5 remek tipp az üzletberendezések profi kihasználásához

Szerző: Váróczi Ákos | Üzletberendezés

Minden mesterszakács kétségtelenül egyetértene velem azzal, hogy egy díjnyertes étel titka többet foglal magában, mint egy bizonyos módon kombinált minőségi összetevőket. Az étel tálalásának is nagy jelentősége van a siker végső kimenetelében, ezért nagy erőfeszítéseket tesznek azért, hogy az elkészített étel a lehető leglátványosabbnak tűnjön. Még a legfinomabb és legtáplálóbb étel is, amit egy finom étteremben szolgálnak fel, valószínűleg elveszíti vonzerejét, ha silány és véletlenszerű módon teszik a vendég elé.

Ugyanez mondható el az üzletedben található kiskereskedelmi polcrendszerekről és a termékek kihelyezési módjáról is.

Nem számít, mennyire vonzó, vagy hasznos a ténylegesen felkínált áru, valószínűleg elveszíti a vásárlók érdeklődését, ha csak véletlenszerűen és hanyagul van a polcokra téve.

Hogy mi ennek a következménye?

A potenciális vevők simán kisétálnak az ilyen üzletből, ráadásul közzéteszik a közösségi oldalaikon vagy elmesélik az ismerősi körükben, hogy az adott üzletben nyújtott vásárlói élmény enyhén szólva is színvonal alatti.

5 remek tipp az üzletberendezések profi kihasználásához

Amikor üzleted kialakításáról és elrendezéséről döntesz, törekedj egy kellemes kombináció létrehozására, ami látványos és funkcionális is egyszerre.

Ez magában foglalja a szabadon álló polcok kombinációját és a fali kijelzőket is. A szabadon álló kijelzőket úgy lehet elhelyezni, hogy a forgalom az üzlet minden egyes részében irányítható legyen, a kiskereskedelmi fali kijelzők pedig kontrasztos megjelenést adnak az üzletnek, és a figyelmet a fal menti területekre irányítja.

Íme néhány dolog, amit érdemes szem előtt tartani a polcrendszerek maximális kihasználásához!

Az alusínes panel polcrendszerek sokoldalú és hatékony lehetőségeket kínálnak sokféle termék bemutatására. A panelek különféle színekben és méretben, akár egyedi kivitelben is kérhetők, amikre a legkülönfélébb tartozékokat – kampókat, kosarakat és egyéb konzolokat – lehet felhelyezni tetszés szerint.

A panelek tetejére igényes fa vagy üveg polcok építhetők be, aljukat pedig tárolóegységekkel is ki lehet egészíteni. A még látványosabb megjelenés érdekében LED világítással is vonzóbbá tehetők.

A fényben csillogó vitrinek ellenpontként használhatók a fali panelek mellett, hogy a termékek megjelenítése még érdekesebb legyen. Konzisztens „megjelenést” szeretnél létrehozni, hogy minden egyes kijelző – még ha alapvetően különbözők is – kompatibilis legyen egymással?

Ha igen, akkor az üzletberendezéseknek illeszkedniük kell az üzletben elhelyezett szabadon álló polcok témájához is. Ha például üvegvitrint is szeretnél kihelyezni a drágább termékek bemutatására, akkor a fali polcrendszereden vagy a gondolákon is érdemes az üveget valamilyen formában megjeleníteni.

Az üzletberendezések lehetnek fixek vagy mozgathatók, de célszerű időnként áthelyezni a termékeket új területekre, hogy ne váljanak unalmassá. Az áruk puszta áthelyezése egyik polcrendszerről a másikra azt a benyomást keltheti, különösen a törzsvásárlókban, hogy a közelmúltban új termékek érkeztek, ezért jobban elidőznek a polcok előtt.

A beépített világítással kiegészített árukihelyező rendszerek kellemes hatást kelthetnek az üzletben, és felhívják a vevők figyelmét a megvilágított területre. Különösen a meleg és a látványosabb kiemelő színek hívják fel a termékekre a nagyobb figyelmet.

A termékek kihelyezésekor minden esetben kerüld a zsúfoltságot. Előnyös, ha a polcok és az egyéb kihelyezők között kellemes kontrasztot és színeket állítasz be.

Apró és egyszerű trükk, de eredményes, ha a hasonló típusú termékek egyikét vízszintesen, egy másikat pedig függőlegesen állítod ki. Ezzel az egy technikával is elérheted, hogy a vevők ne csak a szemmagasságban elhelyezett termékeket nézegessék, hanem az egész eladási területet.

Ez csak néhány tipp és trükk egy üzlet vonzerejének növelésére és a vásárlók figyelmének a felkeltésére. Próbáld ki őket és nézd meg, segítenek-e több áru eladásában!

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: