A múzeumi vitrinek 4 vitathatatlan előnye

Szerző: Váróczi Ákos | Üzletberendezés

Az ország egyik vezető üzletberendezéseket gyártó és forgalmazó cégeként az elmúlt években számos múzeum berendezési tárgyainak felújítási munkálataival is megbíztak bennünket.

A mi kezünk munkáját dicsérik többek között a pécsi Zsolnay Múzeum, a budapesti Nemzeti Múzeum, a Hadtörténeti múzeum, a Sziklakórház és a sülysápi Helytörténeti Gyűjtemény vitrinjei is.

Munkáinkra mérhetetlenül büszkék vagyunk, hiszen vitrinjeinkkel hozzájárulunk megbízóink magas szintű élményteremtéséhez és a műtárgyak biztonságos megőrzéséhez.

Írásunkban most a múzeumi vitrinek 4 vitathatatlan előnyét gyűjtöttük össze.

Biztonság

Okozott már fejtörést, hogyan óvd meg a kiállítási tárgyakat a sérülésektől?

Folyamatos kérdés, hogyan lehet az utókor számára hosszú ideig megőrizni a múlt kincseit?

Tudjuk, hogy az üvegvitrinek gyakran adnak otthont értékes, ritka vagy kulturális szempontból nagy jelentőségű tárgyaknak.

A biztonság tehát kulcsfontosságú szempont az ideális múzeumi vitrin megválasztásakor. Vitrinek tervezése és gyártása során tehát figyelemmel kell lenni a tartósságra, a törhetetlenségre és sajnos a lopásbiztos kialakításra is.

A VÁRÓCZI Üzletberendezésnél élvonalbeli gyártási módszereket és alapanyagokat használunk, amelyek nemcsak erősek és tartósak, hanem elegánsak, stílusosak és az egyedi elképzelések alapján testre szabhatók.

Az üvegrészek az edzett üvegeknek köszönhetően törhetetlenek, amiket kérésre UV szűrő réteggel is be tudunk vonni, hogy a védett tárgyakat a napfény káros hatásaitól is megóvhasd.

Értékőrzés

A kiállított tárgyak fényvédelme, illetve világítása szintén kulcsfontosságú tényező. Az előnyös megvilágítás növeli a látogatók élményét, de a helytelen izzók használata vagy akár a napsugár komoly károkat okozhatnak a kiállítási tárgyakban.

A természetes fénynél – a napsugárnál – nincs kellemesebb és szebb, de ha a műtárgyakat ultraibolya sugárzásnak teszik ki, visszafordíthatatlan fénykárosodásokat szenvedhetnek (pl. kifakulnak, elváltozik a színük).

Cégünknél ezért UV szűrős réteg felhelyezését javasoljuk minden intézménynek, ahol fontos az értékvédelem.

Vitrinjeinkben kizárólag LED-es világítási megoldásokat használunk, amit hideg, meleg, természetes és színes (RGB) színekben is választhatnak. A világítás kívül, belül vagy egyedi formában is beépíthető vitrinjeinkbe.

Az értékes tárgyakat a fény mellett óvni kell a hőmérséklettől, a levegő páratartalmától és a levegőben szálló szennyeződésektől is, hiszen ezek is hozzájárulnak az értékvesztéshez.

Egy vitrinben teljes biztonsággal lehet tárolni a kiállítási darabokat.

Testreszabhatóság

Akár kisebb, akár nagyobb méretű múzeumi vitrinekkel szeretnéd modernizálni vagy felszerelni a kiállítási teret, válassz egy megbízható és jó nevű céget, ami megfelelő szakértelemmel és rugalmassággal áll a feladatokhoz!

Cégünknél folyamatosan készleten tartunk különféle alumínium vázas és keret nélküli vitrineket, de szeretjük a kihívásokat is.

Tisztában vagyunk azzal, hogy minden kiállítás különleges és saját személyiséggel rendelkezik. A csúcstechnológia és speciális szakértelmünk segítségével ezért olyan egyedi vitrineket is előállítunk, amelyek a dizájnos megjelenést a praktikummal ötvözik.

Élményteremtés

A káprázatosan bemutatott múzeumi kiállítások vonzzák az emberek figyelmét. Egy látványos és megnyerő vitrin az inspiráció és a tanulás kapuja.

A jól megvilágított és megfelelően kialakított vitrin professzionális módon mutatja be a kiállítási tárgyakat, így a figyelemfelkeltés egyik legfontosabb eszköze.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: