendelkezésre álló tereket is növelni tudd.

A helyiségek bővítése mellett bátran gondolkodj a beépített bútorok (konyha, nappali, gardrób) kialakításában is, hiszen az otthonteremtési program ezekre is érvényes.

Nincs elég hely a dolgaitok tárolására? Most féláron rendezheted be álmaid otthonát!

2# Csökkenti az energiakiadásokat

Tudtad, hogy egy ingatlan felújítása hosszú távon nagyon is megtérül?

Ha csak szimplán lecseréled a huzatos ablakokat és ajtókat jól szigeteltekre, éveken keresztül pénzt takaríthatsz meg havonta az fűtésszámláidon.

3# Minimalizálja a karbantartási költségeket

Az évek múlásával minden ingatlanon meglátszik az idő vasfoga.

Egy ingatlanban számos olyan szempontra kell figyelni, amelyek folyamatos karbantartást igényelnek.

Ha szeretnél egy időre megszabadulni a folyamatos toldozás-foldozás fáradalmaitól, érdemes elgondolkodnod egy komplex felújításon.

4# Magasabb életszínvonalat teremt

Gyakran látom, hogy egyes barátaink, miután felújították az otthonaikat, hirtelen teljesen új életmódot kezdenek el folytatni.

Például egy jól megtervezett beépített konyhaszekrénnyel felszerelt konyhában kedvet kapnak a főzésre, és az egészségtelen junk food helyett elkezdenek otthon egészségesebb alapanyagokból főzni.

Az új egészséges életmóddal még spórolnak is, így növelhetik megtakarításaikat, vagy kedvükre hódolhatnak a hobbijaiknak vagy az álmaik megvalósításának.

5# Növeli az ingatlan értékét

Egy komplett otthonfelújítás után annyira megszeretheted a házad, hogy soha többé nem akarsz máshová költözni.

De sohasem lehet tudni, hogy mit tartogat számodra a jövő.

Ha később mégis úgy döntesz, hogy költöznie kell a családnak, akkor a befektetés egyértelműen növeli az ingatlanod értékét.

Azaz, egy eladás során többet kérhetsz el érte, mint egy lelakott és kopott lakásért.

Az otthontámogatási program legizgalmasabb eleme pedig az, hogy a befektetés felét – maximum 6 millió forintig – visszatéríti számodra az állam.

Eleged van a régi, ódivatú, nyikorgó és sérült szekrényekből?

Újítsd fel konyhád, nappalid vagy gardróbod a rendelkezésre álló helyek maximális kihasználásával!

Egy állapotfelmérést követően a kiválasztott tárolórendszerről 3D-s tervet készítünk, és a gyártástól a kivitelezésen keresztül egészen a beépítésig segítünk álmaid otthonának megvalósításában.

Mi a kivitelezésről is adunk számlát, ami a támogatás alapfeltétele.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: