Gondola polcrendszerek: a kiskereskedelmi üzletberendezés alappillérei

Szerző: Váróczi Ákos | Üzletberendezés

A gondola polcrendszerek régóta a kiskereskedelem alappillérei. Ismerős látvány szinte minden típusú kereskedelmi létesítményben, a helyi élelmiszerbolttól a sarki gyógyszertárig, a dizájner boltoktól a nagy kerékpár üzletekig és a ruhaüzletekig.

Ez az az erős, sokoldalú és nélkülözhetetlen árukihelyező, amit egyetlen üzlet sem tud nélkülözni. A tény viszont, hogy kitűnjenek a tömegből, számos kiskereskedőnek nem tetszik.

A gondolapolcokra sokan még mindig úgy gondolnak, mint egy üzlet ’igásállatára’, ami erős, haszonelvű, előre gyártott, egy méretre alkalmas, fémből készül és nem túl esztétikus. Őszintén szólva, sok kiskereskedésben látom még ezt a megoldást, ami rég elmarad már a modern kor elvárásaitól.

Sokoldalú gondola polcrendszer MDF alusínes panelekből

Szerencsére itt nem ér véget a történet, ha a gondolapolcokról van szó. A múlt századból megörökölt fém monstrumokon kívül számos lehetőség közül válogathatsz, ha gondolákban gondolkodsz. Az MDF alusínes panelekből és fatalpazattal készülő gondolák ugyanolyan stabilak, erősek, mint a hagyományos egységek, ugyanakkor sokkal esztétikusabbak, változatosabbak és praktikusabbak.

Amennyiben tehát egy modern atmoszférát szeretnél kialakítani egy új üzlet berendezésekor vagy egy régebbi felújításakor, akkor merj messzebb nézni, mint amit eddig láttál, vagy amiben gondolkodtál.

A gondola polcrendszerek tervezése és kialakítása

Ha tehát gondolákkal szeretnéd vonzóbbá tenni a boltod, elsőként egyeztess egy tervezővel a tér kihasználásának optimalizálásáról, a gondolák színeivel és tartozékaival kapcsolatosan. Ehhez persze tudnod kell előre, hogy milyen jellegű termékeket fogsz folyamatosan árulni, milyen extra szezonális árukkal bővülhet a kínálatod. Az is előnyös, ha tudod, milyen árkategóriájú célcsoportra lősz, hiszen ezek együttesen mind meghatározzák például az üzlet színeit.

Az MDF alusínes panelekből készülő gondoláink többféle színben azonnal elérhetők raktárról is, de egyedi megrendelés alapján bármilyen színben és extrákkal megvalósítjuk az elképzeléseidet. A gondolapolcainkhoz ráadásul több, mint százféle kiegészítőt kínálunk, amik rugalmassá teszik az árukihelyezést és a polcokhoz illő dekoratív megjelenést kölcsönöznek.

A 10-15 cm osztású alusínes gondola polcrendszerek többféle formába és színbe önthetők. A fehér, juhar, ezüst vagy akár vintage stílusú hasáb gondoláinkat az üzlet bármelyik pontjára kiteheted, hogy újdonságaiddal, szezonális ajánlataiddal megállítsd az üzletben nézelődőket. Az alul tárolóval ellátott kecses hasáb gondolánk pedig egyszerre látványos árubemutató és mini raktár is. Gyorsan fogyó termékek bemutatásához ideális, mert a tárolóból azonnal feltölthetők a szerelvények.

A kétoldalas és a H alakú alusínes gondolák talpazata erős és nem inog, így a típustól függően kettő vagy négy oldalukat is kihasználhatod a termékeid látványos bemutatásához. A H alakú gondolák laprészeire a nagyobb méretű kiegészítőket és termékek kihelyezését alkalmazzák a bolttulajdonosok, míg az oldalsó lapokra a kisebb kiegészítő termékeket helyezik el a legtöbben. Ez egy remek megoldás arra, hogy impulzusvásárlásra ösztönözzék a vevőket.

Ruhaárú üzletekben kedvelik a vállfatartós gondolákat is. A beépített sztenderden megjeleníthetők a ruhák, talpazatán a hozzájuk illő cipők, alusínes oldalán pedig az olyan extra kiegészítők, mint például a bizsuk vagy a sálak.

Ha tehát olyan üzlet elrendezésre vágysz, ami túlmutat a szimpla folyosókon, fontold meg a fenti gondolatípusok használatát akár egymással kombinálva is. Ezek az egyedi megoldások vonzók, egyediek és figyelemfelkeltők, ugyanakkor, nagyon sokoldalúak és többféleképpen variálhatók.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: