5 üzlet-korszerűsítési tipp 2023-ra

Szerző: Váróczi Ákos | Üzletberendezés

Akár körmöket festesz évtizedek óta, akár népszerű ruhakereskedést vezetsz, vagy mostanában nyitottad meg életed első kereskedését: gratulálok!

A 2022-es év nem volt könnyű a kereskedéseknek. Gondoljunk csak az egyre növekvő inflációra, az ellátási nehézségekre, a munkaerőhiányra és a folyamatosan változó gazdasági helyzetre.

Sokunknak sikerült megugrani ezeket a kihívásokat. Annak érdekében, hogy ne csak túléld 2023-at, hanem fejlődni is tudj, összeállítottam egy 5 lépéses listát az üzleted korszerűsítéséhez.

Így frissítsd fel a boltod 2023-ban

1. Újítsd fel az üzletberendezéseid

  • Milyen állapotban vannak a kirakati babáid?
  • Stabil lábakon állnak és esztétikusak még a polcaid?
  • Esetleg kopottak, elhasználódtak, már nem olyan szemet gyönyörködtetők, mint amikor először beállatottad őket az üzletedbe?

Ha az üzletberendezéseid épp, hogy csak állnak a lábukon, vagy egyszerűen csak ellátják a legalapvetőbb feladatukat, itt az ideje a cserének.

Lehet, hogy most ezerrel spórolsz és ez szerepel a 2023-as ’to do’ listádon. De van egy rossz hírem. A vevők minden eddiginél jobban megnézik, milyen környezetben költik el a pénzüket.

2. Bővítsd az eladók számát

A céges márkaépítés egyik legfontosabb feladata, hogy a dolgozóid jókedvvel menjenek be reggelente dolgozni.

A munkavállalóknak egyre fontosabb – a megélhetésen túl -, hogy összhangba tartsák a munka és a magánélet egyensúlyát. Szükségük van a pihenésre, a feltöltődésre és a családjukkal való minőségi időre is. Ha van elég alkalmazottad és konkrét terved a hatékony munkabeosztásra, akkor nyertél.

Egy boldog eladó hatékonyabb és ez látszani fog a forgalmadon is.

3. Használd jobban a technológiát

A munkaerőhiány különbözőképpen érintett mindannyiunkat, de a zökkenőmentes technológiáknak köszönhetően 2023-ban ennek nem kell akkora akadályt jelentenie.

  • Van a vállalkozásodnak egy olyan kiskereskedelmi értékesítési pontja, amely lehetővé teszi a bolti és online értékesítést egyetlen felhő alapú katalógussal?
  • Mi a helyzet egy naprakész üzleti weboldallal és online kirakattal?

Az internetes felületeken az ügyfelek választ kaphatnak a kérdéseikre és anélkül is tudnak a boltodban vásárolni, hogy hosszú időre lefoglalnák az eladóidat.

Vezess be új fizetési lehetőségeket, egyszerűsítsd a vállalkozásod működését technológiai megoldásokkal, hogy 2023 a legjobb éved legyen!

4. Kezdj bele a felújításba

Függetlenül attól, hogy milyen vállalkozást vezetsz, fontos lehet felmérni, hogy a jelenlegi elrendezés megfelel-e a leghatékonyabb értékesítési cél eléréséhez.

  • Elég tágas az eladótér?
  • Több árukihelyezőre lenne szükséged?
  • Ruhaboltod forgalmát növelné, ha több próbafülke lenne benne?
  • Elég nagy a raktárhelyiséged?

Bármi hiányzik is a jelenlegi elrendezésből, vedd figyelembe és értékeld át, hogy egy frissítés a vállalkozásod javára válna-e.

5. Nyiss egy új helyet

Rekordeladásaid voltak az elmúlt évben, vagy az ügyfelek megkérdezték, hogy van-e üzleted más környéken is?

Ha igen, akkor érdemes lehet elgondolkodni újabb üzletek nyitásán, hogy növeld hűséges vevőid számát. Bár ijesztő lehet az új üzletek nyitásának a gondolata, ne feledd: a technológia és az internet a barátod.

Ha jól csinálod, támogatni fogja a boltjaid rentabilitását.

Tehát 2023-ban fejlődni szeretnél?

Vágj bele az 5 üzletfejlesztési lehetőség bármelyikébe, vagy mindegyikbe és készülj fel arra, hogy 2023-ban te azok közé fogsz tartozni, akik minden nehézség ellenére is győztesen jönnek ki a válságból.

A VÁRÓCZI Üzletberendezés segítségével átalakíthatod az egész üzleted, optimalizálhatod a helykihasználást és hozzásegítünk olyan új ügyfélélmény megteremtéséhez, amelyek biztosítják számodra vállalkozásod magasabb szintre emelését.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: