Hogyan költözzünk 48-ról 2000 négyzetméterre?

Szerző: Váróczi Ákos | Üzletberendezés

A Sea-Watch ezen már túl van, az újabb céljuk a 90%-os piaci részesedés.

Az Üzletberendezési TOP Tippekben már írtunk arról, mennyire fontos az üzletberendezés helyes megválasztása. Vannak olyan partnereink, akiknek a példáján azt be is tudjuk mutatni, mi mindent el lehet érni ezzel.

A Sea-Watch Diving Center Kft. az ország legnagyobb búváráruháza. Szabó-Latosinszky Attila cégvezetővel beszélgettünk a közös munkáról és az elért eredményeikről.

Váróczi Ákos: Attila, kérlek mutasd be a céged!

Szabó-Latosinszky Attila: Cégünk 2001-ben alakult, a búvárkodásban eltöltött előző pár próbálkozásunk után egy komolyabb vállalkozást szerettünk volna csinálni. Megalakítottuk a Sea-Watch Diving Centert, mely egyben oktatással, utaztatással és felszerelés értékesítéssel foglalkozik. 2001 óta némi változás történt. Első üzletünk 48 négyzetméteres volt, jelenleg egy közel 2000 négyzetméteres áruházban vagyunk.

Ma a magyar búvárpiacnak felszerelés eladásban a 44-45%-át teszik ki a nálunk eladott felszerelések. Képzésben és utaztatásban sajnos csak 23-24%-os részesedésünk van, amelyen szeretnénk változtatni. Illetve még a felszerelés eladással sem vagyunk elégedettek, mert az lenne az ideális, hogyha megközelítőleg 90% a miénk lenne. Ezen a következő pár évben dolgozni fogunk.

Váróczi Ákos: Milyen igények merültek fel, és miért választottatok új üzletberendezési rendszert?

Szabó-Latosinszky Attila: Mindenféleképp egy a mai kornak megfelelő, látványos, nagyon jó termékbemutatásra alkalmas polcrendszerre volt szükségünk. Tehát nem a klasszikus polcrendszerre, hanem egy ilyen displayes állványrendszerre, mint ami itt mellettem is látszik.

Nagyon sokféle terméket árulunk, és ebből adódóan különbözik a méretük, súlyuk, anyaguk. Ezért egy olyan rendszerhez kellett fordulnunk, vagy olyan rendszert kellett választanunk, ami gyakorlatilag lehetővé teszi azt, hogy bármilyen méretű, súlyú és formájú terméket el tudjunk helyezni, akár egymás mellett is. Ezt a kötött polcos rendszerek nem teszik lehetővé.

Váróczi Ákos: Hogyan találtátok meg a Váróczi Üzletberendezést?

Szabó-Latosinszky Attila: Ez kivételesen egy véletlen folytán volt, a Vágóhíd utcában autózva megláttuk. Akkor még nem polcrendszert kerestünk, hanem egy könnyűszerkezetes próbafülkét és egy ruhaszárító akasztórendszert, egy speciális, plafonra rögzíthetőt. A Jolly krómcsöves rendszer tűnt a legideálisabbnak. Az utcán pedig épp egy ilyen táblát láttunk.

Váróczi Ákos: Mennyire vagytok elégedettek az új üzletberendezéssel? Milyen tapasztalataitok vannak?

Szabó-Latosinszky Attila: 2007 óta használjük a VÁRÓCZI Üzletberendezés által forgalmazott és gyártott berendezéseket illetve kiegészítőket.

Alusínes panelből készült falat, Jolly krómcsöves rendszert, rácsos falat, vitrint, egyedi pultot, vállfákat, és panasz még azóta sem volt. Ha valamelyik importált terméknél gyártási hibát találtunk, a Váróczi Üzletberendezés azonnal cserélte.

Váróczi Ákos: Milyen visszajelzéseket kaptatok a vevőitektől, miután átépítettük az üzletet?

Szabó-Latosinszky Attila: A vásárlóink jelentős többsége külön hangot is ad neki hogy azért szeret ide járni, mert a mi áruházunk a legnagyobb, a legkényelmesebb és a legjobban áttekinthető.

A többi boltban általában próbálnak valami kis helyen, bezsúfolva és a klasszikus polcrendszeren elhelyezni, de ezek a termékek, a búvárfelszerelések erre nem alkalmasak. Ezeket eladni csak akkor lehet, ha az ember megfelelően mutatja be, ehhez pedig ilyen, komolyabb üzletberendezési rendszerre van szükség.

Váróczi Ákos: Miért ajánlod másnak is a Váróczi Üzletberendezést?

Szabó-Latosinszky Attila: Ami szerintem mára a legfontosabb, - hogy miért is költenék el pénzt a Váróczinál és miért ajánlanám - az az, hogy bármilyen terméket rendeltünk meg, mindent megkaptunk. Határidőre kaptuk meg, nem változott az ára a megrendelés és a leszállítás között, és ha bármilyen minőségi kifogásunk volt, azonnal orvoslásra került. 


Ez ma vevő oldalon szerintem a legmegnyugtatóbb, hogy ha a későbbiekben is együtt dolgozunk, soha nem lehet olyan problémánk egymással, ami miatt új céget kellene keresni.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: