Mit mondtam a Marketing Fesztiválon? Mindent!

Szerző: Váróczi Ákos | Rólunk

Az, hogy üzletberendezéssel foglalkozó szakemberként lehetőségem volt a marketing és a berendezés kapcsolatáról beszélni, nem csak megtisztelő, de rendkívül fontos is.

A Forbes.com 2018 -ban már foglalkozott is a témával. A The Retail Apocalypse Is Not Happening: Why Retailers That Innovate Will Never Go Extinct című cikkében, azt fejtegeti, hogy csak az az üzlet marad majd talpon, amelyik hajlandó lépést tartani az újdonságokkal.

Nem véletlen, hogy egyre inkább az offline üzletek halálát jósolják a szakértők, hiszen az online webshop-ok jövője vitathatatlan.

Míg az online felületek térhódítása szemmel látható, addig a Plázák, utcák üzletei egyre másra bezárnak.

A KSH adatai szerint országosan 2013 és 2017 között 3885 üzlettel volt kevesebb, míg ez a szám Budapesten ugyanebben az időintervallumban 5458 bolt bezárását mutatja.

Ennek azonban ellentmond az a tény, hogy egyre másra épülnek a plázák, fricskát mutatva a statisztikának, és lássuk be, a bérleti díjak, a munkatársak járulékai, és az egyéb költségek sem tántorítják el a vállalkozásokat attól, hogy boltban gondolkodjanak.

De az árukészlet és a frekventált hely sem lesz elegendő, ha elfelejtjük az üzletberendezés fontosságát.

Gondolhatunk itt a stílusok egyezésére, vagy a bolt belső harmóniájára, a legfontosabb azonban, hogy minden esetben észben tartsuk, hogy az üzletberendezés marketing eszközzel bír.

Ha ezt kihagyod, elfelejted, éves szinten hatalmas bevételtől esel el. Mert nem elég a szép berendezés, fontos, hogy tudd, minden egyes darabnak a vásárlás ösztönzését kell, hogy elősegítse.

Hiszen ezer meg egy rossz példát látunk, ami üzletromboló hatással bír, ez pedig kész anyagi csőd. Mert az üzleted minden négyzetmétere a bevételed kell, hogy szolgálja, épp ezért mindenre figyelned kell.

Elsősorban a berendezésre.

Lényeges, hogy az üzleted átlátható legyen, mert hatalmas baklövés összekeverni a bolt belső terét a raktárral.

Egyrészt nehezíti a keresett termék észrevételét, másrészt növeli a vásárlók feszültségét. A feszültség pedig általában üres kosarakat eredményez, és a vásárló nem jut majd el a pénztárig.

Épp ezért az átlátható üzletberendezés az egyik legfontosabb szempont, melyet nem lehet figyelmen kívül hagyni.

A blogjainkban eddig is számtalan esetben foglalkoztunk már a berendezés profit növelő hatásaival, így érdemes átolvasnod, és tanulmányoznod a cikkeket.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: