Az üzlet belső tere soha nem raktár

Szerző: Váróczi Ákos | Üzletberendezés

Kevés annál kiábrándítóbb látvány létezik, mint amikor az üzlet belső tere átalakul raktárrá.

Mert akár hiszed, akár nem, ez a vevők számára zsúfolt érzést kelt (hiszen az is), valamint beindul a menekülési ösztön. Hiszen az üzletnek épp az ellenkezője lenne az elképzelés.

Az üzlet mindig legyen világos, jól átlátható és átjárható.

Épp ezért soha ne keverd össze a raktárat az üzlettel, ha teheted egy percre sem.

Ne tedd tele a fogast ugyanabból a ruhából számtalan darabbal, mert értelmetlen.

Tegyél egy-két darabot, a méretet pedig a vásárló kérje az eladótól, vagy jobb, ha az eladó látja az érdeklődést, és maga ajánlja fel, hogy hozza a megfelelő méretet.

Ez egyrészt egy nagyszerű lehetőség a kommunikációra, ami vásárlást eredményez, és csökkentő a vásárlói feszültséget, ami szintén egy fesztelenebb pénzköltést eredményez.

A bolt belső terében elhelyezett dobozok szintén arra utalnak, hogy valami nincs kész, és ebben az esetben az üzlet nincs kész.

És nézz magadba, ki szeretne egy dobozokkal teli üzletbe sétálni?

Senki. Te sem. Épp ezért, ha áru érkezik, tedd ki korábban, vagy zárás után, de hanyagold a dobozokat az üzlet belső terében. Nem ott van a helye.

A boltod nem más, mint egy belső kirakat. Áraszthat nyugalmat, vásárlásra ösztönözhet, de mindez a visszájára is fordulhat. Ha nem figyelsz erre, könnyen azt láthatod, hogy hiába a rengeteg áru, a szebbnél szebb termékek, nincs vásárló.

A magyarázat pedig nem más, mint, hogy elmaradnak.

Hiszen a tágas bolt belsője harmóniát jelez, ami azt sugallja, hogy a vásárló nálad biztonságban van. Ez kiváltképp fontos akkor, amikor a vásárló eleve azzal a félelemmel érkezik a boltodba, hogy nálad pénzt kell költenie.

Nem kell messzire mennünk, hiszen ezt az érzést mindannyian jól ismerjük. Épp ezért ügyelj arra, hogy a bolt minden négyzetmétere nyugalmat és biztonságot árasszon.

Arról se feledkezz meg, hogy nem elég egyetlen vásárlás, hiszen a törzsvásárló az, aki fenntartja az üzleted.

Elegendő egyetlen baklövés, szétszórtság, vagy raktár kinézet és úszik a törzsvásárló lehetősége.

Hiszen az első benyomás mindennél fontosabb.

És mint tudjuk, számtalan üzlet létezik, ugyanazzal az árukészlettel, akik ismerik a rendezettségben rejlő erőt és lehetőséget.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: