A konyhafelújítás 5 vitathatatlan előnye – Otthonfelújítási Program 2021-2022

Szerző: Váróczi Ákos | Egyéb

A konyhafelújítás elképesztő élmény lehet bárki számára, hiszen teljesen új életet lehel az otthonokba.

A konyha felújítása az ingatlan esztétikai megjelenésén túl azonban számos egyéb előnnyel jár, amiért minden tulajdonos hálás.

A felújítás megtérülése akár 50 % feletti is lehet, amibe beletartozik az ingatlan értékének a növelése, de a csökkent rezsiköltségek is.

Ha a konyhád öreg, régimódi, és látott már szebb napokat, ideje lehet elgondolkodnod a felújításán. Az átalakítás költségei attól függően változhatnak, hol laksz, mire van szükséged és mennyi a rendelkezésedre álló költségkeret.

Akár az egész konyhádat, akár csak egyes részeit (pl. beépített konyhabútor, padló, villamosság stb.) kívánod felújítani, garantáltan sok előnyöd származik belőle. Lássuk, milyenek!

A 2021-2022-es Otthonfelújítási Program előnyeiről és feltételeiről korábban már írtunk. Ha minden álmod egy új beépített konyhabútor, olvasd el, hogyan spórolhatsz 50 %-ot a felújításokon!

A konyhafelújítás 5 vitathatatlan előnye

1# Javítja a funkcionalitást

Az építészeti és lakberendezési trendek 180 fokos fordulatot vettek az elmúlt évtizedekben. A régi klasszikus konyhák divatjamúlt elrendezésűek, többnyire kicsik és klausztrofób jellegűek.

Ha a te konyhád is ilyen, érdemes fontolóra venni a nem tehertartó falak lebontását, hogy növeld a rendelkezésre álló teret.

A megnövelt alapterület lehetővé teszi, hogy praktikus beépített bútorokat és konyhafelszereléseket építtess be, amik szebbé és kényelmesebbé teszik a konyhádat.

2# Csökkenti a rezsiköltségeket

Ha a beépített mosogatógéped, tűzhelyed, vagy a hűtőd a 90-es években vásároltad, akkor bizony ezreket spórolhatsz jobb energiabesorolású eszközök cseréjével.

Apropó. Tudtad, hogy 2021. márciusától megváltozik az energiahatékonyság besorolási rendszere? Az A+++ helyett újra A-tól G-ig betűkkel jelölik az egyes termékek hatékonyságát.

Az „A” a legjobbat jelöli, a „G” a legkevésbé hatékonyt. Amennyiben új beépített konyhabútorban gondolkodsz, az elektromos berendezések cseréjét is érdemes egy kalap alatt elvégezni.

3# Fenntarthatóbbá teszi a helyiséget

Az energiahatékonyság és a praktikusság mellett a konyhafelújítás során dönthetsz úgy, hogy környezetbarát építőanyagokkal építteted be a helyiséget.

A bútorok és a munkalapok készülhetnek fából, a padlóburkoláshoz pedig válassz olyan megoldást, ami károsanyagtól mentes, lebomló, természetes és szerves alapanyagokból (farost, ásványkompozit) készül.

4# Trendi megjelenést kölcsönöz a helyiségnek

Ha a konyhád radikális átalakítása mellett döntesz, nem árt, ha igénybe veszed egy lakberendező szolgáltatásait is. A lakberendezők profik a szakterületükön. Nemcsak a legújabb trendekkel vannak tisztában, hanem azt is pontosan tudják, hol lehet kedvezményesen, vagy jobb áron hozzájutni a kiszemelt kiegészítőkhöz.

A konyha elrendezésének 3D-s tervezését mi ingyen elkészítjük például számodra, ha velünk készítteted el a vadi új beépített konyhaszekrényed.

5# Javítja a kényelmet és a biztonságot

Akár már egy olyan egyszerű elem, mint a konyhasziget hozzáadása is, növelheti a munkában végzett munka kényelmét. A konyhasziget ráadásul remek lehetőséget kínál a gyors étkezésekhez is.

Ha minden álmod egy ilyen konyhasziget, válassz olyan felületet, ami bírja a magas hőmérsékletet és magas a kopásállósága.

Amennyiben padlócsere is lesz, válassz csúszásgátló megoldást, hiszen egy konyhában bármikor bármi a padlóra kerülhet. Ne bízd a véletlenre a saját és a családod biztonságát.

Az Otthonfelújítási Program keretén belül most a maximum 6 millió forintig terjedő (alapanyag + kivitelezés) beruházások felét az állam visszamenőleg jóváírja számodra.

Ha minden vágyad egy új beépített konyha, mi megvalósítjuk a legmerészebb elképzeléseid is. Sőt, még számlát is adunk róla!

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: