5+4 ok, amiért az üvegvitrinek sohasem mennek ki a divatból

Szerző: Váróczi Ákos | Üzletberendezés

Az üvegvitrinek értékesítés támogató szerepe kiemelten fontos a kiskereskedések életében, mivel látványos megjelenésükkel az üzletbe vonzzák a vevőket és rendezetten tartják a kínált termékeket.

A kiskereskedések legfőbb célja, hogy minél több terméket értékesítsenek hatékony marketingmunkával, kampányok bonyolításával és a közösségi médiákban való aktív jelenléttel.

A megtervezett stratégia mentén végrehajtott taktikai lépésekkel folyamatosan új vevőket lehet szerezni és a már korábbi vásárlókat is cselekvésre lehet ösztönözni.

Noha így a vállalkozás termékei folyamatosan a potenciális vevők szeme előtt vannak, egy kiskereskedés fizikai megjelenésének meghatározó szerepe van abban, hogyan érzékeli és értékeli a vevő az üzletet.

A bolt légköre, az üzletberendezés és a formatervezés olyan kiemelkedő tényezők, amik bizalmat keltenek a vevőkben és hosszasabb böngészésre ösztönzik őket.

Az egyik ilyen elengedhetetlen üzletberendezési elem az üvegvitrin, ami számos előnnyel szolgál a legtöbb kiskereskedésnek.

5+4 ok, amiért az üvegvitrinek sohasem mennek ki a divatból

1# „Néma” értékesítők

Az üvegvitrinek már akkor értékesítik a termékeidet, mielőtt bármelyik eladód egy szót is szólt volna. Egy jó üvegvitrin figyelemfelkeltő, kiemeli a benne tárolt termékeket, ezáltal megnöveli azok eladási mennyiségét.

2# Elegáns légkört teremtenek

A kifinomult hangulat különösen lényeges olyan üzletekben, ahol kevesebb, vagy értékesebb termékeket árusítanak.

Az exkluzív megjelenés odavonzza a tekintet, így támogatják az eladást.

Az üvegvitrinek ráadásul igény szerint testreszabhatók, ezzel is egyedi megjelenést és stílust adva az üzletnek.

Az értékesebb termékeket kiemelheted speciális egyszínű vagy RGB világítással. A LED technológia csúcsminőségű fényt biztosít, nem károsítja és fakítja ki a termékeket, ráadásul költséghatékony áramforrás.

Üzleten belül az egyszínű LED világítású üvegvitrinek mutatósabbak. A színváltó LED-ek a kirakatban érvényesülnek jobban.

Az üvegvitrin keret nélkül, speciális edzett üvegből is készíthető, ami biztonságossá teszi a szállítását, és védi a vandalizmustól.

3# A tisztaság hatását keltik

Gondolj bele, milyen képest fest egy olyan üzlet, ahol porosak és koszosak a termékek?

Ugye benned sem keltene bizalmat? Egy üvegvitrin úgy értékesíti a benne lévő árukat, hogy azok közben rendezettek és tiszták maradnak.

4# Biztonságosak

Az üvegvitrinek elég erősek ahhoz, hogy ellenálljanak a nyomásnak és a sérüléseknek.

Ez a tény elriasztja a lehetséges tolvajokat, mivel óriási erőfeszítésbe kerülne a panelek szétszedése vagy a kulcs elcsenése. Az üvegtörés pedig azonnali lebukást jelentene.

5# Növelik a vásárlási élményt

Az üvegvitrinek lényegében megkönnyítik a vevőknek az üzleten belüli navigálást, és alaposabban szemügyre tudja venni a termékeket.

Íme négy extra tipp, hogy az üvegvitrined a lehető legnagyobb vásárlói élményt biztosítsa!

  1. Ha van egy kiemelt terméked, önmagában helyezd el a vitrinben, vagy annak egy polcán, hogy semmi se vonja el róla a tekintetet!
  2. A látványt felső- és oldalirányú világítással növeld!
  3. A több polcos üvegvitrinekben az alsó polcokra kellemes szórt fénnyel hívd fel a figyelmet!
  4. Amennyiben a terméket minden oldaláról be szeretnéd mutatni, szereltess tükröt az üvegvitrin hátfalára. Izgalmas látvány lesz garantáltan.

Mindezeket az előnyöket figyelembe véve az üvegvitrinek kiváló befektetések a kiskereskedések számára.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: