Gardrób: avagy a beépített szekrények 7 legnagyobb előnye

Szerző: Váróczi Ákos | Egyéb

A gardrób szónak hosszú és változatos története van. Eleinte a mellékhelyiség megnevezésére használták, majd sokáig egy szobát vagy akár lakosztályt is jelentett, ahol a ruhákat tárolták.

A 17. századra született meg a gardrób, mint beépített szekrény, amibe bekerültek a ruhadarabok akasztva és hajtogatva is és egyre gyakoribbá vált, hogy a hálószobák falába építették be ezt a bútordarabot.

Napjainkban a gardrób – mint beépített szekrény – egy külön helyiség, ami divatos és praktikus része az otthonoknak. Mostani írásomban a beépített szekrények 7 legnagyobb előnyéről írok, és arról, miért éri meg a kialakításuk, avagy a felújításuk.

Gardrób: avagy a beépített szekrények 7 legnagyobb előnye

1# Hatékony helykihasználás

Közismert tény, hogy a beépített szekrény maximalizálja a tárolásra szánt helyeket és tágítja a tereket.

Ugyanakkor sokszor nem ismerjük fel azt az előnyét, hogy milyen praktikus megoldás olyan helyeken is, amikre elsőre nem gondolnánk.

Beépített szekrényeket olyan lehetetlen helyekre is beépíthetsz, mint egy L-alakú sarok, a lépcső alja, vagy bármilyen kihasználatlan sarok. A beépített szekrény helykihasználása a belső terében is kimagasló.

Hányszor fordult már elő veled, hogy nem volt elég polc, rekesz, akasztós rész a készen vett bútorokban? Egy beépített szekrény rugalmas kialakításával ez a probléma nem fog bosszantani.

2# Egyediség

Az előbb már céloztam a gardrób testre szabására, de boncolgassuk kicsit tovább ezt a témát.

Egy beépített szekrény nem csupán a külső kialakításával tud elegáns és egyedi megjelenést adni az otthonodnak. Óriási szabadságot ad a belső kialakításra is.

Külön akasztós részt szeretnél az alkalmi ruháidnak és a hétköznapi szettjeidnek? Tervezz a gardróbodba több akasztós részt!

Sok kiegészítőd van? Egészítsd ki a rendszert fiókokkal, akasztókkal, rekeszekkel!

Drámai magasságkülönbség van a házastársad és közted? Egy beépített szekrényben még ezt a problémát is könnyűszerrel tudjuk orvosolni.

Röviden, a beépített szekrény sokoldalúsággal és praktikussággal ajándékoz meg, függetlenül attól, hogy mire van szükséged.

3# Illeszkedés a belső térbe

A beépített szekrény egyik vitathatatlan előnye, főleg egy építkezés vagy egy nagyobb felújítás során, hogy a helyiség egyéb bútoraihoz, színeihez és stílusához alakítható.

Olyan apró részletekre is kiterjedhet a tervezése, mint a fogantyúk anyaga és színe is.

4# Egyéni világítás

A beépített szekrények ezt az előnyét gyakran figyelmen kívül hagyják, de az a tény, hogy a szekrénybe egyedi és integrált világítást illeszthetsz, jelentősebb, mint gondolnád.

A kötségkeretedtől függően akár színes LED csíkokkal is kiegészíthetők a beépített szekrények, ami butikhatást kelt a szobádban.

Egy ilyen szekrény mellett nem fogsz órákat állni kétségbeesetten, hogy „mit vegyek fel”!

De a szekrényvilágítás nem csak esztétikai kérdés. Egy borús reggelen nem kell az egész lakást kivilágítanod ahhoz, hogy felöltözz, így hosszútávon még energiát is spórolsz vele.

5# Könnyű karbantartás

Mivel a beépített szekrény úgy van kialakítva, hogy illeszkedjen a mennyezethez, soha nem lesz szükséged a tetejére.

Tudod, a pókok általában a fal és az álló szekrény között szövik a hálóikat? Egy beépített szekrénnyel ez sem lesz probléma.

6# Rugalmas ár

Egy beépített szekrénnyel szabályozhatod a tervezés, az alapanyagok, a testreszabás és a felmerülő költségek megfelelő egyensúlyát.

Még abban az esetben is, ha korlátozottak a lehetőségeid, a beépített szekrény általában több előnnyel jár, mint egy hasonló árfekvésű szabadon álló szekrény.

7# Hosszútávú befektetés

Végül, de nem utolsósorban, a beépített szekrény kézzelfogható hosszú távú befektetés, különösen akkor, ha jó minőségű és tartós anyagból készül.

Ha úgy döntesz, hogy később értékesíted az ingatlanod, akkor a beépített szekrény növelheti az eladási árat.

A beépített szekrény rengeteg előnnyel jár, és a fent említett hét szempont csak a jéghegy csúcsa. Ha építkezel, vagy a meglévő ingatlanod újítod fel, érdemes megfontolni a beépített szekrényekkel járó előnyöket is.

Az Otthon felújítás Program 2021-2022 keretében most a befektetések 50 %-a, azaz a felét visszaigényelheted az államtól, így bátran elengedheted a fantáziád, és elkészíttetheted álmaid beépített bútorait.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: