2 vásárlási pont, ami látványosan javítja az eladásokat

Szerző: Váróczi Ákos | Vásárlógyártó tippek

Üzlettulajdonosaként vagy bolti menedzsereként már minden bizonnyal tisztában vagy azzal, hogy bizonyos vásárlási pontok (POP) látványosan felgyorsítják a kiskereskedelmi értékesítést.

Előfordulhat azonban, hogy nem ismered a POP-kijelzők használatának különböző módjait, a rendelkezésre álló különféle típusú kijelzőket, és azt, hogy hogyan lehet mindegyiket a lehető legjobban beépíteni az üzletberendezésedbe.

Alacsony befektetés, magas megtérülés

Az egyik legjobb befektetés, amit a marketingre fordított büdzséddel megtehetsz, hogy a legforgalmasabb vásárlási pontjaidon látványos árukihelyezőket állítasz ki.

Ez az ügyes marketing fogás lehetővé teszi, hogy jelentősen és drámaian megnöveld a kihelyezett termékek láthatóságát az értékesítési folyamat legfontosabb szakaszában: a fizetéskor.

Amikor egy vevő lát egy figyelemfelkeltő POP-kijelzőt, ami kreatív, meghökkentő, fényes, vagy csak ott van a szeme előtt, akkor többnyire késztetést éreznek az impulzus vásárlásra.

Lehet, hogy a bolt más területein már elsétált ugyanazon termékek mellett, csak nem figyelt fel rájuk a polcokon.

A szemet gyönyörködtető kijelzőket sokszor raktárról is be lehet szerezni, de az egyedi megoldások, amik illenek a bolt stílusába, mindig látványosabbak.

Tudod mit csinálj?

Egyszerűen szerezz be pár extra kijelzőt, és helyezd el őket a legforgalmasabb pontokon. Például a bejáratnál és a kasszánál. Ezeken a helyeken nem lesz láthatatlan semmi, sőt, kiszúrja az emberek szemét.

A pénztárgépek mellett kihelyezett POP-ok talán a leghatékonyabbak, hiszen félig nyitott pénztárcával a kezében egy várakozó vevő nyitottabb az extra költésre.

A leghatékonyabb POP-ok

Tanulmányok szerint az emberek a vásárlási döntéseiknek hozzávetőlegesen 65%-át az üzletben hozzák meg. Ezek több, mint 50%-a impulzusvásárlásnak minősül (azaz nem tervezett vásárlásnak).

Ez segít megmagyarázni, hogy a POP-kijelzők miért lehetnek olyan hatékonyak az eladások generálásában, különösen, ha megfelelően vannak elhelyezve.

Számtalan POP kijelző típus létezik, én most a két legnépszerűbbet emelem ki, amik kis befektetéssel nagy hasznot hoznak minden üzletnek.

Padlómatricák

Bebizonyosodott, hogy a padlómatricák a leghatékonyabb POP-kijelzők, amiknek ráadásul megvan az az előnyük, hogy könnyen áthelyezhetők az üzlet egyik helyéről a másikra.

Akkor a leghatékonyabb, ha a kasszához közeledve ragasztják fel, de természetesen a bolt más területein is hasznodra fordíthatod.

Egy padlómatrica nagyszerű lehetőséget kínálnak az olyan szezonális cikkek bemutatására, mint a Halloween-i kellékek, vagy karácsonykor a szaloncukor, valamint az olyan impulzusos termékek, mint a magazinok, édességek és rágógumik.

Árukínáló állványok

Az árukínáló állványok hasznosak a kisméretű és/vagy alacsony árú termékek bemutatására, mint például mágnesek, tintapatronok, jojók vagy bármi más, ami a pénztárnál állva felkelti valaki figyelmét.

Az árukínáló állványokon kihelyezett termékeket gyakran a gyerekek megszólítására használják, akik könyörgő hangon kérik szüleiket, hogy megvegyék nekik a kiszemelt ’áldozatokat’.

A vásárlás befejező szakaszában, a kasszánál, a legtöbb szülő enged a ’zsarolásnak’, és már meg is érkezünk az impulzusvásárláshoz.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: