5 dolog, amiért megéri felújítani a garázsod

Szerző: Váróczi Ákos | Egyéb

Gondolkodtál már azon, hogy a családi házad garázsában nem csak az autódat védheted az időjárás viszontagságaitól és az avatatlan kezektől?

Hogy a garázsban számos olyan dolgot is tárolhatsz, amire nincs szükséged a mindennapi életedben?

Volt valaha olyan elképzelésed, hogy a házad ezt a részét kihasználd a hobbid megvalósítására is (kertészkedés, bútorfestés, egyéb DIY tevékenységek)?

A családi házak garázsa többnyire jóval nagyobb, mint ahová egy vagy két autó elférhet.

Ide száműzzük a poros emlékeket, amiktől még nem akarunk megválni. Általában itt tároljuk a hűtőket, a nyáron eltett befőtteket, savanyúságokat. Sokan ott rendezik be a mosókonyhát, és kényelmi szempontból ott tárolják azokat a ruhákat, amik éppen nem szezonálisak.

Utánajártunk hát, mire is használják legtöbben a garázsukat és miért érdemes ezeket az ideális tárolóhelyeket most felújítani.

A 2021-2022-es Otthonfelújítási program keretén belül most a felújítás költségeinek a felét, maximum 6 millió forintig, visszaigényelheted az államtól. Ha eddig halogattad a garázs felújítását, vagy még nem jutottál el odáig, most itt a remek alkalom, hogy az otthonodnak ez a része is olyan legyen, mint amit megálmodtál magadnak.

5 dolog, amiért megéri felújítani a garázsod

Tárolás

A garázs remek módja annak, hogy helyet szabadítsd fel a lakáson vagy a házon belül. Megfelelő körülmények között tárolhatod itt az éppen nem használatos ruhákat, az ünnepi dekorációkat, amíg nincs rájuk szükséged, a tartós élelmiszereket, iratokat stb.

Mivel merőben más dolgokról beszélünk, és akkor még az autóval is számolni kell, tárolásra az ideális megoldás egy beépített szekrényrendszer lehet. Ebben maximális higiéniás körülmények mellett tudsz egyszerre többféle dolgot tárolni.

Rendezettség

Klassz dolog a szép nagy kert és a sok kinti gyerekjáték, de a szanaszét hagyott játékok és szerszámok látványa már annál bosszantóbb.

Mi emberek, ösztönösen törekszünk arra, hogy környezetünk rendezett legyen, amire jó ránézni, és ahol pontosan tudjuk, minek hol van a helye.

A garázsban természetesen helyet kaphatnak a kinti játékok és a kerti kisgépek, valamint szerszámok is. Léteznek olyan tárolórendszerek, amik egyszerre praktikusak, átláthatók és olyan esztétikusak, hogy öröm bemenni a garázsba.

Biztonság

A garázsban történő tárolás biztonságosabbá teszi az otthonod azáltal, hogy helyet biztosít olyan potenciálisan veszélyes anyagoknak is, amiket gyermekektől és háziállatoktól távol kell tartani.

A gyomirtókat, műtrágyákat vagy egyéb háztartási vegyszereket a garázsod erre kialakított beépített szekrényében biztonságosan tarthatod.

Értékesebbé teszi az ingatlanod

A garázs már önmagában emeli egy ingatlan árát, de ha szépen, igényesen és praktikusan be is rendezed, egy esetleges eladás során ez akár milliókat is jelenthet a pénztárcádnak.

A garázs egy viszonylag olcsó módja annak, hogy növeld a házad értékét.

Szabadidő eltöltése

A garázs nem csak tárolásra szolgálhat. Használd ki a helyiséget műhelynek, beltéri játszóháznak vagy otthoni irodának. A lehetőségek végtelenek!

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: