A kiállítás művészete, avagy merj egyedi lenni

Szerző: Váróczi Ákos | Üzletberendezés

Hamarosan itt van a kiállítások időszaka. Tudja ezt jól mindenki, aki jelentkezett rájuk abban a reményben, hogy megmutathatja magát, termékeit és szolgáltatását.

Az idei év első kiállítási dömpingje a menyasszonyi kiállítással kezdődik, melyben az utolsó véghajrá előtt, szeretnénk apró simításokat és ötleteket adni.

Merj egyedi lenni

Fontos tudni, hogy a leendő menyasszonyok és a család elsősorban most szerelemből dönt. Tehát az összhatás nélkülözhetetlen.

Legyen elegendő személyzet a kiállításon, hogy minden kérdésre azonnal tudjanak válaszolni, hiszen a megfelelő kommunikáció elengedhetetlen. Épp ezért érdemes ügyelni arra, hogy a kérdező minden tekintetben a választ megkapva távozzon tőlünk.

Hiszen a nagy nap szervezése milliónyi apró részletből áll, melyre jó, ha tudjuk a kérdést, vagy tudjuk, ki az, aki választ adhat majd rá. Épp ezért bátorítsuk az érdeklődőket, alakítsunk ki velük harmonikus kapcsolatot, és semmiképp ne felejtsük otthon a névjegykártyákat és katalógusokat.

A tervezésnél ne feledd, a menyasszony a nagy napra, a valódi hercegnővé válására készül, ahol ő a főszereplő. Épp ezért, ha a kiállítás tervezésénél ezt szem előtt tartod, nyert ügyed van.

Mert a menyasszony fejében már megvan a kép, most a kivitelezőket keresi rá. Aki pedig még tanácstalan, most esélyed van magad mellé állítani. Épp ezért add meg neki, amire szüksége van.

Tedd elérhetővé a termékeidet

Tedd őket szem elé, és ne dugj el egyetlent sem. Vedd elő a szabó és kirakati babákat, öltöztesd fel őket, ne feledd a parókákat és nyerd meg a látogató szívét.

Add meg nekik a lehetőséget, hogy megérintsék a ruhákat, hiszen a textil érintése sorsdöntő lehet a választás során.

Ne feledkezz el a kiegészítőkről sem. Bármilyen termékkel is mész a kiállításra, fontos tudnod, hogy komplex képet kell mutatnod.

Épp ezért, ha rendelkezel kiegészítő termékekkel, tedd ki, és ne dugd el. Hatalmas forgalmat tudsz bonyolítani apró dolgokkal is, épp ezért ezeket az árucikkeket, hajtűket, tiarákat és ékszereket is tedd feltűnő helyre.

Mivel minden kiállításon nagy tömeggel kell számolni, érdemes ezeket vitrinbe tenni, vagy olyan helyre, ahol jól láthatóan, mégis biztonságban vannak. Nézz szét az ékszertartóink között is.

Érdemes a kiegészítő termékekhez is külön egy alkalmazottat tenni, mert így a figyelem nem osztódik meg, ezáltal jobban érzi a látogató, figyelnek rá.

A prospektusokat, névjegykártyákat, netán esküvői segédleteket érdemes szem elé tenni, hogy mindenki elvehesse őket, ezáltal szem előtt lesz a céged akkor is, ha már a kiállításnak vége.

Ne feledkezz meg a játékokról sem. Fontos, hogy vásárló legyen a látogatóból. Épp ezért szervezz számukra játékot, nyereményt, apró ajándékokat, melyek visszavezetnek majd hozzád. Épp ezért használj megállító és információs táblákat, adj hírt arról, mi vár rájuk, ha hozzád fordulnak. Ha épp nem készülsz ezzel, akkor se feledd a szavakban rejlő erőt.

Írj ki motiváló, szép idézeteket, valamit, ami megnyerő, elgondolkodtat, vagy bizalmat kelt. Fontos, hogy a bizalom minél hamarabb kialakuljon a vevő és közötted.

Amennyiben további segítségre van szükséged, keress minket bizalommal.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: