8 dolog, amit a vásárlói elvárnak

Szerző: Váróczi Ákos | Üzletberendezés

Kereskedőként meg kell értenie a vásárló viselkedését. Ha megfigyelte a fogyasztói szokásokat, akkor a boltját meg tudja úgy tervez(tet)ni, hogy a vevői számára elég figyelemfelkeltő legyen.

Ha elég vonzó az üzlete, nagyobb az esélye, hogy az Ön ügyfele több időt tölt az üzletben és vásárol.

A statisztikák azt mutatják, hogy az üzletbe lépés után mindössze két másodperc alatt eldöntik az emberek, hogy vásárolnak-e valamit. Ennek főleg az az oka, hogy az érdeklődői tudat alatt rangsorolják a boltját. Ha nagyszerű az üzlete, valószínűleg vásárlás lesz a látogatásból.

És végső soron ez a célja, nem?

Több mint 23 éve üzletberendezéssel foglalkozunk. Ennyi tapasztalattal tudunk egy-két dolgot a vevők vásárlási szokásairól, és ismerjük az elvárásaikat is.

Ebben a cikkben megmutatom azt a 8 legjobb dolgot, amik az első 2 másodpercben meggyőzik őt arról, hogy az Ön üzletében kell vásárolnia.

Mi győzi meg a vásárlót

Átlátható üzletberendezés

Az egyik legfontosabb dolog, amit az elmúlt években megfigyeltünk, hogy akik belépnek a boltba, azt az érzést várják, hogy képesek legyenek megtalálni, amire szükségük van. Méghozzá könnyen és gyorsan.

Tulajdonosként Önnek egy olyan átlátható üzletet kell biztosítani a vevői számára, ahol az ügyfelek könnyen megtalálják, amire szükségük van. Zsúfolt, rendezetlen üzletben nem szeretnek vásárolni az emberek.

Megfelelő üzletvilágítás

A világítás a másik nagyon fontos aspektus. Alaposan meg kell fontolni, milyen világítást, hova és hogyan szerel fel. Az ügyfelek jó világítást akarnak, amivel egyértelműen látják a termékeket és azok valódi színeit. A gyenge megvilágítás olyasvalami, ami elűzi a fogyasztókat.

Amikor egy ügyfelünk megkeres bennünket, biztos hogy megkérdezzük, milyen világítást szeretne. Ha nem biztos a dolgában, kollégáink segítenek kiválasztani a leghatékonyabb üzletvilágítást az adott termékekhez és helyiséghez.

Könnyű hozzáférés min-den-hez

Magától értetődik, hogy a be- és kijárat mindig kényes pont volt és az is lesz. A boltban minden ügyfél mindenhez könnyen hozzá akar férni. Különösen igaz ez a bejáratok, kijáratok és értékesítési pontok tekintetében.

Sőt, a legtöbb ügyfél egy modern üzletnél az automata ajtót is elvárja.

Eladópultok

Minden ügyfél örül a boltban egy olyan helynek, ahol megnézhetik a termékeket és közben az eladók csak velük foglalkoznak.

Emiatt egy olyan pakolási felületet kell biztosítani a számukra, ahol ezek a feladatok könnyedén elvégezhetőek. Kötelező elem minden olyan üzletben, ahol ez elfér.

Légkondicionálás

Ha Ön is olyan mint én, akkor nem szívesen van olyan helyen, ahol nem érzi magát komfortosan. Pihentető vásárlási élményt kell biztosítani az ügyfelek számára még a nyári kánikulában is.

E cél elérése azt jelenti, hogy az ügyfelek tovább maradnak a boltban, és így több terméket vásárolnak. Az emberek ma már elvárják ezt, nem számít, milyen nagy vagy kicsi a bolt.

Bevásárlókosarak

Senki nem akar zsonglőrködni több termékkel a kezében, ezért a kosarakat elérhetővé kell tenni az ügyfelek számára. Ne feledje, hogy minél nagyobbak a bevásárló kosarak, annál többet fognak bele pakolni a vásárlók.

Tegyen a boltjába nagy bevásárló kosarakat, hogy az ügyfeleit több termék váráslására ösztönözze.

Fontos apróságok a kassza környékére

Az ügyfelek gyakran elfelejtenek fontos, de apró termékeket. Még ha eszébe is jut fizetés előtt, a legtöbb ügyfél nem fog újból körbe menni a boltban.

Hogy ne maradjon le egyetlen értékesítésről sem, a legfontosabb elemeket helyezze árukínáló állványokon a kassza közelébe. A vásárlói elvárják, hogy ezeket könnyen megtalálják, és az ötleteknek is örülnek.

Pozitív légkör

Végül magától értetődik, hogy a vásárlók pozitív hangulatot szeretnének. A pozitív és pihentető hangulat megteszi a hatását: több eladást eredményez. Figyelje csak meg saját magát. Ha jó a kedve, Ön is szívesebben vásárol.

Bár az üzletében ezt Ön is meg tudja csinálni, hadd figyelmeztessem. A feladat sokkal munkaigényesebb és fáradságosabb, mint gondolná.

Annak érdekében, hogy az üzlete megfeleljen a vásárlók elvárásainak, forduljon olyan szakemberhez, aki tudja mit csinál. Mint például mi itt a Váróczi Üzletberendezésnél. Sok éves tervezői és kivitelezői tapasztalattal mindig a partnereink igényeire szabott megoldást szállítjuk. Vessen egy pillantást a korábbi munkáinkra:

Referenciáink >>

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: