5 tervezési tipp az eladások fellendítéséhez

Szerző: Váróczi Ákos | Üzletberendezés

Mindannyian tudjuk, hogy az emberek nagyon vizuálisak.

Az agy által kapott szenzoros információ 80 százaléka a szemünkből származik, ami azt jelenti, hogy ha fel akarjuk kelteni és fenn akarjuk tartani az emberek figyelmét, akkor valami vizuálisan vonzót és ösztönzőt kell mutatnunk nekik.

Itt jön képbe a kiskereskedelmi dizájn. Ha egy hagyományos üzletet üzemeltetsz, fontos, hogy egy kis időt szánj az áruk átgondolt elrendezésére a konverziók maximalizálása érdekében.

Pontosan erről fogok ebben a bejegyzésben írni. Ez a cikk 5 olyan tervezési betekintési tippet mutat be, amelyek segítségével bevonhatod az embereket a boltodba.

1. Teremts magával ragadó élményt

A nagyszerű kiskereskedelmi dizájn nem csak egy jól összeállított berendezésről vagy vonzó vizuális árusításról szól. Hanem arról az élményről, amelyet üzleted különféle összetevőinek kombinációjával hozol létre.

A kiskereskedelmi tervezési ötletek kidolgozásakor indig az összképre fókuszálj!

  • Milyen általános élményt szeretnél adni a vásárlóknak?
  • Milyen érzéseket szeretnél kiváltani belőlük?

Az ezekre a kérdésekre adott válaszok segítenek olyan kiskereskedelmi tervek készítésében, amelyek nagy benyomást keltenek majd az ügyfeleidben.

Ha például nagy hangsúlyt helyezel a környezettudatosságra, törekedj az intelligens és fenntartható dizájnra is. Ha helyi termelők élelmiszereit kínálod, akkor a környezet legyen családias és a „házi” jelleget sugározza.

2. Az elrendezést igazítsd az üzleten belüli forgalomhoz

Ha azt szeretnéd, hogy az emberek észrevegyék a legjobb és legcsábítóbb termékeidet, tudnod kell, hogy merre indulnak el, hová fordítják a tekintetüket, amikor belépnek az üzletbe.

Szerencsére a kutatások segítenek ebben és nagy átlagban elmondható, hogy többnyire jobbra indulnak el az emberek.

Ezt figyelembe véve érdemes úgy kialakítanod az üzletberendezésed, hogy segítsd a betérő nézelődőket vásárlóvá konvertálni.

De jól teszed, ha nem csak a kutatásokra alapozol minden döntésedet. Figyeld az üzletedbe betérőket, és alakíts, változtass a saját megfigyeléséleid alapján is.

Még jobb, ha használsz jelzőtáblákat, amelyekkel tudatosan irányíthatod a figyelmüket.

3. Ne helyezz árut a dekompressziós zónába

Igyekezz elkerülni, hogy túl sok terméket vagy táblát tegyél a bejárat közelébe, más néven a dekompressziós zónába. Ezen a ponton az emberek még csak alkalmazkodnak a környezethez és hajlamosak elsétálni ezek mellett.

Mire az ügyfelek „megérkeznek” az üzletbe, a bejáratnál kitett termékeket elfelejtik. A dekompressziós zónába érdemes kevés árucikket tenni és ügyelni arra, hogy a padló és a világítás kontrasztot képezzen a külső környezettel.

Ha pedig van bevásárlókocsi vagy kosár az üzletben, fontold meg, hogy azokat a dekompressziós zóna végére helyezd el.

4. Törd meg az egyhangúságot

Ha egy üzlet egész területén ugyanazok a berendezési tárgyak vagy egyforma útvonalak vannak, a vásárlók könnyen átugorhatják az árukat.

A vásárlási minták tanulmányozása során azt találták, hogy az üzlet áruinak akár 20 százaléka is kimarad a hosszú, megszakítás nélküli folyosók miatt.

Ennek megoldására hozz létre vizuális szüneteket, amik lehetnek táblák, kijelzők, gondolák vagy más, a többi berendezéstől eltérő árukiemelő.

De fel is gyorsíthatod a vevőket.

Egy felöltöztetett kirakati baba több információt adhat a termékkínálatról, de az interaktív kijelzők vagy az érintőképernyők is kulcsfontosságúak lehetnek az eladások ösztönzésében.

5 Gondolkodj nagyban

Gyakran nagy, merész kezdeményezésekre van szükség ahhoz, hogy megragadjuk az emberek figyelmét, és ugyanez mondható el a kiskereskedelmi kijelzőkről is.

A kijelző témájától függően érdemes lehet nagy elemeket beépíteni a designba.

Gondolj csak bele az életnagyságú installációk vagy lámpatestek wow hatásába!

Ha például játékboltot üzemeltetsz és sok plüssöt kínálsz, készíttess egy giga nagy felfújható változatot belőle és tedd ki jól látható helyre. Garantáltan minden kisgyerek rángatni fogja a szülei kezét, hogy „anyu, apu, kaphatok én is ilyet”.

A kiskereskedelmi dizájn mindig is lényeges eleme volt minden üzletstratégiának, de manapság fontosabb, mint valaha. A kiskereskedelmi környezet sokkal versenyképesebb, és a legjobb stratégia a nyerésre az, ha olyan élményeket teremtesz, amelyek megkülönböztetnek a többi üzlettől. Az erős kiskereskedelmi tervezési stratégia segít elérni ezt és még sok mást is.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: