6 tipp a vitrinek csodálatos átalakításához

Szerző: Váróczi Ákos | Üzletberendezés

Függetlenül attól, hogy egy ékszerüzletben, egy játékboltban vagy egy ruházati üzletben találhatók, minden kiskereskedelmi vitrin hasonló célokat szolgál: kiemelni és védeni a termékeket.

Vannak kevésbé praktikus vitrinek is, éppen ezért ebben a blogbejegyzésemben olyan tippeket igyekszem adni, amik segítenek megérteni, miért fontos a vitrinek funkcionális kialakítása.

A funkció azonban csak egy összetevő, amit figyelembe kell venni.

A vitrinek további céljai lehetnek:

 • a bolti környezet érdekesebbé tétele
 • a rendelkezésre álló hely maximális kihasználása
 • a termékek esztétikus bemutatása
 • az üzlet és a kiállított áruk rendszerezése
 • a vásárlói gyalogos forgalom irányának kialakítása a teljes üzlethelyiségben
 • az üzlet imázsának javítása
 • az impulzus termékek vásárlásának az ösztönzése

A sikeres vitrin átalakítás legfontosabb szempontjai

Nem rossz ötlet néhány évente megváltoztatni az üzletberendezés kialakítását, hogy a környezet ne váljon elavulttá különösen a törzsvásárlók számára. A falburkolatok, a padlóburkolatok, a világítás és különféle jelzések nyilvánvaló felújításai mellett, amik új megjelenést kölcsönöznek a boltnak, a kiskereskedelmi vitrinek arculatának felfrissítése vagy átalakítása nagyban hozzájárulhat néhány elképesztő változáshoz.

Íme néhány tipp, amit érdemes megfontolni!

 1. Használj egyedi anyagkombinációkat a polcokhoz, a gondolákhoz és a vitrinekhez. Hozz létre érdekes és látványos ötvözeteket fém, fa, üveg és színes műanyagok felhasználásával.
 2. Az egyedi vitrinek valódi eleganciát kölcsönöznek az árubemutatónak, és tudatják a vevőkkel, hogy értékeled a kiváló minőséget. Ezek különösen hatékonyak lehetnek felső kategóriás termékek megjelenítésekor.
 3. A lehető legtöbbet hozhatod ki a rendelkezésre álló helyből, ha beépített szekrényekkel ellátott vitrines fali egységeket használsz, amikben az akciós, a szezon utáni vagy a túlkészletezett árukat is tárolhatod.
 4. A függővitrinek hosszú sorát fel lehet osztani polcokkal, hogy változatosabbá tegyék azt, ami egyébként nem tűnik túl érdekesnek.
 5. A lécfal háttámlái ideálisak hátfali kijelzők elhelyezésére is, amivel egy kirakat jelleget adhatsz a vitrinjeidnek. Ezáltal vizuálisan sokkal érdekesebb és figyelemfelkeltőbb lehet bármelyik vitrin.

A rendezett és kényelmesen kialakított berendezések kulcsfontosságúak, hiszen senki sem szeret egy labirintusban nézelődni és vásárolni. Az áruk maximális potenciáljának bemutatása elősegíti a termékek gyorsabb mozgását, különösen akkor, ha minden teljes láthatósággal és szemet gyönyörködtető módon van kiállítva. A lenyűgöző hatást különféle világítás megoldásokkal tudod fokozni a vitrinekben.

A fentiekben csupán pár ötletet emeltem ki, de természetesen ezzel nincs vége azoknak a lehetőségeknek a sora, amikkel az üzletedet még érdekesebbé, barátságosabbá és egyedibbé teheted a jobb vásárlói élmény megteremtése céljából. Hozz létre olyan hangulatot az üzletedbe, ahol te is szívesen vásárolnál!

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: