Vitrin: a múzeumberendezési élményteremtés mesterfoka

Szerző: Váróczi Ákos | Üzletberendezés

Olyan korban élünk, ahol a világhálónak köszönhetően egy kattintással a világ másik végén találhatjuk magunkat. A karosszékben ülve ismerkedhetünk meg más kultúrákkal, bepillantást nyerhetünk élethű kiállításokba és gyűjteményekbe.

Egy ilyen korban a múzeumoknak óriási kihívást jelent olyan élményt és hangulatot teremteni, amiért az emberek elhagyják kényelmes foteljaikat és nyakukba veszik a várost vagy akár az országot egy-egy tárlat megtekintéséért.

Az élményteremtésnek számtalan formája létezik és alkalmazható, de az egyik legrégebbi eszköz, a vitrin, sosem megy ki a divatból. Folyamatosan megújul, miközben ellátja a tőle elvárható funkciókat.

Múzeumfelújítás a COVID-19 idején

2020 minden tekintetben a lassulás, a megállás éve. Ezt a kényszerpihenőt azonban sokan a megújulásra használják fel. A múzeumok óriási lépést tehetnek például az élményteremtés útján azzal, hogy előhúzzák a fiókok mélyén őrzött korszerűsítési terveket, és végre szakértő kezekre bízzák a fejlesztéseket.

A lezárások és a korlátozások miatt kialakult csend kiváló esély arra, hogy a tervek valósággá váljanak. Képzeld el, amikor újra megnyithat az intézmény és megérkeznek a szépre kiéhezett látogatók!

Milyen örömmel fogják csodálni a megújult tárlatokat, a káprázatos berendezéseket, amelyekben teljes pompájukban díszelegnek a kiállított tárgyak és emlékek!

A múzeumi vitrinek szerepe

Az ország egyik vezető üzletberendezés gyártója és kivitelezőjeként tudjuk, hogy a múzeumok folyamatosan küzdenek az alábbi problémákkal:

  • ne sérüljenek meg a féltve őrzött emlékek és kincsek
  • figyelemfelkeltő és látványos módon jelenítsék meg a kiállított tárgyakat
  • biztonságban tudják a kiállítási darabokat.

Vitrinjeinket mindezeket az igényeket figyelembe véve készítjük akár a legkülönlegesebb egyedi kérések alapján is.

Vitrin: a múzeumberendezési élményteremtés mesterfoka

Alumínium vázas vitrinek

Minden múzeum saját személyiséggel rendelkezik, ahol az elrendezés, a forma, a színek és a fények különleges szerepet játszanak.

Alumínium vázas vitrinjeink műanyag sarokelemeit ezért a RAL skála minden színében el tudjuk készíteni, így a vitrinek már színükben is illeszkednek a múzeumok stílusához és hangulatához.

A sarokelemek cserélhetők, így – ha igény van rá – minden tárlathoz megújulhatnak.

Standard – folyamatosan készleten lévő – modelljeink mellett egyedi formában és méretben is elkészítjük álomvitrinjeiket.

Állítható polcos vitrinjeink lehetővé teszik, hogy a polcok távolsága a bele elhelyezni kívánt tárgyakhoz mérten néhány mozdulattal könnyen igazítható legyen.

Ha egy kiállítási darabhoz nincs szükség a polcokra, egyszerűen csak kiveszed, és biztonságos helyre teszed, amíg egy másik tematikához szükség lehet rá.

Vitrinjeink áttetsző felületeinek anyaga és színe is szabadon változtatható.

Üveg, polikarbonát, színre fújt, savmart, fóliázott, illetve homokfúvott üveg betétekkel, valamint forgólap-betétekkel bármilyen elképzelést megvalósítunk. A berendezések lábazata a felhasználásnak megfelelően változatos: kétféle méretű ipari görgőre (50 vagy 75 mm-es átmérőjű) illetve forgácslapbetéttel megegyező, szintezhető fix lábakra cserélhető.

Fénytechnikában is a legmagasabb színvonalat képviseljük vitringyártásban. Az egyedi LED-technológiára épülő világítás fényereje, színe (hideg, természetes, meleg fehér, RGB-LED) és vezérlése egyedi elképzelések szerint is megvalósítható.

Keret nélküli vitrinek

Keret nélküli vitrinjeink mindent tudnak, amit alumínium vázas modelljeink, azzal a különbséggel, hogy ezek minden felülete (oldalajtók, ajtó, polcok) edzett (törhetetlen) üvegből készülnek. Aljuk és tetejük bútorlapból készül ezüst, juhar, fekete és további 18 színben. Rejtett kerekeiknek köszönhetően esztétikusak, ugyanakkor lehetővé teszik a vitrinek könnyű mozgatását.

Kulccsal zárható keret nélküli vitrinjeink ideális és biztonságos környezetet nyújtanak a különösen értékes kiállítási tárgyaknak.

A vitrin az élményteremtés mesterfoka, amihez te vagy a karmester, mi pedig a zenekar! Kitalálod, mi megvalósítjuk. A közönség pedig tapsol.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: